Keystone logo
CEPT University

CEPT University

CEPT University

Bevezetés

CEPT University az emberi élőhelyek megértésére, tervezésére, tervezésére, építésére és kezelésére összpontosít. Tanítási programjai átgondolt szakemberek felépítését célozzák, kutatási programjai pedig elmélyítik az emberi települések megértését. CEPT University tanácsadó projekteket is vállal az élőhelyek élhetőbbé tételének érdekében. Oktatási, kutatási és tanácsadói tevékenységével a CEPT arra törekszik, hogy javítsa az élőhelyi szakmák hatását az indiai falvakban, városokban élő emberek életének gazdagításában.

Az egyetem öt karból áll. Az Építészmérnöki Kar 1962 -ben „Építészeti Iskola” néven jött létre. A magánterület tervezésére összpontosít. A Tervezési Kar, amely a közterületi tervezésre összpontosított, 1972 -ben jött létre „Tervezési Iskolaként”. A Műszaki Kar, amely a mérnöki és építőipari tevékenységekre összpontosít, 1982 -ben jött létre „Épülettudományi és Technológiai Iskola” néven. A Formatervezői Kar 1991 -ben jött létre „Belsőépítészeti Iskolának”. Az élőhelyekkel kapcsolatos belső terekkel, kézművességgel, rendszerekkel és termékekkel foglalkozik. A menedzsment kar 2013 -ban jött létre, és a Habitat és a Project Management középpontjában áll.

CEPT University nevét a „Környezettervezési és Technológiai Központról” kapta. A CEPT -t és az általa alkotott különböző iskolákat az Ahmedabadi Oktatási Társaság hozta létre, Gujarat kormányának és az indiai kormány támogatásával. A Gujarat kormánya 2005 -ben egyetemként beiktatta a CEPT -t. 2007 -ben az Egyetemi Grants Bizottság elismerte a CEPT University az 1956. évi UGC -törvény 2. szakaszának f) pontja alapján. Az indiai kormány Tudományos és Ipari Kutatási Osztálya (DSIR) elismeri az egyetem mint tudományos és ipari kutatószervezet (SIRO).

Helyszínek

  • Ahmedabad

    University Road, 380009, Ahmedabad

    Kérdések