University of Ljubljana

Bevezetés

Hivatalos Leírás

133440_Photo1.jpg

Weboldal: www.uni-lj.si/study

E-mail: study.info@uni-lj.si

Minden új tanév új lehetőségeket kínál a tanulmányi és a személyes növekedés számára, és várakozással tekintünk arra, hogy bátorítsuk Önt ezen a tanulás és felfedezés izgalmas útján. Örömmel üdvözöljük Önt a diplomaprogramjaink ezen információs csomagjában, és reméljük, hogy talál valamit, ami érdekli.

Az 1919-ben alapított University of Ljubljana , 23 karral és 3 művészeti akadémiával , Szlovénia legrégebbi és legnagyobb felsőoktatási, tudományos kutatási és művészeti intézménye. Az egyetem támogatja az alap-, alkalmazott és fejlesztési kutatásokat. Ma University of Ljubljana a világ egyetemeinek 3% -a közé tartozik.

Tagjaink többsége (akadémiák és karok) Szlovénia fővárosában, Ljubljanában található, kivéve a Tengerészeti és Közlekedési Karunkat, amely Portorožban, az Adriai-tenger mellett található.

Ljubljana nagyon kellemes és fiatalos város, ahol élhetünk. Számos múzeum, galéria, színház, mozi, intézet, könyvtár és a világ egyik legrégebbi filharmonikus zenekara van. A város központjában számos kocsma, étterem, klub és üzlet található. Rengeteg zöldfelület is van. A Kongresni trg (négyzet) Ljubljana egyik központi tere, ahol University of Ljubljana rektorátusának székhelye is található.

Képzési programjaink minden tanulmányi területre kiterjednek: művészet, képzőművészet, természettudomány, technológia és mérnöki tudományok, társadalomtudományok, humán tudományok, orvostudomány, egészségtudomány, sport, amelyeket a bolognai folyamat irányelveinek megfelelően terveztek. A University of Ljubljana belül és a külföldi egyetemekkel együttműködve közös, interdiszciplináris és multidiszciplináris tanulmányi programokat biztosítunk mindhárom ciklusban. Az előadások, oktatóanyagok és szemináriumok mellett nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati képzésre, a hallgatók bevonására a projektmunkába, a nemzetközi cserékre, a karrier-tanácsadásra, a tanórán kívüli és egyéb tevékenységekre.

Hallgatónkként nagyszerű lehetősége lesz arra, hogy a sokszínű nemzetközi közösségben tanuljon, számos vendégprofesszorral és nemzetközi hallgatóval a világ minden tájáról. Évente mintegy 40 000 hallgató fejleszti és fejleszti ismereteit és készségeit intézményünkben, köztük 8% -uk nemzetközi hallgató. University of Ljubljana programjait a szlovéniai diplomások több mint fele, a mesterképzés és a szakirányú diplomák több mint kétharmada és a tudomány doktorainak több mint 80 százaléka teljesíti.

Az akadémiai kiválóság és a tevékenységek sokfélesége iránti elkötelezettségünket megerősíti anemzetközi egyetemi rangsor és számos más nemzeti és nemzetközi elismerés a tanulmányi és kutatási eredmények tanulmányi és kutatási közösségében.

133441_Photo2.jpg

A University of Ljubljana különös aggodalma a tudás átadása az iparnak, a környezet biztonsága, az emberek egészségének, az életminőségnek és a gazdag gazdaságnak, ezért szoros együttmûködést folytatunk számos szlovén és külföldi céggel. Partnereink kiemelkedő multinacionális vállalatok és szlovén szervezetek.

A www.uni-lj.si/study webhelyen olyan információs útmutatók találhatók, amelyeket kifejezetten University of Ljubljana tanulni szándékozó nemzetközi hallgatók számára terveztek, információkat a diplomaprogramokról és további hasznos információkat, amelyek megkönnyítik az itteni indulást. Ez az útmutatókészlet kifejezetten arra szolgál, hogy segítsen a megfelelő választásban és a megfelelő döntés meghozatalában az egyetemi diplomaprogram kiválasztásában.

Kereshet programokat mezők és kategóriák szerint is .

Ha többet szeretne megtudni a szlovén oktatási rendszerekről és politikákról, kérjük, nézzen meg egy rövid videósort, amelyet Oktatási, Tudományos és Sportminisztériumunk készített.

Ha megválaszolatlan kérdése van az útmutató elolvasása után, ne habozzon kapcsolatba lépni az alábbi illetékes irodával:
Külföldi középfokú oktatás elismerése : elismerés@uni-lj.si
A külföldi oktatás elismerése a mester- és doktori képzésbe való beiratkozáshoz és az átigazoláshoz: kérjük, forduljon az illetékes kar / akadémia meghatalmazottjával
Jelentkezés és felvételi eljárás: felvételi@uni-lj.si
Technikai segítség a beiratkozási kérelem kitöltéséhez: ekc@gov.si
Év Plusz: letoplus@uni-lj.si
Szlovén nyelvtanfolyamok: lektorat-slo@ff.uni-lj.si
Ösztöndíjak: info@sklad-skladi.si
Információ a Visa-ról: euraxess@cmepius.si

Novemberben külön online előadásokat szervezünk a különböző országokból érkező jelöltek számára. Az események lehetőséget nyújtanak arra, hogy hasznos első kézből szerezzenek információkat a szlovéniai tanulmányokról és az ottani élésről. Ha online prezentációkon szeretne részt venni, kérjük, regisztráljon ezen a linken . Kap egy linket az online bemutatóhoz az e-mail címére. Ön is szívesen csatlakozik hozzánk a Virtuális Karrier Vásáron, ahol lehetősége nyílik találkozni karjaink és akadémiáink képviselőivel. Több információ.

Felhívjuk Önt, hogy kezdje el velünk tudományos útját, javítsa személyes és szakmai karrierjeit, és büszke és kreatív tudományos közösségünk értékes tagjává váljon.

Örömmel várjuk Önt az egyetemre.

Hallgatói benyomások

A hallgatók a közösségünk szíve, valamint a karunk és a személyzet motivációja. Javasoljuk, hogy tanuljanak egymástól és a sokféle tanulmányi, társadalmi, kulturális, rekreációs, sport- és tanórán kívüli tevékenységek kínálta lehetőségektől sokszínű tudományos közösségünkben.

A University of Ljubljana nyitott intézmény. Bízunk benne, hogy minél több hallgató érkezhet más országokból. Számunkra a barátság nagykövetei az országai és Szlovénia közötti kapcsolatokban. A tanulmányok során létrejött kötelékeket általában egész életünkben ápolják. Meghívjuk Önt, hogy kezdje meg velünk a tanulmányi utat, növelje személyes és szakmai karrierlehetőségeit, és váljon büszke és kreatív tudományos közösségünk értékes tagjává.

Íme néhány diplomás és hallgató, akik elmagyarázzák, milyen érzés velünk tanulni, és miért választották a University of Ljubljana .

133248_UL-KongresSquare.jpg

Helyszínek

Ljubljana

Address
University of Ljubljana
Kongresni trg 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Architecture
Zoisova cesta 12

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Electrical Engineering
Tržaška cesta 25

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Ljubljana

Address
University of Ljubljana Faculty of Public Administration
Gosarjeva ulica 5

1000 Ljubljana, Ljubljana, Szlovénia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket