Keystone logo
Central European University (CEU) Master of Arts késő antik, középkori és kora újkori tanulmányokból
Central European University (CEU)

Master of Arts késő antik, középkori és kora újkori tanulmányokból

Vienna, Ausztria

1 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12 000 / per year *

Az egyetemen

* egy vagy két részletben fizetendő, a vissza nem térítendő tandíj kezdeti részletét (500 EUR) fizetik annak megerősítésére, hogy elfogadja felvételi ajánlatunkat, és jóváírják az 1. év első tandíjrészletében

Bevezetés

Ez a program felsőfokú középkori tanulmányokat ad. Kidolgozott kutatási programmal és kellő háttértudással érkezőket szolgálja. A hallgatók több területen is részt vesznek kurzusokon, és MA szakdolgozatot írnak, amely bemutatja, hogy képesek önálló kutatásra és az elsődleges forrás(ok) kompetens használatára.

Kutatás-orientált, intenzív MA programunk a késő antik, középkori és kora újkori tanulmányokból interdiszciplináris Master of Arts fokozatot biztosít a középkori tanulmányokból, miközben arra ösztönzi a hallgatókat, hogy a választott szakterületükre összpontosítsanak egy erősen összehasonlító és interdiszciplináris keretek között.

Mintakurzusok a mesterképzéshez

Királyi és dinasztikus kultuszok a latin középkorban (Klaniczay Gábor); Művészet és liturgia a nyugati kereszténységben (Szakács Béla Zsolt); A „Bizánci Nemzetközösség” VII. Konstantin korában Porphyrogennetos (Niels Gaul); Demográfia, kereskedelem és urbanizáció Közép-Európában (Nagy Balázs); Városi élet a középkori Kelet-Közép-Európában (Szende Katalin); Középkori ember-állat interakciók (Alice Choyke); Középkori szerzetesség (Laszlovszky József); Császárok és pápák (Marianne Saghy); Fontes sapiential – Tudomány és oktatás Délkelet-Európában a középkorban (Daniel Ziemann); Az oszmánok és az európaiak a kora újkorban (Tijana Krstic); Egyházpolitika, teológia, filozófia és spiritualitás Justinianus birodalmában (Perczel István); Kodikológia (Somfai Anna).

Program akkreditáció/regisztráció

  • A programot New York állam oktatási minisztériuma hagyta jóvá és regisztrálta
  • Az Ausztria Minőségbiztosítási és Akkreditációs Ügynökség (AQ-Austria) által akkreditált program

Belépők

Ösztöndíjak és finanszírozás

Tanterv

Az Iskoláról

Kérdések