Umeå University - Faculty of Science and Technology

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Umeå Egyetem 1965-ben alakult, Svédország ötödik legrégebbi egyeteme. Ma erõs nemzetközi és multikulturális jelenlétünk van világszerte diákokkal, tanárokkal és kutatókkal. A nemzet egyik vezető egyetemeként lelkesedéssel, kreativitással és friss ötletekkel élünk.

Folyamatosan arra törekszünk, hogy Skandinávia és Európa legjobb oktatási , kutatási és közösségi szerepkörnyezetévé váljunk, amely megfelel az egyre növekvő globális társadalom kihívásainak.

Campusaink

Az Umeå Egyetem Campus Umeå a fő campus, és mintázott az amerikai Campus modell után. Következésképpen szinte az összes tanfolyam és program, melyeket angolul tanítanak, az Umeå campusban vagy a szomszédos egyetemi kórházban zajlik.

Campus Umeå

Igazából két egyetem található Umeåban, amely Észak-Svédország legnagyobb városa. Az Umeå Campus az Umeå Egyetem fő tábora és központja, a tanfolyamok és programok nagy többségét sok épületben és létesítményben tartják. Az 1.2 millió kötetes Egyetemi Könyvtár és az Universum, a campus hubja, a kocsmákkal, kávézókkal, éttermekkel, könyvesboltokkal, hallgatószobákkal stb. Szintén a Campus Umeå

Umeå Művészeti Campus

Az Umeå Arts Campus (konstnärligt campus) - jelenleg fejlesztés alatt áll - a város keleti oldalán fekszik az Umeå folyó festői partjainál, rövid sétára az Umeå campustól. A ház az Umeå Tervezési Intézet, az Umeå Szépművészeti Akadémia és az Umeå Építészeti Iskola. A HUMlab-X-nek helyet kapott ez a Művészeti campus, valamint a Bildmuseet, az Umeå Egyetem kortárs művészeti és vizuális kultúra múzeuma.

Online oktatás

Az egyetemi oktatás mellett ezer ember, akik beiratkoztak a távoktatási tanfolyamok és programok széles választékába, rugalmasan tudják elsősorban otthoni környezetükben tanulni.

Helyszínek

Umea

Address
Campus Umeå
Petrus Laestadius väg

SE-901 87 Umea, Västerbotten megye, Svédország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket