Harding University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

KÜLDETÉSÜNK

Olyan közösség vagyunk, amely igyekszik támogatni és kihívást jelent hallgatóink számára, hogy teljes mértékben kiaknázzák képességeiket. Küldetésünk egy olyan színvonalas oktatás biztosítása, amely a keresztény eszmékkel összhangban lévő megértéshez és életfilozófiához vezet.

Történelem

Harding vezető főiskolaként kezdődött 1924-ben, amikor két középiskola, az Arkansas Christian College és a Harper College egyesítette létesítményeit és eszközeit, átvette a Harding College új nevét, és az Arkansas Christian campusán, Morriltonban, Ark. 1915-ben alapították a kanadai Harperben, és Arkansasban Christian 1919-ben bérelt.

Az 1978 májusában megkezdett tanulmány befejezése után a kuratórium jóváhagyta a tanulmány Harding ajánlását az egyetemi státuszra, és 1979. augusztus 27-én az intézmény neve hivatalosan Harding University lett.

A főiskolát James A. Harding, a Nashville-i Nashville Bibliaiskola (ma David Lipscomb Egyetem) társalapítója és első elnöke emlékére nevezték el Nashville-ben (Tenn.). Prédikátor, tanár és keresztény oktató, James A. Harding inspirálta munkatársait és társul a keresztény oktatás iránti lelkesedéssel, amely továbbra is jelentős hagyomány a Harding University .

Az egyesüléssel JN Armstrong, aki öt évet töltött be Harper elnökeként, a Harding Főiskola elnöke lett, az AS Croom pedig két éven át az Arkansas Christian elnöke lett üzleti ügyekért felelős alelnöke. 1934-ben Hardingot az egykori női intézmény, a Galloway Főiskola campusán, Searcy-ben, Ark.

Harding egyik első diplomája, George S. Benson 1936-ban visszatért a missziós munkából Kínában, hogy alma mater elnöki tisztét töltse be. Az erőteljes oktató gyorsan eladósította a Főiskolát, és elindította a pénzügyi stabilitás, a nemzeti elismerés és az akadémiai akkreditáció útján. Amikor Dr. Benson 1965-ben nyugdíjba ment, 29 éves fáradhatatlan szolgálata több mint egy millió dolláros egyetemen, regionális akkreditációban, erős karon és folyamatosan növekvő hallgatói körben nyilvánvalóvá vált. Dr. Benson 1991 decemberében halt meg és Searcy-ban van eltemetve.

Dr. Clifton L. Ganus Jr., 1943-ban végzett, 1965 és 1987 között volt az elnök. Dr. Ganus, a történelem tanszék korábbi elnöke és alelnöke, Dr. Ganus életben tartotta elődje kiválósági törekvését az egyetem fejlesztési tervének vezetésével. és terjeszkedés. Adminisztrációja alatt a beiratkozások száma 1965 őszén 1472-ről 1986-ban 2767-re nőtt. Hét főbb tudományos épület, négy nagy rezidenciaterem és több házas diáklakás épült. 1984-ben befejezték a Science Building egymillió dolláros kiegészítését. Hat tudományos épületet is felújítottak és / vagy kibővítettek. Az ápolói program, a szociális munkaprogram, a Mission Prepare program, a Bibliai Tanulmányok Iskolája (Searcy és Nassau, Bahama-szigetek programjaival) és a firenzei Harding University (Olaszország) programot az adminisztrációja alatt fejlesztették ki. Memphis-ben (Tenn.) A Vallási Doktori Iskola jelentős növekedést tapasztalt, akkreditációt kapott a Déli Szövetségtől, és a minisztériumi doktori fokozatot felvette programjába. Nyugdíjba vonulása után Dr. Ganus Harding első kancellárja lett, tiszteletére a kuratórium a testnevelési komplexumot ifjabb Clifton L. Ganus atlétikai központnak nevezte el.

Dr. David B. Burks 1987 májusában Harding negyedik elnöke lett. 1965-ben végzett, 1967 óta a kar tagja, korábban pedig a Business School dékánja volt. Üzleti professzorként és az Amerikai Tanulmányok program igazgatójaként Dr. Burks 1974-ben és 1986-ban megkapta a Kiváló Tanár Díjat. CPA, nyugdíjas, texasi és tanácsadó. Megírta a Keresztény Alternatíva az üzleti és stratégiai menedzsment szimulációhoz. Megalapította a keresztény üzleti etika tanfolyamot, amely követelmény minden üzleti szak számára. Doktori fokozatot szerzett a Florida State University felsőoktatásának igazgatásáról. Vezetése alatt az egyetem rekordnövekedést tapasztalt a beiskolázás és az adományozás terén, és ami még fontosabb, továbbra is jelentős hangsúlyt fektet a keresztény szolgaságra.

Dr. Burks 2013. májusától visszavonult az elnökségtől. Nyugdíjba vonulása után Harding kancellárja lett, Dr. Ganus pedig az első kancellár-emeritus. Dr. Burksnek még mindig van irodája az egyetemen, és aktív a Harding közösségben. Miután 73 évet töltött a Harding University munkatársainál, ifjabb Clifton Loyd Ganus emeritus kancellár 2019. szeptember 9-én 97 éves korában elhunyt.

Dr. Bruce D. McLarty hivatalosan a Harding ötödik elnöke lett 2013. június 1-jén. Mielőtt elnökké nevezték ki, Dr. McLarty nyolc évig az egyetem lelki életének alelnöke volt. Hardingban végzett munkája előtt 1991 és 2005 között a Searcy-i Krisztus Főiskolai Gyülekezetének szószéki lelkésze volt. Mielőtt Searcy-be érkezett, a tenni Cookeville-ben prédikált; Memphis, Tenn .; Marks, Miss; és Williford, Ark. Ő és felesége, Ann szintén misszionáriusként töltöttek időt a kenyai Meruban.

Dr. McLarty 1978-ban diplomázott bibliai diplomával az akkori Harding Főiskolán. 1982-ben megkapta M.Th. a Harding Teológiai Iskolából. Megkapta a D.Min-jét. Ashland (Ohio) Teológiai Szemináriumából 2010-ben. Dr. McLarty 1999-ben megkapta a Kiemelkedő Alumnus díjat a Hardingi Biblia és Szolgálat Főiskoláján. Írt cikkeket a 21. századi keresztény folyóirathoz, az Upreach magazinhoz, az Image Magazine-hoz, az evangéliumi szószólóhoz, és Harding egyházi és családi magazinja. A cikkek írása mellett egy könyvet is írt: A hit útja: Jézussal járni János evangéliumán keresztül, amely 1997-ben jelent meg.

2013. szeptember 20-i alakuló beszéde során Dr. McLarty megalkotta a „Misszió közössége” kifejezést annak meghatározásaként, ami Harding volt, mi az, amellyé kíván válni. Reméli, hogy továbbra is közösségként fogja összehozni a hallgatói testületet, a tantestületet és a személyzetet, mivel mindenki azon dolgozik, hogy mindennap Istent és egymást szolgálja.

Helyszínek

Searcy

Address
East Market Avenue,915
72149 Searcy, Arkansas, Amerikai Egyesült Államok

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket