Keystone logo
Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Amazonas State University | Universidade Do Estado Do Amazonas

Bevezetés

Az Amazonas Állami Egyetem (UEA) oktatási politikájában autonóm állami egyetem, amelynek küldetése az oktatás előmozdítása, a tudományos ismeretek fejlesztése, különös tekintettel az Amazonra, valamint az etikai értékek, amelyek képesek integrálni az embert a társadalomba és javítani az emberi erőforrások minősége abban a régióban, amelyben működik.

Az akadémiai tevékenységek 2001. augusztus 3-án kezdődtek, és 2005. június 30-án az első osztály végzett, 7150 hallgatóval a Tanárképző Program (Normorma Superior) tanfolyamán - amely projekt elnyerte a Millenniumi Célok díjat és amelyet az Egyesült Nemzetek Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (Unesco), mint más országok követendő modell.

Az UEA-nak több mint 25 000 hallgatója van, akik rendszeresen beiratkoznak alap- és posztgraduális képzésre. Ez az ország legnagyobb multicampus egyeteme, vagyis összetételét a brazil felsőoktatási intézmény alkotja, ahol a legtöbb egység van. Szerkezetében öt fővárosi akadémiai egység található (felsőbb iskolák); hat felsőoktatási központ és 13 felsőoktatási központ az állam belsejében.

Az egyetemi kurzusok mellett, amelyek alap-, alap- és technológiai kurzusok, az egyetem arra is összpontosít, hogy a posztgraduális képzések kínálatát a legkülönbözőbb kutatási területeken bővítse. Jelenleg az intézmény 286 tanfolyammal rendelkezik, amelyek közül 64 rendszeres és 22 különleges ajánlat, az ajánlat önkormányzata által számítva, és 68 tanfolyam nómenklatúrák szerint. Az UEA emellett 64 Lato Sensu posztgraduális képzést (specializáció), 15 mesterképzést és öt doktori (Stricto Sensu) tanfolyamot kínál, nyolc nyolc Minter és Dinter tanfolyam (intézményközi mesterképzés és doktori program) mellett.

A kiterjesztés területén az ország legnagyobb multicampus egyetemének számos tevékenysége, programja és projektje van. Mindezeket az egyetem kiterjesztésének intézményi politikájának előmozdítása és a társadalom igényeinek kielégítése céljából végzik tudományos és technológiai ismeretek révén. Ehhez járul még az UEA egyetemi közösség támogatását célzó akciók támogatása és ösztönzése, amelyek célja a hallgatók és a köztisztviselők integrációja és jóléte.

Helyszínek

 • Platô do Piquiá

  Rua Bloco Um e Três,4-40, 69850-000, Platô do Piquiá

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések