Keystone logo
© Ecole Centrale Méditerranée
Centrale Méditerranée

Centrale Méditerranée

Centrale Méditerranée

Bevezetés

Centrale Méditerranée , át kell alakítanunk a világot. Centrale Méditerranée Franciaország egyik legrangosabb közmérnöki iskolája, amely az Ecoles Centrale csoporthoz, egy nemzetközileg elismert felsőoktatási csoporthoz tartozik, 35 000 öregdiákból álló, erőteljes globális hálózattal. A munkaadók elismerik az Ecoles Centrale végzett hallgatóinak erős tudományos és műszaki készségeit, valamint a komplex és innovatív projektek tervezésében és vezetésében való képességüket. Kutatási környezet: Centrale Méditerranée oktatói 8 kémiai, fizikai, fotonikai, mechanikai, vegyészmérnöki és számítástechnikai laboratóriumhoz tartoznak. Ezek a legjobb minősítésű laboratóriumok a Nemzeti Tudományos Kutatóközponthoz (CNRS) kapcsolódnak, és magas színvonalú tudományos kutatásaikról híresek Franciaországban és külföldön. Diákélet: A diákklubok a hallgatói élmény részei: többek között nemzetközi hallgatók, Mérnökök Határok Nélkül, Sport&Vitorlázás, Művészetek, Fablab Marseille, Ginfo (IT), E-Gab (robotika).... Diákélete során kialakul benned a kölcsönös siker és az emberi tisztelet szelleme, a megoldások kezdeményezésére és a problémák megoldására irányuló eltökéltség, valamint a környezeti és társadalmi felelősségtudat. Tanuljon Marseille-ben vagy Nizzában, és fedezze fel Dél-Franciaországot évente 300 napsütéses napon!

Kormányzás

Centrale Méditerranée olyan kormányzást valósít meg, amely képes előre látni a jövőt, válaszolni a mindennapi kihívásokra, nyitott a kollektív intelligenciára és kreativitására, akik mindennap sétálnak az egyetemen: diákok, tanárok és személyzet.

Látás, küldetés, értékek

A Centrale Méditerranée márka a közös támogatási pontunk, amely irányítja az iskoláról és a Centrale Méditerranée projektről szóló beszélgetést. Megfelel a koherencia iránti igényünknek, ami összehoz bennünket. Az új identitás tükrözi a márkát és támogatja üzeneteinket.

A látomásunk

Az emberiség példátlan kihívásokkal néz szembe az egyre összetettebb és kölcsönösen függő világban.

Ennek megválaszolásához a tudományt és a technológiát a közjó szolgálatába kell állítani.

A szervezeteknek ezért innovatív mérnökök és menedzserek új generációira van szükségük, akik nyitottak az együttműködésre és nemzetközi szinten is, és nagy felelősségtudattal rendelkeznek.

Küldetésünk

 • Forma
 • Keress
 • Innováció

Lehetővé tenni tanulóink számára, hogy tudományos menedzserekké váljanak, akik részt vesznek a szervezetek és a világ átalakulásában.

Az értékeink

 • A követelmény
 • Innováció
 • A közjó keresése
 • Nyitottság mások és a világ felé

Campus jellemzői

Marseille

Marseille, a 2600 éves történelemben gazdag fókai város, a Földközi-tenger kereszteződésében, számos értékkel rendelkezik: tenger, nap, természet és kultúra .
A művészet és a történelem városaként besorolt város fejleszti gazdasági és kulturális dinamizmusát, amely jelenleg virágzik.

A gyakran megbélyegzett, vonzereje manapság erősen újjáéled, és a kreatív fiatalok tüdejeként azonosítják. A „100 szén-dioxid-semleges város 2030-ra” európai cím nyertese, Marseille városa és a Metropolis együtt dolgoznak a szén-dioxid-semlegesség felé vezető projektek strukturálásán .

Franciaország második legnagyobb állami kutatóközpontja, a régió ad otthont a CNRS személyzet második legnagyobb kontingensének is.
Ugyanakkor a területet számos ipari ágazat legmagasabb szintű fejlődése jellemzi, különösen a repüléstechnika, mikroelektronika, közlekedés, energia, kémia stb.

szép

Szép, ez a Promenade des Anglais, körülbelül 300 nap süt, és hófödte hegyek a háttérben.

Dinamikus város és régió gazdag kulturális kínálattal, melyet a világ egyik leghíresebb karneválja, számos nemzetközileg elismert jazzfesztivál és a Cannes-i Fesztivál tarkít.

A nizzai Côte d'Azur 2700 kutatót egyesít körülbelül 26 000 diák számára olyan élvonalbeli ágazatokban, mint pl.

 • Mikroelektronikai
 • Távközlés és hálózatok
 • Szoftverfejlesztés
 • Az űr- és repüléstechnika
 • Élet- és környezettudományok
 • Egészségügy-biotechnológiák-agrokémia
 • Az aromás ipar.

Nizza egyben a második nemzeti konferenciaközpont Párizs után, és az egyik legelső európai központ az orvosi területen.

Ma ez a terület új kihívás elé állított : a 21. századi Côte d'Azur megépítését. A folyamatban lévő National Interest Operation részeként a Var-síkság az új gazdasági univerzum gerincévé kíván válni vadonatúj üzleti negyedtel, városi technopóliummal és öko-körzetekkel... itt található a Centrale Méditerranée.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Annak érdekében, hogy anyagi okokból egyetlen mérnökhallgatót vagy hallgatót se sújtsanak meg az oktatás során, számos finanszírozási segédlet létezik különböző formában.

  Finanszírozási támogatás

  Jelenleg minden francia diák megkaphatja családi helyzetétől függően:

  • A Rektorátus által odaítélt országos felsőoktatási ösztöndíj (bcs),
  • Bizonyos általános tanácsok által odaítélt felsőoktatási tanszéki ösztöndíj (az aktát a családi ház városházán kell begyűjteni),
  • A rektorátus által adott tiszteletbeli kölcsön ,
  • a Rektorátus utazási támogatása (a célországtól függően),
  • Mobilitási támogatás a Nemzeti Oktatási Minisztériumtól.

  Egyéb finanszírozás

  Egyéb támogatások és kölcsönök is léteznek és nyújtanak, különösen az állam által garantált, garancia- és forrásfeltételek nélküli diákhiteleket kínálnak a bankok (Société Générale, Crédit Mutuel, CIC, Banques Populaires és a Takarékpénztárak).

  Erasmus+ juttatás

  Az Erasmus+ támogatást azoknak a hallgatóknak ítélik oda, akik intézményközi csereprogram keretében tanulmányaik egy részét Európában végzik .

  Ez a támogatás összevonható a BCS ösztöndíjjal.

  Nemzetközi mobilitási segítségnyújtás

  A havi 400 euró összegű nemzetközi mobilitási segély többek között a BCS-ösztöndíjasok számára fizetett kiegészítés 2 és 9 egymást követő hónap közötti külföldi tanulmányi tartózkodás esetén.

  Fel kell vennie a kapcsolatot az iskola nemzetközi kapcsolatok osztályával:

  • Ecole Centrale Marseille

  A móló, 3. telek

  Annak érdekében, hogy a Centrale Méditerranée kurzusát a lehető legjobb körülmények között végezhesse el, a Centrale Méditerranée diplomások egyesülete partnerséget kötött a Crédit Agricole Alpes-Provence-szel.

  Ez nagyon kiváltságos feltételek mellett biztosít hozzáférést banki hitelekhez .

  Helyszínek

  • Marseille

   Pôle de l'Etoile, Technopole de Château Gombert, 38 rue Joliot-Curie, Marseille Cedex 13. , 13451 , Marseille

  • Nice

   Bâtiment Premium Meridia, 61/63 Avenue Simone Veil Nice., 06200, Nice

  Kérdések