Keystone logo
© CUHK
The Chinese University of Hong Kong Business School

The Chinese University of Hong Kong Business School

The Chinese University of Hong Kong Business School

Bevezetés

A CUHK Business School 1963 óta vezeti az üzleti oktatás útját Hongkongban és Ázsiában, és kiválóan teljesítő diplomásokat nevel, akik irányítják és alakítják a globális üzleti környezetet. Ez a vezetői és innovációs szellem az örökségünk alapja, mivel a CUHK rendelkezik az első üzleti iskolával Ázsiában, amely a Bachelor of Business Administration (BBA), a Master of Business Administration (MBA) és az Executive MBA (EMBA) programok teljes csomagját kínálja. . Napjainkban világszínvonalú oktatóink és élvonalbeli kutatásaink továbbra is fürge vezetőket, vállalkozókat és társadalmi gondozókat nevelnek, több mint 40 000 öregdiákból álló büszke hálózatunkkal, amelyek jelentős hatást fejtenek ki a Pearl River Deltában, Ázsia-csendes-óceánon és azon túl.

Látás küldetés

A látomásunk

Globális üzleti vezetők kifejlesztése az ázsiai század számára.

Küldetésünk

Küldetésünk, hogy továbbra is úttörő szerepet töltsünk be az ázsiai század kihívásainak és lehetőségeinek megfelelő felkészültséggel rendelkező globális vezetők fejlesztésében, gazdag tanulási környezetet biztosítva, amely lehetőséget kínál az önfelfedezésre, a jellemépítésre, a tudásteremtésre, -megosztásra és -alkalmazásra.

Előnyei

Innováció

Elősegítjük az innovációt és a kreatív gondolkodást minden formában, és ösztönözzük diákjainkat és munkatársainkat, hogy fedezzenek fel új ötleteket és lehetőségeket. Vállalkozói attitűdöket fejlesztünk támogató környezetben, és biztosítjuk a szükséges készségeket a technológia által vezérelt üzleti világban való versenyhez.

Globális perspektíva

Minden tevékenységünkben globális perspektívát alkalmazunk, és lehetőséget biztosítunk az első kézből való találkozásra és tapasztalatokra. Arra fejlesztjük diákjainkat és munkatársainkat, hogy alkalmazkodóképesek és sikeresek legyenek a különböző kultúrákban és környezetekben ebben a gyorsan változó világban.

Greater Bay Area csatlakozó

Mi vagyunk a GBA egyik legismertebb egyeteme, és aktívan hozzájárulunk a régió társadalmi-gazdasági fejlődéséhez. Ezeket a hozzájárulásokat egyedülálló képességünk teszi lehetővé, hogy szinergiát alakítsunk ki az oktatási tevékenységek, a kutatási alkalmazások, az öregdiákok bevonása és a regionális vállalkozók és vállalkozások hálózatához való hozzáférés között.

Társadalmi cél

A teljes személy fejlődésébe és az átalakuló oktatásba vetett hitünkkel elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a társadalmilag felelős gondolkodásmódot ápoljuk embereinkben, hozzájáruljunk a fenntartható üzleti környezethez, és pozitív hatást gyakoroljunk a társadalom jobbá tételére.

Campus jellemzői

A Hong Kong-i Kínai Egyetem (CUHK) kampusza egy domboldalra épült, és a legnagyobb és leglenyűgözőbb Hongkongban. Ennek a területnek a nagy részét zöldfelület borítja, amelyet három fennsíkon szépen kifaragtak a sziklákból, és a növényzet között ízléses épületek fészkelnek, amelyekben a kínai és a nyugati építészeti stílusok keverednek. A CUHK campus számos növény- és állatvilág híres menedékhelye, amelyek védelmére és fejlesztésére nagy gondot fordítottak. Panorámás kilátást nyújt Tolo kikötőjére és a közeli hegyláncokra.

Az egyablakos hallgatói informatikai portáltól a könyvtárakon, a tanulásfejlesztési programokon és az egészségügyi ellátáson át a karriertervezésig és sok egyéb szolgáltatásig a CUHK teljes körű tudományos és személyes támogatást nyújt posztgraduális hallgatóinak az egyetemen.

A CUHK Könyvtár

A CUHK Könyvtár Kelet-Ázsia vezető kutatókönyvtára, és jelentős kétnyelvű elektronikus és nyomtatott forrásgyűjteménnyel rendelkezik. Küldetése, hogy partner legyen a tudás létrehozásában, hozzáférésében, terjesztésében és megőrzésében, hogy inspirálja és támogassa a CUHK-t kutatásában, tanulásában és tanításában. A CUHK Könyvtár szorosan együttműködik az oktatókkal és a hallgatókkal, és szoros együttműködési kapcsolatokat ápol más hongkongi, nagy-kínai és nemzetközi egyetemi könyvtárakkal.

Hallgatói Ügyek Hivatala (OSA)

A Hallgatói Ügyek Hivatala sokféle tevékenységet és szolgáltatást biztosít, hogy segítse a hallgatókat az egyetemi élet különböző aspektusainak felfedezésében és megtapasztalásában, és abból a legjobbat kihozni.

Informatikai szolgáltatási központ (ITSC)

Az ITSC támogatja az egyablakos MyCUHK egyetemi portált, amely személyre szabott hozzáférést tesz lehetővé a felhőalapú e-mail szolgáltatásokhoz, a könyvtári szolgáltatásokhoz és a kínai egyetemi hallgatói információs rendszerhez (CUSIS) a személyes tanulmányi adatok kezeléséhez. Az ITSC emellett informatikai létesítményeket, az egyetemen belüli és kívüli hálózatokat, eLearning rendszereket, online képzéseket és workshopokat is biztosít.

Tanulásfejlesztési és Kutatási Központ (CLEAR)

A CLEAR megszervezi az Improving Postgraduate Learning (IPL) programot, hogy megismertesse azokat a megközelítéseket, módszertanokat és kereteket, amelyek formálisan és strukturáltan felkészítik a kutatók munkáját; az Egyetem kiválóságának és ösztöndíjának előmozdítása a tanítás és tanulás terén; valamint a posztgraduális hallgatók kutatásukhoz elengedhetetlen készségekkel és ismeretekkel való felruházása.

Egyetemi Egészségügyi Szolgálat

Az Egyetemi Egészségügyi Szolgálat egyetemi orvosi, fogorvosi és egészségfejlesztési szolgáltatásokat nyújt nappali tagozatos hallgatók számára. Orvosi csapatunk főállású orvosokból áll, akik átfogó családorvosi ellátást nyújtanak az Egyetem tagjainak. Az egészségügyi rendelő kisebb műtővel, rendelővel, orvosi laboratóriummal és fizioterápiás egységgel van felszerelve az alaporvosi és fogorvosi ellátás biztosítására. Az orvosi szolgáltatások általában ingyenesek, míg a fogászati részleg névleges díjat számít fel.

Sportlehetőségek

A szórakozás és a fitnesz olyan egyensúlyt biztosít a munkához és a tanuláshoz, amelyre nagyon szüksége van. A CUHK és főiskolái a sportolási lehetőségek széles skáláját kínálják, beleértve a stadionokat, tornatermeket, olimpiai méretű úszómedencét, tenisz- és squashpályákat, fitnesztermeket és vízisport-központot. A főiskolák grillezőket is bérelhetnek a személyzet és a hallgatók számára.

Egyéb szolgáltatások az egyetemen: shuttle buszjáratok, éttermek, könyvesbolt, bankok, szuvenír pult, szupermarket és fodrászat.

  Belépők

  Online jelentkezés benyújtása

  Hozzon létre egy fiókot, és küldje el jelentkezését a portálon.

  Nyújtsa be az igazoló dokumentumokat

  Töltse fel dokumentumait a jelentkezési portálra, és küldje el a meghatározott dokumentumokat a megfelelő programirodának.

  Interjú (meghívás alapján)

  A kiválasztott jelöltek személyes vagy online interjúra kaphatnak értesítést.

  Alkalmazás eredménye

  Az eredményekről e-mailben értesítjük a jelentkezőket.

  Betétfizetés

  A sikeres pályázóknak az ajánlat elfogadásának megerősítéseként előlegfizetést kell fizetniük.

  vízum (ha van)

  Programfelelőseink segítenek a vízumkérelemben, miután felvételt nyert programunkba.

  Vízumkövetelmények

  Rugalmas vízumszabályzat:

  Bevándorlási megállapodások nem helyi diplomások számára (IANG)

  A hallgatói vízummal/beutazási engedéllyel rendelkező nem helyi diplomások pályázhatnak az „Immigration Arrangements for Non-local Graduates” (IANG) rendszerben. A sikeres pályázók a diploma megszerzése után 12 hónapig Hongkongban maradhatnak álláskeresés céljából.

  Öregdiák statisztika

  Akkreditációk

  AMBA AkkreditáltAACSB akkreditált

  Rangsorok

  • A Hongkongi Kínai Egyetem (CUHK) a Hongkong SAR, Hong Kong SAR egyik legjobb állami egyeteme. A 47. helyen áll a QS World University Rankings 2024-ben.
  • #12 Ázsiai Egyetemi Rangsor
  • 53. hely a legjobb globális egyetemeken
  • Globálisan 26. (Ázsiában 5.) a QS által
  • Globálisan 31. (4. Ázsiában) a Times Higher Education által

  Helyszínek

  • Sha Tin

   Sha Tin, Hongkong

  Kérdések