Michigan State University College of Human Medicine

Bevezetés

Hivatalos Leírás

1966 óta az Emberi Orvostudományi Főiskola orvosokat oktatott, és társadalmi missziója miatt országos hírnévnek örvend - MD-ket állít elő orvosok gyakorlására Michigan alulteljesített területein. Ma az egyetemet országosan elismerték a betegközpontú orvoslás kiválósága és elkötelezettsége iránt.

1959–61 között számos jelentés kimutatta, hogy Michiganben szükség van egy harmadik orvosi iskolára, amelynek középpontjában az állam lakosságának szolgálata áll, a közösségi egészségügyi ellátásban való közvetlen részvétel révén. 1961-ben a michigani állami kuratórium úgy döntött, hogy elindít egy kétéves orvosi programot, amelyet az egyetem kiegészítő területei erősítenek és erősítenek. Az előkészítő munkát az Orvostudományi és Biológiai Intézet végezte a prépost hivatalában, Bill Knisley irányításával, aki kulcsszerepet játszott az Emberi Orvostudományi Főiskola megalakításában és az MSU Élettudományi épületének felépítésében. Számos támogatás segítette a program fejlesztését, és 1964-ben a kuratórium Andrew D. Huntot, az Emberi Orvostudományi Főiskola dékánját nevezte ki.

1965 júniusában az Amerikai Orvosi Szövetség akkreditációs szervezete, az Orvosi Oktatási Kapcsolattartó Bizottság "ésszerű biztosítékot" adott az Emberi Orvostudományi Főiskolának, amely lehetővé tette az MSU számára, hogy felvegye első orvostanhallgatóit - 26-ot 1966 őszén és 23-án. Két év preklinikai képzés után ezek a hallgatók más orvosi iskolákba kerültek, hogy teljesítsék orvosi végzettségüket. 1967-ben az Emberi Orvostudományi Főiskola jóváhagyást kapott egy négyéves, diplomát adó program kidolgozására. Az első orvosok 1972-ben végeztek.

Mivel az MSU Humán Orvostudományi Főiskolát egy államilag finanszírozott intézményen belül hozták létre Michigan népének szolgálatában, fontosnak és megfelelőnek tartották, hogy a hallgatók klinikai képzésüket az állam közösségében szerezzék meg. Formális filozófia jelent meg a klinikai képzés közösségi kórházakba történő elhelyezéséről. Ennek a filozófiának a megvalósítása érdekében a kollégium konzorciumot hozott létre több michigani közösség kórházainak oktatására, mindegyikben dékán-asszisztens és a főbb orvosi szakok kari koordinátorainak munkatársa volt.

Michigan minden lakosának szolgálatában álló alapító küldetésével együtt 1974-ben a Felső-félszigeten külön program indult a vidéki polgárok egészségügyi szükségleteinek kielégítésére. Az Emberi Orvostudományi Főiskolára bekerülő hallgatók, akik befejezésük után egy vidéki közösség szolgálatát tervezték orvosi képzettségük a Felső-félszigeten töltött klinikai éveik befejezésére vonatkozhat.

2015 júniusában az MSU bejelentette, hogy megépíti a Grand Rapids Kutatóközpontot a Secchia Center közelében, Grand Rapids belvárosában. A 88 millió dolláros kutatóközpont 2017 késő őszén fog működni, és a következő években végül akár 44 fő kutató és kutatócsoportja is helyet kap majd benne.

2015-ben Marsha Rappley dékán visszalépett, Aron Sousa, az egyetemi docens dékánja pedig ideiglenes dékán lett. 2016. október 1-jén az Emberi Orvostudományi Főiskola fogadta új dékánját, ifjabb Norman Beauchampot, a főiskola második diplomáját, aki dékánként szolgált. 2019. október 25-én Beauchampot előléptették az egészségügyi tudományok ügyvezető alelnökévé. A kuratórium ismét Sousa ideiglenes dékánt nevezte ki.

Az MSU Humán Orvostudományi Főiskolát teljes mértékben akkreditálta az Orvosi Oktatási Összekötő Bizottság. 5138 diplomát szerzett, az Emberi Orvostudományi Főiskola öregdiákjai gyakorlatilag Michigan szinte minden megyéjében, a nemzet szinte minden államában és számos külföldi országban gyakorolnak. Mivel az Emberi Orvostudományi Főiskola továbbra is a legmagasabb színvonalú képzést folytat, várja a következő évezred orvosi lehetőségeit.

Helyszínek

Grand Rapids

Address
Michigan Street Northeast,15
49503 Grand Rapids, Michigan, Amerikai Egyesült Államok

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: