Southern Methodist University Perkins School of Theology

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Perkins Teológiai Iskola az egyetem megalakulása óta része a Southern Methodist University-nek, amely a Mississippi-folyótól nyugatra található teológiai iskola létrehozása érdekében James Atkins püspök, a déli Metodista Püspöki Egyház által vezetett bizottság munkájából nőtt ki. Dr. ED Mouzon, a Southwestern University Teológiai Tanszékének dékánja, később püspök lett 1914-ben az első dékán. Az egyetem következő évben történő megnyitásával a teológiai iskola az egyház hivatalos teológiai iskolájaként kezdte meg munkáját. az Egyesült Államok nyugati fele. Amikor az Egyetem tulajdonjogát a Metodista Egyház dél-középső joghatósága ruházta fel az 1939-es egyesítő konferencián, a teológiai iskola ennek a joghatóságnak a hivatalos teológiai iskolája lett.

Dean Mouzont Dean Hoyt M. Dobbs (1916), Paul B. Kern (1920), James Kilgore (1926), Eugene B. Hawk (1933), Merrimon Cuninggim (1951), Joseph D. Quillian Jr. (1960) követte. ), James E. Kirby (1981), Robin W. Lovin (1994) és William B. Lawrence (2002).

1945-től az egyetem nagy ajándékokat kapott Joe-tól. J. Perkins és Lois Craddock Perkins, a texasi Wichita Falls, amely lehetővé tette a hittudományi egyetem áthelyezését és bővítését, és jelentős támogatást nyújtott támogatásához. A Perkins család nagylelkűsége három generáció óta folytatódik Elizabeth Perkins Prothro és néhai férje, Charles, valamint Caren Harvey Prothro és néhai férje, C. Vincent Prothro családjából, valamint Kay Yeager és férje Frank családjából. . A Bridwell Könyvtár létrehozását Joseph S. Bridwell, a Wichita Falls és lánya, Margaret Bridwell Bowdle alapító ajándéka tette lehetővé az 1940-es évek végén. A könyvtár továbbra is élvezi a Bridwell Alapítvány munícióját.

Helyszínek

Dallas

Address
Bishop Boulevard,5915
75205 Dallas, Texas, Amerikai Egyesült Államok

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket