Arizona State University Walter Cronkite School of Journalism and Mass Communication

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Újságírói tanfolyamokat 1931 óta kínálnak Arizona államban, amikor Ralph Swetman elnök publicistát akart. Közönségkapcsolatokban és az intézmény történetében első újságíró-tanárként alkalmazta William D. Taylort.

1936-ban az angliai kar déli részén lévő CE "Chuck" megkezdte az első újságírói órák tanítását. 1946-ban George C. "Pappy" Yates csatlakozott a karhoz a Különleges Szolgáltatások Osztályának elnökeként, és néhány újságírói tanfolyamot oktatott. Az első években az újságírói órák elsődleges szerepe az volt, hogy tehetséget nyújtsanak a diákújság és az évkönyv elkészítéséhez.

Az újságírói program alapítójaként elismert Ernest J. Hopkins 1949-ben az újságírás docenseként dolgozott, és az első oktató lett, akinek címében újságírás volt. Az újságírás osztály 10 felajánlott tanfolyammal jött létre. A rádióhírek első osztályát 1951-ben ajánlották fel, 1954-ben megjelent a rádió-televízió szak, valamint a hírfotózás első osztálya.

Az State Press laboratóriumként szolgált az órák jelentésére és szerkesztésére. Kép az ASU Sahuaro-tól, 1956.

1957-ben az újságírás elhagyta az angol tanszéket, és a rádió-televíziós tanfolyamokat eltávolították az audiovizuális tantervből, hogy megalakítsák a tömegkommunikációs tanszéket. Az új tanszéknek három és 31 szakos kara volt; Alisky Marvin szolgált a főnök. 1958-ban a tanszék az American Society of Journalism School Administrators tagja lett.

Kezdetben az State Press, az egyetemi újság laboratóriumként szolgált az osztályok beszámolásához és szerkesztéséhez. A tanácsadó a kar tagja volt, valamint a KAET-TV vezérigazgatója.

2005 és 2019 között a hallgatói létszám több mint 50 százalékkal, a tantestület pedig több mint 70 százalékkal nőtt. A karhoz csatlakozó nemzeti újságírók között van Leonard Downie Jr., a The Washington Post volt ügyvezető szerkesztője; Sarah Cohen, a The New York Times korábbi adatszerkesztője; Walter V. Robinson, a híres Boston Globe “Spotlight” csapat korábbi szerkesztője; Pauline Arrillaga és Maud Beelman, a The Enterprise Associated Press korábbi vállalati és vizsgálati szerkesztői. Ugyanebben az időszakban a hallgatói sokféleség közel 40, a tantestület 30 százalékra nőtt.

Helyszínek

Főnix

Address
North Central Avenue,555
85004 Főnix, Arizona, Amerikai Egyesült Államok

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket