Keystone logo
Åbo Akademi University Mesterképzési Program Oktatásban és Tanulásban
Åbo Akademi University

Mesterképzési Program Oktatásban és Tanulásban

Vaasa, Finnország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 10 000 / per year *

Az egyetemen

* 10000 € / év a nem EU / EGT-hallgatók számára

Bevezetés

Azok a hallgatók, akik szenvedélyesen folytatják mesterképzésüket a tanítás és tanulás terén, ez a kétéves mesterképzési kurzus, amely az Åbo Akademi University vasai kampuszán található, finn tanári bizonyítvány megszerzéséhez vezet. A program felkészíti és képessé teszi a hallgatókat arra, hogy teljes mértékben képesek legyenek önállóan elemezni és megoldani az oktatási és tanítási problémákat, miközben készségeiket kutatással fejlesztik.

A nagyrészt kutatáson alapuló megközelítést figyelembe véve a kurzus tanulmányait valamilyen módon kombinálják a kutatással. A didaktikára helyezve a hangsúlyt, ennek a programnak az a célja, hogy a hallgatók elsajátítsák a tanítási feladatokhoz szükséges pedagógiai képességeket az alap- és középfokú oktatásban. Felkészítve a tanulókat arra, hogy a választott korosztályuknak megfelelő tantervi tantárgyakat taníthassanak, a tanulók iskolai feladatok sorát hajtják végre, amelyek összekapcsolják az elméletet a gyakorlattal, és időt hagynak a gondolkodásra. A program hallgatói már alig várják, hogy megtanulják a finn tanárképzés alapértékeit, beleértve a gyermekek holisztikus fejlődésének megértését, a pozitív tanár-tanuló interakciót, valamint az elmélet és a gyakorlat közötti kapcsolat szinergizálásának fontosságát.

Ez a program az alap- és középfokú oktatás tanítási feladataira orientálódik, és általános pedagógiai képesítést is biztosít az oktatás bármely szintjén való tanításhoz, valamint hallgatóik tanulmányi és társadalmi-gazdasági fejlődéséhez. A kurzus során elsajátított készségek magukban foglalják a reflektív tanárok képességeit is, akik megértik a kutatáson alapuló bizonyítékokat és gondolkodást, és ennek az oktatással való kapcsolatát. A program sikeres befejezése azt eredményezi, hogy a hallgatók finn tanári bizonyítványt kapnak. Ez az egyik a számos követelmény közül, amelyek a finnországi tanári képesítéshez szükségesek. A többi követelmény a tanítani kívánt oktatási szinttől függ. További részletekért tekintse meg a karrierlehetőségeket.

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Tanterv

Program tandíj

Karrierlehetőségek

Az Iskoláról

Kérdések