National Taiwan University College of Public Health

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az NTU a tajvani egyetem

A Tajvani Nemzeti Egyetem (NTU) a tajvani első számú egyetem, az ázsiai 20. egyetem, a világon pedig a 69. szám a 2020-as QS egyetemi rangsor szerint.

Az NTU a nemzet csúcsán áll mind a tudományos területek szélessége, mind a programok mennyisége tekintetében, több mint 200 fokos programokkal a természettudományoktól a bölcsészettudományokig és a társadalomtudományokig. Az NTU-n tanuló hallgatók a nemzet leggazdagabb tanulási központjának részévé válnak, és lehetőséget kapnak arra, hogy sokszínű és felsőbbrendű oktatásban részesüljenek. Az NTU elképzelése magában foglalja a szakértői ismereteket és az erős technikákat, amelyeket a független gondolkodás és az úttörő vállalkozói szellem vezérel.


© National Taiwan University College of Public Health

Miért Tajvan?

A CPH campus Tajpej belvárosában található. Ezen túlmenően Tajvan földrajzi elhelyezkedése jó, így Ázsiában számos egyedi hely könnyen elérhető. A CPH jól megalapozott terepmunka-programokkal rendelkezik Ázsiában és Afrikában, amelyek lehetővé teszik a betekintést a kutatás néhány egyedi területébe.

Tajpejet a világ egyik legbiztonságosabb városának tartják (Numbeo.com 2017: Tajpej a világ harmadik legbiztonságosabb városa) Híres éjszakai piacairól , alacsony megélhetési költségeiről , ökoturizmusáról és több mint 150 forró forráshoz való hozzáféréséről Tajvan szigetén szubtrópusi északi és trópusi déli. A nagysebességű vasút és a rengeteg csúcskategóriás áruház biztosít hozzáférést minden igényéhez.


© National Taiwan University College of Public Health

Program leírása

A Tajvani Nemzeti Egyetem Közegészségügyi Főiskolája (CPH) nemrégiben megkapta a CEPH akkreditációt, új lehetőségeket nyitva a hallgatók számára MS vagy Ph.D megszerzéséhez. a globális egészségügyben. Az NTU egyedülállóan Ázsia szívében található, jól megalapozott gyakorlati lehetőségekkel Ázsia és Afrika területén.

A CPH elkötelezett amellett, hogy érdekes és elgondolkodtató tudományos tapasztalatot nyújtson, felkészítve a hallgatókat a kritikus egészségügyi kérdésekben alkalmazható szükséges készségekkel és ismeretekkel világszerte. A program felkészíti Önt a módszertanra és készségekre, hogy karrierjét globális egészségügyi környezetben indítsa el, vagy segítsen a jelenlegi készségeire építeni. Célunk, hogy felkészítsük a hallgatókat arra, hogy független vizsgálókká váljanak a tudományos és nem tudományos kutatóintézetekben, és hangsúlyozzuk az elmélethez és az alaptudományokhoz való hozzájárulást.

Szükséges tanulási célok és kompetenciák

 • Magyarázza el a közegészségügyi történelmet, filozófiát és értékeket
 • Határozza meg a közegészségügy és a 10 alapvető szolgáltatás alapvető funkcióit
 • Magyarázza el a kvantitatív és kvalitatív módszerek és tudományok szerepét a lakosság egészségi állapotának leírásában és értékelésében
 • Sorolja fel a programban releváns főbb betegségeket és morbiditási tendenciákat a közösségben
 • Beszélje meg az elsődleges, a másodlagos és a tercier prevenció tudományát a lakosság egészségében, ideértve az egészségfejlesztést, a szűrést stb.
 • Magyarázza el a bizonyítékok kritikus fontosságát az előrelépés során
 • Magyarázza el a környezeti tényezők hatását a lakosság egészségére
 • Magyarázza el a lakosság egészségét befolyásoló biológiai és genetikai tényezőket
 • Magyarázza el a lakosság egészségét befolyásoló viselkedési és pszichológiai tényezőket
 • Magyarázza el az egészség társadalmi, politikai és gazdasági tényezõit, valamint azt, hogy miként járulnak hozzá a lakosság egészségéhez és az egészségügyi egyenlõtlenségekhez
 • Magyarázza el, hogy a globalizáció hogyan befolyásolja a betegségek globális terheit
 • Magyarázza el az ökológiai perspektívát az emberi egészség, az állategészségügy és az ökoszisztéma egészsége közötti összefüggésekről (pl. WHO, One Health megközelítés)
 • Elemezze a globális egészséget befolyásoló entitások szerepét, kapcsolatait és erőforrásait
 • Alkalmazza az etikai megközelítéseket a globális egészségügyi kutatásban és gyakorlatban
 • Alkalmazzon megfigyelési és értékelési technikákat a globális egészségügyi programokra, politikákra és eredményekre
 • Javasoljon fenntartható és bizonyítékokon alapuló, több ágazatot érintő beavatkozásokat, figyelembe véve a helyi sajátosságokat az egészség társadalmi meghatározóinak szempontjából
 • Tervezzen fenntartható munkaerő-fejlesztési stratégiákat az erőforrásokkal korlátozott beállításokhoz
 • Kritikus önreflexió, kulturális alázat és folyamatos tanulás a globális egészségügyben

Helyszínek

Taipei

Address
Room 703, 7th Floor, No. 17 Xuzhou Rd. Zhongzheng District
100025 Taipei, Tajvan

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: