Keystone logo
Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Centro Studi Panta Rei

Bevezetés

Centro Studi Panta Rei

A pszichológia, az orvostudomány és az ideggyógyászat integrációjára

A Centro Studi Panta Rei Szakmai Egyesülete Lombardia pszichológusainak nyilvántartásába (03/4845) és nyilvántartásba vett Maria Cristina Foglia (pszichológus, pszichoterapeuta és orvos) Volta Volta 1997-ben Como tartományban (Olaszország) (6539) és Nasti Nunzio (pszichológus és pszichoterapeuta) a Lombardia pszichológusainak nyilvántartásába (03/4998). A központot két pszichoterapeuta (Nasti Nunzio és Foglia Manzillo Maria Cristina) együtt nőttek az egyetem évek során és a posztgraduális iskola következő 4 évében, akik időközben házasságot kötöttek.

A Tanulmányi Központ nevét nem véletlenül választották ki. A "Panta Rei" kifejezés azonnal utal az ókori görög filozófiára és egy adott filozófusra, a Heraklitusra. A kifejezést általában az olasz nyelvre fordítják: "Minden áramlik" vagy "Minden megváltozik". Ezt azért választották ki, mert jól illeszkedik életválasztásunkhoz és tárgyunkhoz.

Megtettük a "Minden változást" referenciaként az életünk számára. Valójában megállapodtunk erről: "Ha valami az életünkben nem elégít ki minket, érdemes megpróbálni megváltoztatni." Nem akartunk megbánni, mert nem volt bátorságuk.

Mivel a fiatalok, mivel nem elégedettek azzal a helyvel, ahol éltünk (az egykori "Campania Felix"), úgy döntöttünk, hogy északon érkeztünk, komót választottunk egy teljesen ismeretlen helyről: tudtuk, hogy e döntésért fizetnénk vagy keresnénk Kezdetben sok időt fizettünk, bizonyos időben túl sok, de aztán az idő múlásával örültünk mind a döntésnek, mind pedig annak, hogy sikerült elviselni a fájdalmat és felépíteni a Központot. tégla után, végtelen türelemmel, kis projektünk növekszik. Tapasztalatunk nem különbözik a pszichoterápiás útvonaltól, az előrelátható nehézségekkel, hogy néhány gyökereket feltörjenek az újak beültetésére, a lebontásra és újjáépítésre, a transzformálásra és sűrűsödik, kiterjeszti és megváltoztatja a horizontot. Hiszünk abban, hogy nem tudtunk bemutatkozni a betegek nélkül anélkül, hogy bátran változtatnánk, amit nem tetszett. vagy vezethettünk volna egy másik embert egy olyan útra, amelyet elkerültünk?

Ezért igyekszünk megtestesíteni, hogy a mi szakma megtanított bennünket, és hogy jól használjuk fel az általa felruházott eszközöket.

A változás módja nem szélsőséges, semmi, ami jellemez minket. Nincs szélsőséges perspektíva számunkra. Meggyőződésünk, hogy a túl sok változás olyan, mintha nem változna.

Küldetésünk

Szeretjük a tudományos szellemet, mert potenciálisan demokratikus, kollektív lélek, nyitott a tudás érdekében való változásra. "Potenciálisan" írunk, mert a tudományt olyan tudósok teszik ki, akik az emberi lények, és bemutatják gyengeségeinket a tudományos területen.

Szeretjük a pszichológiát, az orvostudományt és az idegtudást. Nagyon vonzódnak az ember képesek szembesülni nehéz helyzetekkel, hogy fel tudjanak felkelni egy nehéz csattogás után. Szeretjük a rugalmasságot (az ember képessége, hogy konstruktív szellemben szembe kell nézni az élet elkerülhetetlen nehézségeivel). Ezért tanulmányoztuk a fent említett témákat, és csodálattal töltik el az elképzelhetetlen idegtudomány új felfedezéseit a régi tudomány nagy részében, amely ellenezte, és még mindig nem integrálja az új felfedezéseket napi klinikai gyakorlatában.

Szeretünk gondoskodni másokról (ne kezeljük vagy használjuk fel mások, vagy az ügyek ügyében az elveszett ügyek elején, figyelem!). Úgy gondoljuk, hogy a jó minőségű társadalmi kapcsolatok gyönyörű termékeny talaj az emberi nyugalomhoz. Ez nekünk.

A természet egy másik érdekünk. Mi kevesebbet próbálunk szennyeződni, jobban hasznosítani a komposztálás otthonunkban, vásárolni "nulla km" ételeket a helyi termelőktől, ösztönözni az ökológiai gazdálkodási módszereket, kihasználni a sétautat az út tisztítására (fájdalmak a vissza engedve).

Főbb érdekeink:

pszichológia

Bár a kognitív-viselkedési pszichoterápiára szakosodunk, ami szakmai előkészítésünk alapja, elkötelezettek vagyunk arra, hogy elismertessük méltó helyüket a pszichológiai klinikákban sok más megközelítésben. Ezáltal a tanácsadási pályáink "stimulálják" és "bevonják" mind a hallgatókat, mind a tanárokat, de "kihívásokat" is jelentenek.

orvostudomány

Az a szenvedély, amelyet mind a pszichológia, mind a pszichológus érez.

A tanulmányok még mindig izgalmasak voltak Maria Cristina számára, aki súlyos egészségügyi problémák miatt hosszú utazáson vesz részt, és mind a diákok, mind a beteg nők között különböző osztályokon kórházba került.

Ez az oka a szenvedésnek, ha néha megfigyeljük az orvostudományban tanúsított attitűdöket, amelyek nem egyeznek pontosan azzal, amit "az orvosi szakma eleganciája és szakszerűsége" szeretne.

Neuroscience

A test és az elme működésének iránti szeretete a legmagasabb kifejeződést látja az idegtudomány érdekében, amely alapján modern tanulmányok vannak az agyi áramkörök kialakulásáról az élet folyamán és a plaszticitásáról. Az orvostudományban és a "klasszikus" neurológiában évszázadok óta váratlan és kontrasztos forgatókönyveket nyitnak az agy azon képességének újragondolására és kezelésére, amely akkor is bekövetkezik, ha az évek óta történt stroke eredménye. A kilátások nagyon ígéretesek a betegségek és az idegrendszeri állapotok évszázadok óta változatlan változataira nézve.

Helyszínek

  • Milan

    PIAZZA IRNERIO, 2 , 20146, Milan

Kérdések