Southern Methodist University Meadows Schools of the Arts

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A mai Meadows Művészeti Iskola 1917-ben Zeneiskolaként kezdődött. 1964-ben Művészeti Iskola lett, amely magában foglalta a művészet és a színház tanulmányait. 1969-ben Algur H. Meadows, családja és a The Meadows Foundation nagylelkűsége révén az iskolát Algur H. Meadows Művészeti Iskolának nevezték el. Mr. Meadows, kelet-texasi üzletember, a texasi General American Oil Company-t az ország egyik legsikeresebb független olaj- és gáztermelő vállalatává építette. Abban a hitben, hogy saját élete nagyban gazdagodott adományozással, bőségesen megosztotta vagyonát számos jótékonysági céllal, beleértve a SMU-t is, és hasznot húzott az állam népének, amely olyan kedves volt hozzá.

Mára a Meadows School az Egyesült Államok egyik legismertebb művészeti oktatási intézményeként került előtérbe, és képzést kínál a művészetek szokatlan keverékéből - vizuális (művészet és művészettörténet), előadóművészet (tánc, zene és színház) és kommunikáció ( reklám, mozi-televízió, vállalati kommunikáció és közügyek, valamint újságírás) - valamint a művészeti adminisztráció kiemelkedő programja. A mai napig az iskola öröksége a múlt fontos nevéhez fűződik.

A Meadows School négy legkiemelkedőbb előadótere bepillantást enged az intézményhez kapcsolódó különféle személyiségekbe. A Bob Hope Színház nagylelkű finanszírozással tette lehetővé a híres komikus. Arra a kérdésre, hogy miért adta át az ajándékot, állítólag azt válaszolta: „Mert ők voltak az elsők, akik megkérdezték." Greer Garson, az Oscar-díjas színésznő is jótevő volt. A színház több millió dolláros tette lehetővé. az ajándékot 1992-ben nyitották meg. A Margo Jones Színház, amelyet 1969-es megnyitásakor "kísérleti" térnek tekintenek, emléket állít az amerikai regionális színház egyik alapítójának. A Caruth Auditorium, a koncertterem, amely a Zene Osztályának elsődleges előadótere. , annak a családnak nevezték el, amelynek földjén ma a SMU nagy része található.

A Meadows név azonban továbbra is a legfontosabb az iskola örökségében, és a The Meadows Foundation továbbra is jelentős támogatást nyújtott az elmúlt 40 évben.

A Meadows Múzeum a Meadows iskolai történet egyik legfontosabb fejezete. Miután Algur Meadows spanyol műgyűjteményét megajándékozta az SMU-val, az egyetem egyik legjelentősebb tudományos forrásává vált, és mára Spanyolországon kívül a spanyol művészet egyik legkiválóbb és legátfogóbb gyűjteményének tekintik. Több mint harminc éve az Owen Művészeti Központban található, és most a Bishop Boulevardon, a campus bejáratánál, kiemelkedően elhelyezkedő saját épületében lakik. Juan Carlos és Spanyolország őfelsége által felavatott Meadows Múzeumot 2001-ben nagy hévvel nyitották meg. Ez továbbra is fontos kulturális és oktatási intézmény, valamint a Meadows School és a SMU egyik legfontosabb eszköze.

Helyszínek

Dallas

Address
Bishop Boulevard,6101
75205 Dallas, Texas, Amerikai Egyesült Államok

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket