Keystone logo
Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Budapest University of Technology and Economics, Faculty of Mechanical Engineering

Bevezetés

Közép-Európa szívében van egy egyetem, amelyet meg kell ismernie. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem , vagy ahogyan egyszerűen nevezzük a BME-t, gazdag múlttal rendelkezik - mivel 1782-ben hozták létre. A BME az első hely Magyarországon, ahol mérnököket oktattak egyetemi szinten, míg maga a Gépészmérnöki Kar 1871-ben jött létre.

Az egyetem Budapesten ( Magyarország fővárosa) található, a Duna mellett , amely a világ 10 országot összekötő legsúlyosabb nemzetközi folyója.

A városnak van egy középkori várnegyede palotákkal, kulturális helyszínekkel és történelmi belvárossal, tele látnivalókkal. Budapestet nyugat felé kiterjedt erdők veszik körül, ideálisak túrázáshoz. Ha egy napos túrázás után feltöltődni szeretett volna, tudta, hogy Budapestnek van egy kerülete egyedülálló, úgynevezett „romkocsmákkal” ? Természetesen nemcsak kocsmákat találhat, hanem rengeteg klubot és utcai éttermet. Mindezt kevesebb, mint 10 perc alatt, Budapest sűrű tömegközlekedési hálózatával.

Tegyük fel, hogy az előadások után úgy dönt, hogy pihen. Nincs mit! Tegyen egy kellemes sétát a 200 méteresGellért-dombon (gyönyörű kilátással gyönyörű városunkra), vagy ellátogathat az 1200-as években épült Gellért termálfürdőbe. A város egyébként 14 gyógyfürdővel és aquaparkkal rendelkezik, amelyek széles választékot kínálnak a kikapcsolódásra.

Nyári hétvégén a történelmi Szabadság-híd (szintén pár perc sétára az Uni-tól) csak gyalogos híddá válik, élő koncertekkel, jam session-kkel vagy akár szabadtéri jógaórákkal.

A BME-nek 3 Nobel-díjas nyertese van; egyikük Karunk hallgatója és oktatója volt: Gábor Dénes , aki Nobel-díjat kapott a hologram felfedezéséért, Theodor von Kármán , az USA rakétatechnikájának atyja és Heller László , a Heller hűtőrendszer megalkotója. erőművek.

Ha nem biztos abban, hogy melyik szakot válassza a gépgyártás területén, van néhány jó hírünk. A Gépészmérnöki Kar két szakterületen kínál gépészmérnöki alapképzést: Folyamatmérnöki és Mérnöki tervezés és Technológia. Az MSc szintjén a lehetőségek még szélesebbek; MSc gépészi modellezésünk öt szakterületet kínál:

- Dizájn és technológia,

- Hőtechnika,

- Szilárd mechanika

- Folyadékmechanika és

- Nukleáris technika.

A szakok közül kettőt kell választani, a szakot és a mollot. A nukleáris mérnöki kiválasztható egyetlen szak + moll spec.

A BME Gépészmérnöki Karán biztosan nem vagy egyedül. Nemzetközi mentorcsapat nyújt segítséget a budapesti letelepedéséhez.

Ha egy adott témával foglalkozik, csatlakozhat egy szakmai hallgatói csoporthoz, mélyebb ismeretekhez juthat, és új eredményeket hozhat létre.

A BME-n a szabadidő eltöltésének széles skálája kínálkozik. Eleinte a BME pezsgő társadalmi életet él: koncertek, hajnalig tartó partik, ahol kifújhatja a gőzét és jól érezheti magát.

És ott van maga a város: Budapesten nem lehet unatkozni, sem nappal, sem éjszaka. Találkozhat új barátaival, felgyorsíthatja koffeinszintjét, csillapíthatja szomját több száz fantasztikus újhullámú kávézóban a BME közelében, vagy ellátogathat a belváros éttermeibe vagy gyorséttermi szolgáltatásaiba.

Ha érdekel, gyere és tanulj a BME Gépészmérnöki Karán!

További információ: href = "https://gpk.bme.hu/en/

Linkek, amelyek segíthetnek Önnek:

href = "https://www.imt.bme.hu/

href = "https://gpk.bme.hu/hu/

BME Sportközpont

Campus jellemzői

Ha szeretsz tanulni és sportolni is, akkor jó helyen jársz a BME-n. A BME 20 hallgatója tagja annak hivatalos sportegyesületének (MAFC), és 32 aranyérmet nyert az olimpián (közülük 8 a Gépészmérnöki Kar tagja volt).

BME hallgatóként kedvezményes belépőt kaphat a BME Sportközpontba , ahol edzőterem, aerobik, futsal, spinning, squash, judo, teremmászás, jóga áll rendelkezésre.

A campus déli oldalán vadonatúj úszólétesítmény található, 25 méteres úszómedencével.

De természetesen a Duna-part ideális hosszú kocogáshoz vagy kerékpározáshoz.

    Helyszínek

    • Budapest

      Műegyetem rkp. 3.

      Kérdések