Linnaeus University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Linnaeus University egy modern, nemzetközi egyetem, Carl Linnaeus - a világhírű svéd tudós - elnevezéséről, a Småland régióban született, ahol az egyetem található.
  • 2010-ben alapították a Kalmar Egyetem és a Växjö Egyetem egyesülésével
  • Található Kalmarban és Växjöben
  • 33 000 beiratkozott hallgató
  • 2000 beiratkozott nemzetközi hallgató
  • A hallgatók száma szerint Svédország 6. legnagyobb egyeteme
  • 780 partner egyetem több mint 80 országban
  • 100 fokos program az első ciklus szintjén, közülük 8 angolul tanult
  • 80 fokos program a második ciklus szintjén, közülük 35 angolul tanult

Kalmar és Växjö

Linnaeus University két városban található, Svédország délkeleti részén - Kalmarban és Växjö-ben. Mindkét város a Småland régióban található, egy olyan megyében, ahol a tenger és a természet mindig a közelben van.

Kalmar - a tengerparti hallgatói város

Kalmar városa a tengerparton helyezkedik el, amit a Linnaeus University közelmúltban kihasznált azáltal, hogy új egyetemi épületeket épített közvetlenül a kikötő mellett, és az egyetemet egy helyre gyűjtötte. Mivel a kikötő Kalmar belvárosában található, a hallgatók megismerhetik napi üzleti tevékenységüket, és a tevékenységek zümmögésével tölthetik meg a várost.

Kalmar körülbelül 65 000 lakosa van és hosszú története a középkorból származik - olyasmi, ami nem marad észrevétlenül, ha a régi Kalmar-kastély csak néhány száz méterre fekszik az egyetemen. A várost "Svédország nyári városának" szavazták, talán a nap sok napjának, a város környékén fekvő strandoknak, valamint az eseményeknek és koncerteknek köszönhetően.

Växjö - élő campus

Minden campus Växjö öt percnyi sétára - diákszállótömbben, tantermek, könyvtár, éttermek és kocsmák, tavak és szabadidős létesítmények. A campus tele van élettel és energiával, és természetes találkozóhely minden hallgató és érdeklődés szempontjából. Växjö mintegy 90 000 lakosa van, és a megvalósított környezetbarát megoldások miatt Európa legzöldebb városává nyilvánították . A Växjö nevet a "tavak városában" fordítják, ami nem marad észrevétlen, és az egyik A sok tó csak az egyetemen található. A környező erdőkkel tökéletes hely lesz sétálni és kocogni.

125631_photo-1549057446-9f5c6ac91a04.jpgEliott Reyna / Unsplash

Diákélet

Az egyetemi élet sokat kínál, kezdve a barátokkal való találkozást a hallgatói kocsmában, a rendezvényeken és kulturális tevékenységeken való részvételtől kezdve. A hallgatói szövetség és a hallgatói szövetségek mindent megtesznek annak érdekében, hogy otthon érezze magát.

Diákként fontos a minőségi szabadidő. Ha örömöt és teljesítést talál a hallgatói életben, extra energiát nyer a tanulmányaihoz. Nem lesz nehéz megtalálni valamit. A hallgatók nagyszerűen képesek szórakoztató versenyek, partik, koncertek és kirándulások szervezésére.

Ha megragadja a lehetőséget, hogy bekapcsolódjon a hallgatói egyesületbe vagy más, tantervön kívüli tevékenységekbe, hasznos készségeket és tapasztalatokat szerezhet, amelyek felbecsülhetetlennek bizonyulhatnak, ha későbbi munkahelyre jelentkeznek.

A Linnetudenternai Linnaeus University hallgatói szövetsége arra törekszik, hogy a lehető legjobb oktatást kapja, de célja, hogy a tanulmányai mellett élvezetes tevékenységeket is kínáljon. Az egyetemen számos olyan hallgatói szervezet és klub található, amelyek széles körű szabadidős tevékenységeket kínálnak a hallgatók számára.

Az ESN (Erasmus Student Network) egy olyan szekciók hálózata, amelyek rendezvényeket szerveznek külföldi hallgatók számára, akik tanulmányaikba küldenek. Kalmarban a szekciót ESN Kalmar, Växjöben pedig VIS-nek (Växjö Nemzetközi hallgatóknak) nevezik. Mindkét szekció helyi rendezvényeket szervez, például grillezést, sporttevékenységeket és tematikus estéket, tipikus svéd hagyományokkal képviselve, valamint svédországi és azon kívüli kirándulásokat.

A haver program

A haverprogram a nemzetközi hallgatókat (főleg svéd) hallgatókkal egyezteti. A barátok napi kérdésekben segítenek a nemzetközi hallgatóknak, bemutatják őket a svéd kultúráról és életmódjáról, valamint arról, hogy milyen a hallgató a Linnaeus University .

Diákszövetségek

Körülbelül 70 hallgatói egyesület működik a kalmari Linnaeus University (csak svédül) és Växjöben , ahol hallgatóként számos tevékenységet vehet igénybe.

Lehet, hogy inkább a sportos rendezvényeket, a zenélést hallgatói zenekarban, a filmbeszélgetéseket, az éneklést vagy a hallgatóságot érintő témákról szeretne írni? Aktív a hallgatói életben lehetőséget nyújt új barátokkal való találkozásra, az ön érdeklődési körének kiépítésére és egy olyan csapatban való együttműködésre, ahol szeretnek ugyanazt csinálni.

125632_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

Helyszínek

Växjö

Address
P G Vejdes väg
351 95 Växjö, Kronoberg megye, Svédország

Kalmar

Address
Nygatan,18B
39182 Kalmar, Kalmar megye, Svédország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

MA
MSc