Keystone logo
Centrale Nantes

Centrale Nantes

Centrale Nantes

Bevezetés

A francia mérnöki iskolák ( grandes écoles d'ingénieurs ) hagyományainak megfelelően az 1919-ben alapított Centrale Nantes sokoldalú mérnököket képez nagyon magas tudományos és műszaki szintre. Erős vezetői kultúrával felvértezve képesek a tudományos tárgyakat globális kontextusba helyezni, beleértve a környezeti és társadalmi kérdéseket is.

Az Ecoles Centrales Group (Lille, Lyon, Marseille, Nantes és Párizs) tagjaként Centrale Nantes a legmagasabb színvonalú oktatási programot kínál a szigorúan kiválasztott hallgatók számára. Több mint 2000 diák van jelen a nantes-i egyetemen.

A világ legjobb egyetemeivel fennálló kiterjedt kapcsolataink nemzetközi tanulmányi lehetőségeket nyitnak meg. Az iskola az egyik legexkluzívabb hálózathoz tartozik, amely folyamatosan bővül, különösen India, Japán, Brazília és Oroszország felé.

Ezen a neves képzésen túlmenően, számos erős intézményi és ipari partnerség támogatásával Centrale Nantes világszínvonalú tudományos és alkalmazott kutatásokat végez. A kutatás és az oktatás mindig kéz a kézben járt az iskolában. A tudományos kurzusok az iskola oktatóinak kutatási területei közé tartoznak, kutatásaikat az iskolai laboratóriumokban végzik. Ez az ozmózis az oktatás és a kutatás között értékes, előnyös és minőségi garancia lesz Centrale Nantes ban végzett tanulmányai során.

Innováció és támogatás

Centrale Nantes ban Ön összhangban lesz a gazdasági világgal, az innováció középpontjában. Az innovatív feltárás, a vállalkozói szellem és a gyakorlati alkalmazás jegyében képzésünk a 21. század legnagyobb kihívásaival néz szembe, ötvözve az elméletet és a "csinálást".


Centrale Nantes két fő eszközzel rendelkezik az innovációhoz és az alkotáshoz : páratlan kutatási platformok (óceáni tesztelési létesítmények, dinamikus és statikus tesztelés, gyorsgyártás, motortesztpadok stb.), valamint egy inkubátor, amely 20 éves tapasztalattal rendelkezik az induló projektek támogatásában. Mivel egy mérnök fejleszt termékeket a társadalom számára, megtudhatja, hogyan működnek a vállalatok, és fejlesztheti az Ön képességét ezek létrehozására, fejlesztésére és kezelésére. Azok számára, akik saját céget szeretnének alapítani, a Centrale Audencia ensa Nantes Business Incubator segít.

Számunkra a tudás átadásán túl az a legfontosabb, hogy támogassuk Önt személyes és karrierfejlesztési terveiben, legyenek azok már jól meghatározottak, vagy még kidolgozandók. Emiatt minden képzési program más és más, és a coaching, amelyből itt részesül, fokozza személyes növekedését és karrierfejlődését.

Hozzáférés az élvonalbeli technológiai platformokhoz

Az innováció és a nyitottság forrásaként Centrale Nantes szoros kapcsolatot biztosít az iparral, és kiváló hírnévnek örvend szerte a világon. Az iskola kutatóegységei olyan kísérleti berendezésekkel rendelkeznek, amelyek saját területükön egyedülállóak, különösen a haditengerészeti hidrodinamika, folyadékmechanika, mélyépítés, töréstesztek, virtuális valóság, robotika és megmunkálás területén. A kutatólaboratóriumok teljes mértékben beépültek az iskola oktatási programjába, hogy biztosítsák a mérnökhallgatók számára az áttanulmányozást, és gazdagítsák képzésüket azáltal, hogy hozzáférést biztosítanak számukra induktív pedagógiához a laboratóriumokban, és lehetővé teszik a K+F-ben pályakezdők számára, hogy felkészüljenek jövőbeli feladatait.

Íme a Centrale Nantes elsőrangú nemzetközi mesterképzési kínálata: 6 nemzetközi mesterképzés (angol nyelven tanított kurzusok), 14 specializációval:

Városi és városi környezet:

 • Légkör, víz és környezet
 • Építészet, hangulatok, városiasság

Gépészet:

 • Advanced Composite, Engineering and Science
 • Haladó gyártás
 • Energetika és meghajtás
 • Számítógépes mechanika

Vezérlés és robotika:

 • Haladó robotika
 • Jel- és képfeldolgozás
 • Vezérlőrendszerek

Építéstechnika:

 • Anyagok és szerkezetek a környezetükben

Ipari mérnökség:

 • Agile Factory Management
 • Intelligens és összekapcsolt vállalkozás

Tengeri technológia:

 • Hydrodynamics for Ocean Engineering
 • Atlanti Mester a hajó üzemeltetéséről és a haditengerészeti mérnöki munkáról

Campus jellemzői

Gyakorlati információk

A nemzetközi iroda segíti a külföldi hallgatókat az adminisztratív követelmények teljesítésében és a campus közelében történő szálláslehetőségben. Centrale Nantes emellett számos tevékenységet javasol különböző klubokon és egyesületeken keresztül.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  ÖsszegJelentkezési határidő
  Elite Scholarship3,000 EURFebruary 29, 2024

  Helyszínek

  • Nantes

   Ecole Centrale de Nantes International Relations Office 1 rue de la Noé BP 92101

  Kérdések