Keystone logo
© BESIGN The Sustainable Design School
BESIGN The Sustainable Design School

BESIGN The Sustainable Design School

BESIGN The Sustainable Design School

Közlemények

Bevezetés

Vegyen részt következő Nyílt Napjainkon, 2023 februárjában, márciusában és áprilisában!

További információért és regisztrációért látogassa meg weboldalunkat itt.

A Fenntartható Innováció Az Emberi Megoldások Nemzetközi Design Iskolája

BESIGN The Sustainable Design School – A fenntartható innováció dizájniskolája

A 2013-ban alapított BESIGN The Sustainable Design School egy nemzetközi felsőoktatási intézmény, amelynek célja a fenntartható tervezés és innováció az emberek számára.

Néhány szó az alapítóktól:«Egy erős közös meggyőződés vezérelte munkánkat a(z) BESIGN The Sustainable Design School megalapításánál: a világban napjainkban végbemenő mélyreható változások megkövetelik, hogy az innovációt teljesen más, radikális módon közelítsük meg. Kölcsönös pedagógiai és szakmai tapasztalataink megosztásával meg vagyunk győződve arról, hogy: A design, mint gondolkodás eszköze alapvető szerepet játszik a mindenki számára elérhető új, fenntartható innovációban.

A fenntartható fejlődés céljai

BESIGN The Sustainable Design School kreatív eszközként követi a 17 Fenntartható Fejlődési Célt.

Transzverzális tanterv sok multidiszciplináris bejegyzéssel

Előnyben részesítjük a cserén és a személyes készségeken alapuló integrációs folyamatot. Prioritásunk: megismerni és értékelni tehetségét.

Nemzetközi – Nemzetközi cserék

BESIGN The Sustainable Design School tagja a Cumulus Associationnek, egy nemzetközi hálózatnak, amely 280 tervezőiskolát és egyetemet tömörít világszerte.

 • Université de Buenos Aires, Faculté de l'Architecture, du Design et de l'Urbanisme (UBA – FADU) – Argentína
 • Universidad de Ciencias y Artes de América Latina (UCAL) – Peru
 • Srishti Művészeti, Tervezési és Technológiai Intézet – India
 • Ringling Művészeti és Design Főiskola – USA
 • Özyegin Egyetem - Törökország
 • Tbiliszi Állami Akadémia - Grúzia
 • Universita degli studi della campania luigi vanvitelli – Olaszország
 • Jiangnan Egyetem - Kína
 • Universidad del desarrollo (UDD) – Chile
 • HIT Holon Technológiai Intézet - Izrael
 • Université de Montréal - Kanada
 • Shizuokai Egyetem - Japán
 • UPES - India

Szakmai tapasztalat - Partnerségi projektek

Tanulmányai első évétől szakmai partnerkapcsolatok keretében „csinálva tanul”.

„Ezek a nagyvállalatok azért jönnek a diákjainkhoz dolgozni, mert intuitív jövőképük van a holnapról, már élnek a holnap gazdaságának tudásával és megosztásával, egy digitális világba születtek, és arra törekszenek, hogy másokon segítsenek. felelősségteljes módon! »
Maurille Larivière

Projektek – Mik ezek?

Az évről évre megvalósuló szakmai projektek kreatív, kíváncsi diákok új generációját teszik lehetővé, akik aggódnak a világért.

1. fázis – Rövid és problematikus
Kulcsfontosságú a partnervállalat képviselőivel való találkozás. A csere során a hallgatók megismerkednek a projekttel, azonosítják az igényeket, finomítják a rövid leírást, és perspektivikus stratégiákat készítenek.

2. fázis – Elemzés
A kutatási és merítési foglalkozások sorozata lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy egyrészt integrálják a vállalat igényeit, másrészt meghatározzák a stratégiai reflexióhoz nélkülözhetetlen személyiségeket – a projekthez kapcsolódó fenntartható fejlődési célkitűzéseket.

3. fázis – Ötlet
Ez a fázis lehetővé teszi az innovatív ötletek széles skálájának generálását, a legutópikusabbtól a legkonkrétabbig. Az ötletelés arra készteti a tanulókat, hogy fogalmi válaszokat találjanak.

4. fázis – Megvalósítás A kiválasztott ötleteket a hallgatók elemzik, átdolgozzák és lerajzolják, hogy érvényesítsék azok relevanciáját a jövőbeli felhasználók számára.
Modellek (3D digitális vizuális ábrázolás) és prototípus (funkcionális és dinamikus makett) segítségével a hallgatók valós, vizuális megjelenést adnak a validált megoldásoknak.

5. fázis – prototípuskészítés
Minden munkafázis formalizálva van, és különböző fizikai és digitális médiával illusztrált. A cél az, hogy elmagyarázzák a vállalatnak az elvégzett reflexiót, az állásfoglalásokat és a projekt eredményeit.

Új, innovatív módszerekkel:

 • "Design gondolkodás"
 • Takarékos innováció
 • Életciklus elemzés, Eco-Conception, Biomimicry Knowledge of Design ®
 • 17 Fenntartható Fejlődési Cél

Campus jellemzői

BESIGN The Sustainable Design School, a Côte d'Azur szívében, Cagnes-sur-Mer egyik kiváltságos helyén található, 2000 méteres kampuszt kínál: számítógépes labor, modellműhely, zenei stúdió, fotóstúdió, kreativitás szoba, közösségi kert, teraszok. .

A FabLab ECOLAB Côte d'Azurral való együttműködés (3D nyomtatók, lézervágók, 3D szkennerek) lehetővé teszi a diákok számára, hogy tárgyakat készítsenek tervezési projektjeikhez.

 • Egyetem: Az Université Côte d'Azur (UCA) tagja, hallgatóink hozzáférhetnek kutatási és doktori kurzusokhoz, valamint tudományos cserekapcsolatokhoz az UCA többi tagjával.
 • Felvétel: Jelentkezés (beiratkozási akta, személyi igazolvány, iskolai eredmények, portfólió) és egyéni interjú alapján.
 • Finanszírozás: A pénzügyi támogatás a „ BESIGN The Sustainable Design School Friends” alapítványon keresztül érhető el.

  Belépők

  Csatlakozz hozzánk

  A különböző hátterű és tanulmányi területekről érkező hallgatók sokszínűsége hozzájárul a fenntartható innovációhoz és annak gyakorlatához.

  Ma bolygónk életképes evolúciójával kapcsolatos fontos kérdésekkel állunk szemben. A változások nemcsak szükségesek, hanem elkerülhetetlenek is ahhoz, hogy mindannyian elfogadható körülmények között élhessünk. E kérdések megválaszolásához a képzelőerőt és az innovációt kell hangsúlyozni. Diákjaink élni tudnak ezekkel a hihetetlen lehetőségekkel.

  A világ aktuális problémáinak összetettségének legjobb kezelése érdekében a BESIGN The Sustainable Design School transzverzális, nemzetközi és multidiszciplináris programot kínál. A pedagógia gyakorlati megvalósítása olyan konkrét projekteken keresztül valósul meg, amelyeket értékeinket osztó vállalkozások nyújtanak be.

  Öregdiák statisztika

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Nice

   Nice, Franciaország

  Programok

  Az intézmény a következőket is kínálja:

  Kérdések