Princess Nourah Bint Abdulrahman University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Bevezetés az egyetemre

A nők oktatását a Szaúd-Arábiai Királyságban nagy figyelmet szentelték, és ez lehetővé tette a szaúdi nők számára, hogy határozott lépéseket tegyenek ambícióik elérése és az egyes területek egyediségének feltárása felé. A szaúdi nő nemcsak helyi szinten, hanem nemzetközi szinten is felmerült. Példákat látunk a szaúdi nőkre a kultúra és a szakosodott kutatások terén, olyan példák, amelyeket a nemzetközi arénában és a tudomány különböző területein tiszteletben tartanak és elismertek, bizonyítva sikereiket és érdemességüket, hogy azok más fejlett országokban versenyeznek.

A PNU a nők felsőoktatására vonatkozó figyelem egyik eredménye. Ez a figyelem már korán kezdődött, amikor az Általános Iskola elnöksége a nők számára az 1390-ben az első kollégiumot hozta létre, amely az 1970-es évekhez igazodik. Több főiskola beiktatása követte, elérve a 102-et, az egyetemi kollégiumoktól a közvetítő főiskolákig és a közösségi kollégiumokig. Ezek több mint 72 szaudi városban voltak elosztva, és 600 000 diák vett részt.

Rijádban egyedül hat főiskola van; nevezetesen a Szabadiskola Művelődési Főiskola, a Tudományági Főiskola, a Tanári Fejlesztési Főiskola, a Szociális Szolgáltatások Főiskola, a Főiskola és a Képzőművészeti Főiskola.

1427-ben az AH királyi parancsot adtak ki a riyadesi nõi egyetemnek a Fõiskolai Minisztérium felügyelete alatt. Ez magában foglalta a Riyadban található hat főiskolát, a nők oktatásának és fejlesztésének céljából létrehozott számos új főiskolán kívül.

Az egyetemet 1428-ban az AH nyitotta meg az első rektor, a HH Dr. Al-Jawhara bint Fahd Al-Saud kinevezésével.

Az AH 29/10/1429. Szerdán az egyetemet megbecsülték a Két Szent Mecset Letétkezelőjével, amely az egyetemi campus sarokkövét helyezte el. Őfelsége akkor abban a pillanatban látta a legjobb nevet a Princess Nourah Bint Abdulrahman University (PNU) nevére változtatni; Nourah hercegnő a Szaúd-Arábia Királyságának, az elhunyt Abdul Aziz bin Abdulrahman királynak a testvére.

Vízió, küldetés és értékek

Látomás:

Ahhoz, hogy a nők tudásának és etikus gyakorlatának világa legyen.

Küldetés:

Átfogó női egyetemessé válik, megkülönböztetve tudományos vezetésével és tudományos kutatásával, amely hozzájárul a tudásalapú gazdaság társadalmi és nemzetközi partnerség kialakításához.

értékek:

Hűség, integritás, bizalom, kiválóság, megkülönböztetés, a minőség iránti elkötelezettség és a professzionalizmus.

Helyszínek

Riyadh

Address
Riyadh, Riyadh tartomány, Szaúd-Arábia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket