University of Ljubljana

Bevezetés

Hivatalos Leírás

133440_Photo1.jpg

Az 1919-ben alapított University of Ljubljana , 23 karral és 3 művészeti akadémiával , Szlovénia legrégebbi és legnagyobb felsőoktatási, tudományos kutatási és művészeti intézménye. Az egyetem támogatja az alap-, alkalmazott és fejlesztési kutatásokat. Ma University of Ljubljana a világ egyetemeinek 3% -a közé tartozik.

A University of Ljubljana Ljubljana-ban, Szlovénia fővárosában található, kivéve a Tengerészeti és Közlekedési Karunkat, amely az Adriai-tenger mellett található Portorožban. Ljubljana nagyon kellemes és fiatalos város, ahol élhet. Sok múzeum, galéria, színház, mozi, intézet, könyvtár és a világ egyik legrégebbi filharmonikus zenekarja található. A belvárosban sok pub, étterem, klub és üzlet található. Rengeteg zöld terület is található. A Kongresni trg (négyzet) Ljubljana egyik központi tere, ahol University of Ljubljana rektorata is található.

A University of Ljubljana kiváló tanulmányi programok állnak rendelkezésre valamennyi tanulmányi területen: művészet, képzőművészet, természettudomány, technológia és technika, társadalomtudományok, humán tudományok, orvostudomány, egészségtudományok, sport, amelyeket a bolognai folyamat irányelveinek megfelelően alakítottak ki. A University of Ljubljana belül és a külföldi egyetemekkel együttműködve mindhárom ciklusban közös, interdiszciplináris és multidiszciplináris tanulmányi programokat biztosítunk. Az előadások, oktatóanyagok és szemináriumok mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésre, a hallgatók bevonására a projektbe, a nemzetközi csereprogramokra, a karrier-tanácsadásra, az iskolán kívüli tevékenységekre és más tevékenységekre.

133441_Photo2.jpg

Évente mintegy 40 000 hallgató fejleszti és fejleszti tudását és készségeit intézményünkben, köztük 8% -a nemzetközi hallgató. University of Ljubljana tanfolyamokat az összes szlovéniai alapképzettséggel rendelkezők több mint fele, a mesterképzésben és a szakirányban részesülők több mint kétharmada, valamint a tudományos doktorok több mint 80% -a fejezi be.

A University of Ljubljana különös aggodalma a tudás átadása az iparnak, a környezet biztonsága, az emberek egészségének, az életminőségnek és a gazdag gazdaságnak, ezért szoros együttmûködést folytatunk számos szlovén és külföldi céggel. Partnereink kiemelkedő multinacionális vállalatok és szlovén szervezetek.

Felhívjuk Önt, hogy kezdje el velünk tudományos útját, javítsa személyes és szakmai karrierjeit, és büszke és kreatív tudományos közösségünk értékes tagjává váljon.

Örömmel várjuk Önt az egyetemre.

Hallgatói benyomások

Kérjük, látogasson el ide a weboldalunkon, hogy többet megtudjon a hallgatói benyomásokról: href = "https://www.uni-lj.si/study/impressions/students-written/

133248_UL-KongresSquare.jpg

Helyszínek

Ljubljana

Address
University of Ljubljana
Kongresni trg 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Architecture
Zoisova cesta 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering
Tržaška cesta 25

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Public Administration
Gosarjeva ulica 5

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket