Pavol Jozef Safarik University Faculty of Arts

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Rólunk

A kassai Pavol Jozef Šafárik Egyetem (UPJŠ) az első olyan szlovákiai egyetem, amely elkezdte a pszichológia felsőoktatását. A Pszichológiai Tanszék egy modern, hosszú és gazdag múlttal rendelkező oktatási intézmény, amely felkészíti a fiatalokat szakmai karrierjükre. Célunk, hogy összekapcsoljuk az elméleti ismereteket a gyakorlattal, és korszerű megközelítéseket alkalmazzunk a hagyományokon alapuló pszichológia tanítására. A tanszék akkreditált alap- és posztgraduális képzés (alap- és mesterképzés) nyújtására a pszichológia és a posztgraduális képzés (PhD.) Területén a szociálpszichológia és a munkapszichológia tanulmányi programban. Pályakezdőink számos területen dolgozhatnak, például a klinikai gyakorlatban (további igazolásra lehet szükség a klinikai pszichológia gyakorlásához egy adott országban), a tanácsadásban, az iskolapszichológiában, de a munka pszichológia területén is toborzóként és alkalmazottak oktatóiként. Ugyanakkor képesek segíteni és elvégezni a pszichológiai kutatásokat is. Az osztály különféle támogatási projekteken is dolgozik, amelyek tükrözik tanáraink kutatási fókuszát. Elsődleges kutatási területeink az önszabályozás és a célorientált magatartás, az egészséggel és az egészségügyi ajánlások betartásával kapcsolatos témák, az öngondoskodás, a munka- és szervezetpszichológia témái, a fejlesztéspszichológia, a döntéshozatal pszichológiája, a tanácsadó pszichológia stb.

118050_Pavolpic3.JPG

Fotó: Tomáš Hrivňák

A Pszichológiai Tanszék egy modern, Sokrates nevű épületben található, amely a Bölcsészettudományi Kar egy nemrég felújított campusának területén található, a város gyönyörű történelmi központja közelében. Az osztálynak saját, korszerű pszichológiai laboratóriuma van, amelyet nemcsak oktatási célokra használnak, hanem viselkedési kísérletek (SUPERLAB) és kutatások lebonyolítására is.

A leendő pszichológusok képzése a gyakorlat szakértőivel együttműködve történik. Különösen klinikai pszichológiai tanfolyamokat tartanak az UPJŠ Orvostudományi Karával együttműködve (pl. Pszichiátria, a Klinikai Pszichológia gyakorlati része, Pszichoterápiát a kassai Louis Pasteur Egyetemi Kórház Pszichiátriai Osztályán tartanak). A hallgatók így kapcsolatba léphetnek a betegekkel a szükséges tapasztalatok megszerzése érdekében. Osztályunk azon kevesek egyike Szlovákiában, amelyek Bevezetés a pszichodinamikus pszichoterápiába tanfolyamot vezetõ szakemberek oktatják, akik tagjai olyan szervezeteknek, mint például a Szlovák Pszichoanalitikus Pszichoterápiás Szövetség (SSPAP) és a Nemzetközi Pszichoanalitikai Szövetség (IPA).

118051_PavolPic.JPG

Fotó: Tomáš Hrivňák

A hallgatóknak lehetőségük van arra, hogy ösztönözzék őket a közösségi életben való részvételre, és csatlakozzanak hallgatói klubokhoz (pl. SAŠaP - Szlovák Pszichológiai Hallgatók és Pályakezdők Szövetsége), amelyek mindenféle érdekes tevékenységet szerveznek a hallgatói testület számára. A nemzetközi hallgatók szükség esetén igénybe vehetik az UNIPOC (University Counseling Center) szolgáltatásait, amely angol nyelven nyújt pszichológiai tanácsadást.

Osztályunk a kedvezőtlen járványügyi helyzetben is, amely jelenleg a világ számos országát érinti, távoktatási módszerek alkalmazásával magas színvonalú oktatás biztosítására törekszik.

117587_5.jpg

Helyszínek

Košice

Address
Moyzesova 9, 040 59 Košice,
201 on the first floor

Košice, Kassa régió, Szlovákia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket