Georgia Institute of Technology

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Georgia Tech Építészeti Iskola küldetése az, hogy élethosszig kíváncsisággal felkeltse hallgatóinkat az épített környezetre, annak társadalmi és kulturális jelentéseire, valamint a jövő fejlesztésének szenvedélyére. Arra törekszünk, hogy a hallgatók megértsék az építészet és a várostervezés esztétikai, műszaki és kutatási alapú tevékenységeit, amelyeknek kreatív módon kell átmenniük a hagyományos fegyelmi határokon.

132749_pexels-photo-3815533.jpeg

A mi történelmünk

Az építészetet 1908-ban alakították ki a Georgia Tech tantervében, egy építészmérnöki hallgató kérésére, aki munkatársakat toborzott húsz belépő osztályra. A közbülső század folyamán az Építészmérnöki Osztály kiegészült az ipari tervezés (1940), a várostervezés (1952), az épületépítés (1958) és a zene (1991) tudományágakkal (létrehozásuk sorrendje szerint).

A multidiszciplináris építészmérnöki főiskolát (ma neve Design Design College) 1975-ben hozták létre, és egy jelentős mérföldkő, amely hamarosan következett, az építészettudományi filozófia doktora 1982-ben és a multidiszciplináris doktori program megalapítása volt, amely visszatükröződik. a tervezett és épített környezet növekvő bonyolultsága, valamint a Georgia Tech vezető kutatásainak növekvő hangsúlya. Az öt iskolán kívül a Kollégium hét kutatási központot foglal magában: a Minőségnövekedés és Regionális Fejlődés Központját, a Földrajzi Információs Rendszerek Központját, a Segítő Technológia és a Környezethez való hozzáférés Központját, az Alternatív Média Hozzáférési Központot, a Digitális Épület Laboratóriumot, az Építési Erőforrás Központ és a Zenetechnológiai Központ.

A Georgia Tech Építészmérnöki Iskola öt különálló fokozatot ölel fel, amely tükrözi az iskola számos küldetését az egyetemi oktatás, a szakképzés, valamint a továbbfejlesztett tanulmányok és kutatások területén. Az építészmérnöki alapképzés a stúdió-alapú tervezési oktatás révén hozzájárul a Georgia Tech általános oktatási küldetéséhez, amely megalapozza a liberális és technológiai ismereteket, hangsúlyozza a kreativitást és a képességet az épített és lakott környezettel kapcsolatos problémák felkutatására és megoldására. Az iskola középpontjában az építészmérnöki szak, az akkreditált építészmester szerepel, amely kielégíti az egyéni követelményeket arra, hogy gyakorló építészként engedélyt szerezzenek. A technológiával foglalkozó intézetbe ágyazva, és egy élénk metropoliszban található, a Georgia Tech M.Arch programja a kutatás által megalapozott tervezési kultúrát ösztönzi, amelyet a képzelet ösztönöz, és amelyet a vállalkozás, az innováció és a know-how szelleme ösztönöz.

Hogy összekapcsolódjon a gyakorlattal és az iparral, az iskola több posztprofesszori programot fejlesztett ki: az újonnan létrehozott várostudományi diplomát, a Városi és Regionális Tervezési Iskolával való partnerséget, amely a városi növekedéshez kapcsolódó nemzeti és globális kihívásokkal foglalkozik ; valamint a természettudományi Master (az építészet fő szakával) fokozat, különös koncentrációval a digitális tervezés és gyártás, a nagy teljesítményű épület és az egészségügy és tervezés területén. Ezek a koncentrációk tükrözik Ph.D. program: Tervezési számítás, Épülettechnika és teljesítmény, valamint Építészet, Kultúra és Viselkedés, mindegyikhez kapcsolódó kutatólaboratórium és jelentős finanszírozási alap áll rendelkezésre. Támogatjuk az építészet, a történelem és a társadalom területén végzett munkát is. A történelmileg az építészet területén finanszírozott kutatás kultúrájának fejlődése elmaradt a mérnöki tudományok és a tudomány nővér tudományágaitól. Ennek ellenére azt próbáljuk kihasználni a kutatás és a tervezés közötti kreatív feszültségeket, amelyek előmozdíthatják a terület innovációját, és jobb építést tudunk elképzelni az építészet, a tervezés és a kutatás révén.

Szolgáltatásaink

A diákok, oktatók és a tervező kollégium alkalmazottainak elsődleges létesítményei három épületből állnak. A Design College kollégiuma két szárnyból áll (kelet és nyugat), amelyeket 1952-ben, illetve 1980-ban készítettek, valamint a Hinman Research épületből, amelyet 1939-ben építettek és 2011-ben felújítottak.

Keleti és Nyugati Design Főiskola

Ez a komplexum ad otthont az iskola adminisztratív irodáinak, egyetemi építészmérnöki stúdióknak, tervező zsűri helyiségeknek, különféle méretű és kapacitású előadó stílusú osztálytermeknek, szemináriumi termeknek, számítógépes laboratóriumoknak és kari irodáknak. Az itt elhelyezett egyéb létesítmények közé tartozik a Georgia Tech Könyvtár egy fióktelepe, amely az építészettel kapcsolatos gyűjteményeket, kiállítási galériát, tervezési és modellkészítő műhelyeket, valamint a digitális kimeneti / nyomtatási erőforrásokat tartalmazza.

A Hinman kutatási épület

Ebben a létesítményben tervező stúdiók találhatók az építészmérnöki és a természettudományi Master programok számára, zsűri helyiségek, számítógépes laboratóriumok, karok irodái, Design Computation és Building Technology kutatólaboratóriumok kutató tudósok és Ph.D. számára. hallgatói munkaterületek.

Nincs más iskolai létesítmény, amely jobban szemlélteti a Georgia Tech építészettudományának szellemét és pályáját, mint a Hinman Kutatóépület. Az épület, amelyet számos professzionális és ipari díjjal széles körben elismernek a kiváló kivitele miatt, ötvözi a szüreti, modern és utilitárius kutatólaboratóriumok érzékeny rehabilitációját egy építészetileg találékony és tapasztalati szempontból gazdag térbeli adaptációval, amelyet átterveztek a tervezésre és a kutatási oktatásra. A stratégiai tervezés és a finom anyagpaletta maximális drámai hatást ér el a hajó-szerű térben, amelyet most a kreatív produkciónak szenteltek. Az új és a meglévő konstrukciót egy olyan kreatív feszültség hozza létre, amely felszabadítja az anyagi kézműves összes poétikus lehetőségeit, a digitális folyamatokkal együtt.

A Hinman Kutató épület a Digitális Építési Laboratórium otthona is. A Digital Building Lab segíti az ipar csatlakozását a kutatáshoz, és a laboratóriumi oktatók és munkatársak támogatják az Építészmérnöki Iskola hallgatóit oktatás, tanácsadás, valamint szakmai gyakorlatok és ipari kapcsolatok létrehozása révén a hallgatók számára.

További építészeti iskola

  • A Digital Fabrication Lab egy olyan egyetemi tervező laboratórium, amely támogatja az iskola digitális tervezésével és gyártásával kapcsolatos kezdeményezéseket, és a Marietta utcai egyetem szélén található. Ez a létesítmény csúcsminőségű gyártóberendezéseket, irodákat és projekt munkaterületet foglal el.
  • A SimTigrate Design Lab , amely az Egészségügyi Rendszerek Intézet szomszédságában helyezkedik el, egy Tervezési Főiskola laboratóriumának egészségügyi és design-központú laboratóriuma, amely szintén támogatja az iskola kutatási kezdeményezéseit a bizonyítékokon alapuló tervezés területén.

Akkreditáció

Az Egyesült Államokban a legtöbb regisztrációs testület akkreditált szakképzettségű diplomát igényel az engedélyezés előfeltételeként. A Nemzeti Építészeti Akkreditációs Testület (NAAB), amely az Egyesült Államok regionális akkreditációjával rendelkező intézmények által felkínált építészeti szakképzési programok akkreditálására egyedüli hivatal, háromféle fokozatot elismer: Építészmérnöki Bachelor, Építészeti Mester és Doktori Iskola Építészet. A program nyolc, három vagy két éves akkreditációt kaphat, attól függően, hogy megfelel-e a megállapított oktatási szabványoknak.

Az építészmérnöki doktor és az építészmérnöki diplomamunka előzetes szakmai diplomát igényelhet az építészetben. Azonban a szakmai diplomát önmagában nem ismeri el akkreditált diplomaként. ”

Georgia Institute of Technology , az Építészmérnöki Iskola a következő NAAB által akkreditált képzési programokat kínálja:

  • Építészmérnök, 3 éves pálya (nem szakos végzettség + 102 félév óra)
  • Építészmérnök, 2 éves pálya (szakmai fokozat + 60 félév óra)

A következő akkreditációs látogatás mindkét program számára: 2022

Diákjaink munkája

A 2017. őszi szemeszter során az Advanced Design Studio hallgatóinak kihívást kaptak egy új híd tervezésére az Atlanta BeltLine számára, közvetlenül a North Avenue felett. A diákoknak három hét állt rendelkezésére a projekt befejezéséhez. Volt néhány gyakorlati szabály: az Pathway mentén a mozgást nem lehetett megszakítani; A North Avenue-t átgondolt módon össze kell kapcsolni a BeltLine-lel, és a tervnek el kellett vonnia az esővizet.

Helyszínek

Atlanta

Address
School of Architecture
245 4th Street, NW, Suite 351
Atlanta, GA 30332-0155

Atlanta, Grúzia, Amerikai Egyesült Államok

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket