Matej Bel University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

MBFRONT

Matej Bel University egy állami egyetem, amely 2010-ben elnyerte az egyetemi státuszt, és tagja az Európai Egyetemi Szövetségnek. Az egyetem a kreatív tudományos és művészeti kutatás ösztönzésével egyaránt biztosítja a magas színvonalú egyetemet és a továbbképzést. A tudás fejlett, miközben ötvözi a tudományos fejlesztések és a gyakorlati kérdések követelményeit. Az egyetem klasszikus egyetemi oktatási lehetőségeket kínál mindhárom szintjén és formájában az oktatás, a társadalmi kérdések, a gazdaság, a jog, a politika, a humán és a természettudományok területén, a nemzetközi kapcsolatok, a gazdasági szakirányok és az oktatás területén. matematika. Ezen felül angofónikus és részben frankofónikus tanulmányokat is nyújt.

Az MBU közös tanulmányi programokat dolgoz ki és kapcsolatba lép a nagyobb külföldi egyetemekkel, ahol a hallgatóknak lehetősége van tanulmányaik egy részének befejezésére. Ezért az MBU diplomások nemcsak otthon, hanem külföldön is hatékonyan találják meg a helyüket a munkaerőpiacon. Az oktatási, tudományos és művészeti tevékenységek mellett a kreatív MBU-tevékenységek jelentős részét alap- és alkalmazott kutatás képviseli, együttműködve a nemzeti és nemzetközi intézményekkel. Az egyetem a kutatás kiválóságának központja, és a tudományos és fejlesztési projekteket európai strukturális alapokból finanszírozzák. Ezenkívül az egész életen át tartó tanulást számos kurzuson és formában valósítja meg az MBU Gyermekkori Egyetemen és a MBU Harmadik Korban. Végül, elegendő lehetőséget biztosít a hallgatók számára a különféle társadalmi tevékenységekhez az MBU-ban működő sportklubok, művészeti együttesek és hallgatói szervezetek széles köre révén. Meghívjuk Önt, hogy fedezze fel Közép-Szlovákia természetes szépségét!

Az MBU küldetése és jövőképe

Küldetésünk

Az európai oktatási és kutatási térség részeként a Matej Bel University jelentős mértékben hozzájárul a magas színvonalú egyetemi oktatás és a társadalom követelményeinek megfelelő továbbképzés széles spektrumának biztosításához. Az új tudás termelõ tudományos és mûvészeti kutatások révén történõ fejlesztése hozzájárul az intelligens, erkölcsi, hiteles és társadalmilag felelõs személyek kialakulásához, és ezáltal a tanuló társadalom megteremtéséhez.

A látomásunk

Miután kifejezetten bebizonyította, hogy vezető szerepet játszik az oktatás területén Közép-Szlovákia régiójában, a Matej Bel University általában nemzetközi jelentőségű, erős nemzeti egyetemen tekintik. Státusa a magas szintű oktatás, a diplomások sikeres munkaerő-piaci elhelyezése, a kiváló nemzetközi együttműködés a kutatás bizonyos területein és a gyakorlattal való együttműködés, valamint a hivatásos sport és a művészi bemutató révén nyilvános. Az MBU tevékenységeinek alapelvei és az elfogadott értékek Az MBU védi autonómiáját, erkölcsi és tudományos függetlenségét a politikai és gazdasági hatalomtól, valamint tiszteletben tartja az akadémiai szabadságot.

  • Az MBU fejleszti tudományos kiválóságát, minőségét és jó hírnevét az összes tevékenységi területen, és visszajelzési mechanizmusokat vezet be az irányítás és működés minden szintjén.
  • Az MBU összehasonlítja tevékenysége szintjét és eredményeit a vezető egyetemekkel, az európai szinten elismert minőségi előírásokkal és a társadalom igényeivel. Elősegíti a nemzetközi együttműködést és a gyakorlattal való együttműködést, mint a változás és a fejlődési trendek forrását.
  • Az MBU elősegíti a professzionalizmus növekedését, a kreativitás és a találékonyság fejlesztését, a rugalmasságot, a kritikus és konstruktív párbeszédet, valamint az alapvető erőforrások és az innovációs folyamatok folyamatos értékelését.
  • Az MBU támogatja a tanulmányi programok, tanfolyamok és szakmai tevékenységek egyediségét és vonzerejét, javítja azok tartalmát, szorosan összekapcsolva a globális és saját kutatásainak eredményeivel.
  • Az MBU fejleszti az oktatás folyamatait a technológiai fejlődés és az aktív tanulás alapelveinek szellemében, és didaktikai kompetenciát igényel az oktatási folyamatban.
  • Az MBU kiindulópontja a tudományos kutatás. Az oktatás állandó kísérő folyamata és nemzetközi jellege, a csapatmunka és a megvalósítás gyakorlati megvalósításával, mint minőségének fő előfeltétele.
  • Az MBU kötelessége új tudományos ismeretek, a nemzeti kultúra és hagyományok, valamint az európai humanizmus, az etika és a demokrácia értékeinek terjesztése.
  • Az MBU a belső integritást az egyetemen belüli erősebb, egyedi munkahelyek együttműködésén, valamint azok összekapcsoltságán, párbeszédkészségén, tiszteletén, bizalmon és az eredmények iránti közös felelősségre építi. Mindez a hatékony működés, a siker és az egyetemi ösztöndíj előfeltételévé válik.
  • Az MBU a folyamatos önfejlesztést, a szakmai és személyes növekedést, a szakmai etikát és az erkölcsi integritást, az ésszerű követelményeket és az interperszonális empátiát, a személyes és társadalmi felelősségvállalást, valamint az intézményi lojalitást az egyetemi alkalmazott jellemző tulajdonságainak tekinti.

Az egyetemről itt olvashat bővebben.

MBBACK

Helyszínek

Besztercebánya

Address
Národná 12
974 01 Besztercebánya, Besztercebányai régió, Szlovákia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket