Keystone logo
Aureus University - School of Medicine

Aureus University - School of Medicine

Aureus University - School of Medicine

Bevezetés

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara elkötelezett amellett, hogy a hallgatók számára elsőrangú, megfizethető orvosi oktatást biztosítson. Az Aruba fővárosának, Oranjestadnak a szívében található Aureus arra törekszik, hogy széles körűen képzett diplomásokat hozzon létre, akik elismerik a nemes szakmájuk gyakorlóira háruló társadalmi felelősséget. Az Aureus Egyetem olyan hallgatókat keres, akik erős vágyról tesznek tanúbizonyságot a sikerre, valamint az orvosi gyakorlat együttérző és humanitárius vonatkozásainak megértésére.

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Karában büszkék vagyunk arra, hogy a jövő motivált gyógyítóinak rendkívüli oktatást kínálunk ma. Bízunk benne, hogy értékelni fogja kitartó ígéretünket, hogy megfizethető tandíjat, biztonságos és tiszta környezetet, kisebb osztályokat, valamint elkötelezett és nagy tapasztalattal rendelkező oktatókat biztosítunk.

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Karának orvosi programja felkészíti a hallgatókat arra, hogy hatékony, példamutató és etikus orvosokká váljanak. Az Aureus Egyetem küldetése, hogy szilárd alapot biztosítson a hallgatóknak az orvostudományban, amely ahhoz szükséges, hogy az egyetem végzett hallgatói képesek legyenek leküzdeni bármilyen kihívást orvosi pályafutásuk során. Az Aureus a legmagasabb színvonalú tanulásra törekszik, ahol minden hallgató sikere hozzájárul az egyetem sikeréhez, és tükrözi azt.

Az Arubai Szigeti Köztársaság kormánya által alapított Aureus magasan képzett, együttérző és hatékony orvosokat kínál erős etikai háttérrel.

Az Aureus campus teljesen felszerelt a legmodernebb berendezésekkel, laboratóriumokkal és kutatási létesítményekkel, hogy rendkívül hatékony tanulási környezetet biztosítson hallgatóink számára. A diákszállások közé tartoznak a legmodernebb, az egyetemen található kollégiumok.

Az Aureus Egyetem teljesen akkreditált képzési programokat folytat nagy tapasztalattal rendelkező oktatókkal, jól felszerelt, innovatív létesítményekkel. Az Aureus Egyetem szilárd orvosi alapot biztosít a hallgatóknak, lehetővé téve számukra, hogy engedélyt kapjanak orvosi gyakorlatra az Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Nemzetek bármely más tagállamában.

Miért Aureus?

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara felvértezi a jövő orvosait a 21. századi orvostudomány óriási kihívásaival. Az Aureus arra törekszik, hogy a hallgatókat éles érzékenységgel és pácienseik szükségleteinek tudatosításával ébressze át – ez a hatékony és együttérző ellátás létfontosságú eleme. Az Aureus büszke arra, hogy a jövő motivált gyógyítóit, ma rendkívüli oktatást kínál. A diplomások felszabadulnak attól a felfogástól, hogy az orvostudomány egyszerűen egy munka, mivel munkájukat kiváltságnak tekintik, amely végül az egyetem mottóját, a MEDIAE MANUS-t (gyógyító kezek) a világ négy sarkába viszi. Az Aureus üdvözli azokat a hallgatókat, akik együttérző és alázatos szívvel kiegyensúlyozott kiemelkedő tanulmányi eredményekről tesznek tanúbizonyságot, miközben az egyetem a kiválóság egyre növekvő hagyományát építi.

Az Aureus megfizethető, gyakorlati orvosi oktatást kínál, amely felkészíti a hallgatókat egy izgalmas orvosi karrier megkezdésére. Az Aureus diákjainak százai részesültek rezidens programokban rangos egészségügyi intézményekben szerte az Egyesült Államokban. Az Aureus Egyetemen végzettek közül sok fő rezidens lett, és tovább szolgálja közössége szükségleteit.

A négyéves MD program lefedi az összes alap- és klinikai tudományt, hogy teljes mértékben felkészítse a hallgatókat az USMLE 1. és 2. lépés vizsgáira.

Az Aureus ötéves programját MD fokozatot szerző középiskolások számára tervezték.

Számos oka van annak, hogy a hallgatók az Aureust tartják az első számú választásnak a megfizethető orvosi képzésben:

  • A kisebb osztálylétszámok egyéni, személyes odafigyelést tesznek lehetővé;
  • Változatos, elkötelezett és tapasztalt teljes munkaidős oktatók;
  • Megfizethető tandíj és díjak;
  • érdem alapú ösztöndíjak;
  • Engedélyezett vendégprofesszorok az Egyesült Államokból és Kanadából;
  • Meleg, barátságos és biztonságos környezet Aruba szigetén;
  • Segítőkész és elkötelezett adminisztratív személyzet.

Fókuszban a klinikai képzés, gyakorlati tapasztalat

Az osztálytermi korai klinikai expozíciót követően a hallgatók klinikai képzésben részesülnek kapcsolt kórházainkban az Egyesült Államokban és Kanadában. Klinikai rotációjuk befejeztével a hallgatók különböző szakterületeken szereznek lakóhelyet neves egészségügyi intézményekben, miközben sikeres orvosi karrierjük felé haladnak.

Rezidencia

Az Aureus hallgatói több száz különböző program közül választhatnak az Egyesült Államokban és Kanadában. A rezidensek sikeres befejezése után a hallgatók magángyakorlóvá válnak, vagy ösztöndíjas programot folytatnak. És nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sok Aureus Egyetem rezidens lett főrezidens, és tovább szolgálja közössége szükségleteit. Diákjaink sikeres rezidens kinevezéseket szereztek számos prominens kórházban, többek között a Yale Egyetemi Kórházban, a Bostoni Egyetemi Kórházban, a Torontói Egyetemen, a Staten Island Egyetemi Kórházban, a Michigan Állami Egyetemen.

Diákélet

A modern és biztonságos campus Aruba gyönyörű szigetén található. Az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara gyorsan bővült, több mint 20 000 négyzetméter tantermi és laboratóriumi területtel. A hallgatók biztonsága érdekében éjjel-nappal őrzést biztosítanak, és ingyenes vezeték nélküli internet-hozzáférés áll rendelkezésre az egész egyetemen.

Aruba fővárosában, Oranjestadban található az Aureus Egyetem Orvostudományi Karának gyönyörű campusa, amely két korszerű épületből áll, amelyek tantermi és laboratóriumi teret biztosítanak. A kórszövettani laborok jól felszereltek a legújabb technológiával és berendezésekkel, és az anatómiai ülések során holttestek is rendelkezésre állnak a boncoláshoz.

A modern iskolai étkezde változatos étkezési és frissítő lehetőségeket kínál, társalgó és tornaterem található a tanulók kikapcsolódására és mozgására. Az Aureus könyvtár folyamatosan bővül, és rengeteg könnyen hozzáférhető forrást és szolgáltatást kínál. Több mint 50 000 könyv, cikk és folyóirat áll a hallgatók rendelkezésére a fizikai és az e-könyvtáron keresztül.

Ház

Magánházak, apartmanok és szobák, amelyek mindegyike kényelmesen található a helyi közösségben, bérelhetők a diákok számára. Az Aureus lakhatási koordinátora segítőkész segítséget nyújt a folyamat lehető legegyszerűbbé tételéhez.

Új, tágas és modern egyetemi kollégiumok állnak rendelkezésre, és a szabad helyek függvényében az érkező gólyák akár két félévre is kaphatnak kétágyas kollégiumot, ingyenesen!

Szállítás

San Nicolas és Oranjestad között óránként kényelmes buszjárat közlekedik. Igény szerint a diákok helyben bérelhetnek vagy vásárolhatnak járműveket ésszerű áron.

A kormány által szabályozott taxiszolgáltatás az egész szigeten elérhető, és számos festői gyalogos, gyalogos és kerékpáros útvonal áll rendelkezésre.

Pihenés

Aruba szigete a Karib-térség egyik legismertebb és legkeresettebb üdülőhelye. Szinte az összes sportolási lehetőség elérhető a szigeten, valamint végtelen számú szabadidős és turisztikai látványosság. A finom ételektől a sznorkelezésig mindenki talál valamit.

A szállodák és éttermek széles választékát kínálja az ízlés és a kulturális konyha (távol-keleti és nyugati) széles választékának.

Időjárás

Aruba száraz és napos éghajlatú, amely a passzátszelek hűsítő hatása miatt egész évben kellemes és mérsékelt. Az éves átlaghőmérséklet 83 Fahrenheit (27 Celsius-fok), a csapadék mennyisége pedig mindössze 17 hüvelyk évente, aminek nagy része októberben és novemberben fordul elő.

Aruba jóval a hurrikánöv alatt található, és megkímélték a viharok pusztító hatásaitól, amelyek rendszeresen sújtják a karibi orvosi iskolákat északabbra.

Ösztöndíjak és pénzügyek

Ösztöndíjak

Öt egyénileg szponzorált ösztöndíj áll rendelkezésre, amelyeket kiemelkedő és arra érdemes hallgatók kaphatnak az ösztöndíjbizottság javaslata alapján, olyan hallgatók számára, akik 3.0 vagy magasabb GPA-val és 26-os vagy magasabb MCAT-pontszámmal rendelkeznek. Az ösztöndíjas hallgatóknak minden félévben meg kell tartaniuk az A vagy B végső átlagos osztályzatát az Aureusban. Kérjük, a jelentkezéskor a kérelmét alátámasztó bekezdést adjon meg. Az ösztöndíj összege 2500 és 10 000 dollár között mozog.

Diákhitel

Egyedülálló diákhitel-program áll rendelkezésre azon kivételes hallgatók számára, akik 3,2-es vagy magasabb GPA-val, 27-es vagy magasabb MCAT-pontszámmal rendelkeznek. A hallgatóknak meg kell tartaniuk a 90 százalékos végső átlagot minden félévben az Aureusban. Az első tíz hallgató összesen négy évre szóló 80 445 dolláros tandíjat vehet igénybe, a társkölcsönvevő aláírásával.

Pénzügyi segély

Bár az Aureus egy nagyon fiatal szervezet, a vezetőség, az igazgatóság és tapasztalt oktatói keményen dolgoznak, hogy segítsenek Önnek pénzügyi kérdésekben. Szövetségilag támogatott hitelek még nem érhetők el az Egyesült Államokban, de a különböző magán hitelintézetektől és bankoktól származó kölcsönök rendelkezésre állnak, ha a társaláíró támogatja. A TFC Tuition Funding Corporation kölcsönöket kínál a jogosult hallgatóknak. Aláírótárs szükséges.

Az Aureus Egyetemre való felvételkor tanácsot kap, és a megfelelő intézménybe irányítja. Tapasztalt munkatársaink segítenek Önnek az Egyesült Államok Felvételi Irodájában, és megadják a szükséges információkat és dokumentációt.

Az Aureus Egyetem a kanadai kormány által támogatott RESP-ben (Registered Education Savings Plan) és CESP-ben (Canada Education Savings Program) is részt vesz. Az OSAP – Ontario Student Assistance Program a kanadai Ontario tartományban élő hallgatók számára elérhető. Az Aureus Egyetemet a Canada Revenue Agency (CRA) offshore egyetemként ismeri el a kanadai jövedelemadóról szóló törvény 118.5 (1) bekezdésének b) pontja és 118.6 (1) bekezdésének b) pontja értelmében. Az Egyesült Államok veteránjai kihasználhatják a GI Bill előnyeit az orvosi felsőoktatásban. Az előnyök a tandíj nagy részét fedezik. Az amerikai veteránok is igénybe vehetik a VA oktatási program előnyeit.

Akkreditáció, elismerések és társulások

ACCM

Aruba szigete az ACCM-et (Accreditation Commission on Colleges of Medicine) választotta elsődleges akkreditációs ügynökségének.

Büszkén jelentjük be, hogy az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara (Aruba) immár az Orvosi Főiskolák Akkreditációs Bizottsága (ACCM of Ireland) és a World Federal of Medical Education (WFME) által akkreditált egyetem. Természetesen alacsony tandíj és megfizethető orvosi oktatás.

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara Aruba kormánya által alapított és elismert, és egy teljesen akkreditált karibi egészségügyi kar. Az egyetem jogosult MD (Doctor of Medicine) fokozatot adományozni sikeresen végzett hallgatóinak.

Egészségügyi Világszervezet (WHO)

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Karát a Koppenhágai Egyetem Avicenna Directories elismerte és jóváhagyta, hogy bekerüljön az Egészségügyi Világszervezet (WHO) orvosi egyetemek adatbázisába. Kattintson ide a hivatalos listákért.

Nemzetközi orvosoktatási címtár (IMED)

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara szerepel a Nemzetközi Orvosi Oktatási Könyvtárban (IMED), amely az Amerikai Egyesült Államok Külföldi Orvosi Diplomások Oktatási Bizottságának (ECFMG) részlege. Az arubai Aureus Egyetem Orvostudományi Karát a Külföldi Orvostudományi Diplomások Oktatási Bizottsága (ECFMG) ismeri el, és a hallgatók és a diplomások jogosultak jelentkezni és részt venni az USMLE bármely szakaszában, teljesítve az ECFMG tanúsítási követelményeit egy amerikai rezidens pozícióhoz. .

Kanadai Orvosi Tanács (MCC)logo_top_left

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara szerepel a Kanadai Orvosi Tanácsban (MCC). A diplomások jelentkezhetnek a kanadai engedélyezési vizsgákra. A diplomásnak el kell végeznie a Kanadai Orvosi Tanács értékelő vizsgálatát (MCCEE), valamint a Kanadai Orvosi Tanács (MCC) I. és II. rész (MCCQE) minősítő vizsgálatát, hogy engedélyt kérhessen a Kanadai Orvosi Tanácstól. Az Aureus végzettségűek részt vehetnek az MCCEE, az MCCQE I. és II. részében, és engedélyt kérhetnek.

A meccs

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Karának végzett hallgatói részt vehetnek a Nemzeti Rezidens Matching Programban. A The Match egy egyesült államokbeli székhelyű magán, non-profit nem kormányzati szervezet, amelyet azért hoztak létre, hogy az amerikai orvosi egyetemi hallgatókat az Egyesült Államok oktatókórházaiban található rezidensképzési programokba helyezze.

Az Egyesült Államok Oktatási Bizottsága Külföldi Orvosi Diplomásokért (ECFMG)

Az Oktatási Bizottság a Külföldi Orvostudományi Diplomásokért (ECFMG) tanúsítványa szükséges minden nemzetközi orvosi végzettségű személytől ahhoz, hogy megkezdhesse az orvosi rezidensképzést az Egyesült Államokban. Az Aureus Egyetem ECFMG elismerése lehetővé teszi a diplomások számára, hogy jogosultak legyenek az ECFMG minősítésre.

A WFME (World Federation of Medical Education) követelménye szerint minden orvosi iskolát akkreditálnia kell egy akkreditáló ügynökség által elismert programjukon keresztül. "Az Elismerési Program célja, hogy hozzáértő, gyakorló orvosokon keresztül biztosítsa a betegek biztonságát, és megóvja az orvostanhallgatókat attól, hogy rossz minőségű iskolákban tanuljanak."

„Az ECFMG (Educational Commission for Foreign Medical Graduates) bejelentette, hogy 2023-tól az Egyesült Államokban az USMLE-re való jogosultság és az orvosi munkavállalás csak a WFME elismerése által elismert ügynökség által akkreditált orvosi egyetemeken/programokon végzett diplomásokra korlátozódik. Program vagy azzal egyenértékű szabvány szerint.”

Indiai Orvosi Tanács

Az Aureus Egyetem Orvostudományi Kara szerepel az Indiai Orvosi Tanács honlapján: (MCI). Az Aureus Egyetem Orvostudományi Karának (Aruba) végzett hallgatóit elismerik és jogosultak orvosi beiratkozásra a jogosultsági bizonyítvány kiállítása céljából, amely feljogosítja a jelöltet a szűrővizsgálaton való megjelenésre és az érintett Állami Orvosi Tanács általi ideiglenes/állandó regisztrációra.

Egyesült Államok orvosi engedélyezési vizsga (USMLE)

A tudományok alaptantervének arubai versenyén az Aureus hallgatói jogosultak és kötelesek letenni az USMLE Step 1 vizsgát. Az USMLE Step 2 és Step 3 vizsgákat klinikai rotáció során végzik az Egyesült Államokban.

National Resident Matching Program (NRMP)

A klinikai tudományok versenyeztetése és az USMLE Step 1 és 2 vizsgák sikeres teljesítése esetén az Aureus hallgatói jogosultak részt venni az Egyesült Államok Nemzeti Rezidens Matching Programjában (NRMP). Az egyesült államokbeli orvosi gyakorlattal kapcsolatos információkért forduljon az egyes állami testületekhez.

Programok

Kérdések