
Cork University Business School
MSc Élelmiszeripar és InnovációCork, Írország
IDŐTARTAM
12 Months
NYELVEK
Angol
PACE
Teljes idő
JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ
01 Jul 2025
LEGKORÁBBI KEZDÉSI DÁTUM
Sep 2025
TANDÍJ
EUR 19 700 / per year *
TANULMÁNYI FORMÁTUM
Az egyetemen
* nem uniós díjért | EU-díjra: 10 640 euró
Bevezetés
Élelmiszer-üzleti és innovációs MSc programunkat az írországi University College Cork (UCC) Üzleti és Jogi Főiskola kínálja. Felkészíti a hallgatókat az élelmiszeripar dinamikus világában való karrierre, és felállítja őket, hogy vezető szerepet töltsenek be a kulcsfontosságú ágazati kérdések elemzésében és a folyamatosan fejlődő élelmiszeripar stratégiai irányításában.
A modulok egyensúlya ebben a programban tükrözi az élelmiszeripar globális jellegét. A hallgatók bővítik ismereteiket az élelmiszerekről, az élelmiszer-fogyasztóról, az élelmiszeripari innovációról és a döntéshozatali folyamatokról az élelmiszertermékeket fejlesztő, márkagyártó, forgalmazó és értékesítő vállalatoknál. A képzés gyakorlati alkalmazása ezen a tanfolyamon elemző, kommunikációs, üzleti és prezentációs készségekkel ruházza fel, amelyeket az iparág megkövetel és nagyra értékel.
A tanfolyamon elsajátított készségek nagymértékben átadhatók, így végzett hallgatóink mind az élelmiszer-szektorban (nemzetközi vállalatok, kkv-k, start-upok és élelmiszerügynökségek), mind a nem élelmiszer szektorban (bankok, piackutató cégek és felsőoktatás) keresnek munkalehetőséget. ).
Az MSc (Food Business and Innovation) program két részből áll, összesen 90 kredittel.
Miért válassza ezt a kurzust?
Élelmiszeripari és innovációs MSc programunk központi részét képezi az Élelmiszeripari Központú Kutatási Projekt munkavégzési lehetőséggel együtt. Ez történhet élelmiszeripari vállalatnál, élelmiszerügynökségnél, egyetemen, bankban vagy kapcsolódó intézményben. Ez az elhelyezés lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy értékes munkatapasztalatot szerezzenek, és elméleti készségeiket, amelyeket előadásokon és zárókő-stílusú szemináriumokon fejlesztettek ki, a tényleges munkahelyen alkalmazzák.
A résztvevők érdeklődési körüktől függően Írországban vagy külföldön is teljesíthetik gyakorlatukat.
Az innovatív program további egyedi jellemzői közé tartozik a nemzeti és nemzetközi élelmiszerágazat mélyreható bevezetése; a releváns kurzusok egyedülálló keveréke, amelyek mind a bevett élelmiszeripari cégek, mind az induló vállalkozások számára relevánsak; valamint bevezetés az élvonalbeli élelmiszerkutatási kérdésekbe, az innovatív oktatási módszerekbe (beleértve a kezdőtáborokat) és a digitális marketing módszereinek bemutatását.
Képtár
Belépők
Ösztöndíjak és finanszírozás
Glanbia MSc Élelmiszeripari és Innovációs Ösztöndíj
A programra jelentkezők a Glanbia MSc Élelmiszeripari és Innovációs Ösztöndíjra pályázhatnak közel 11 000 euró értékben. További információért tekintse meg a Glanbia MSc Élelmiszeripari és Innovációs Ösztöndíj oldalát.
Üzleti és Jogi Főiskola elérhető ösztöndíjak
Posztgraduális közösségünket is támogatjuk azzal, hogy ösztöndíjakat és ösztöndíjakat ajánlunk leendő és jelenlegi hallgatóknak. További információért tekintse meg az Üzleti és Jogi Főiskola elérhető ösztöndíjainak oldalát.
Tanterv
modulok
I. rész (60 kredit)
- FE6005 stratégiai élelmiszermarketing (5 kredit)
- FE6505 Élelmiszer-vállalkozás és innováció (10 kredit)
- FE6506 Food Branding és Digital Media Marketing (5 kredit)
- FE6507 Agrár-élelmiszerpiaci gazdaságtan és értéklánc-elemzés (5 kredit)
- FE6511 kategóriamenedzsment és élelmiszer-kiskereskedelmi marketing (10 kredit)
- FE6512 Fenntartható Élelmiszerrendszerek (5 kredit)
- FE6517 Supply Chain Management and Food Integrity (5 kredit)
- FE6902 Global Food Policy Issues (5 kredit)
- MG6012 Fogyasztói kultúra és fogyasztói márka kapcsolatok (10 kredit)
II. rész (30 kredit)
- FE6127 Alkalmazott Élelmiszeripar-központú Kutatási Projekt (30 kredit)
Karrierlehetőségek
Élelmiszer és innováció tanfolyamunk ideális azoknak a diplomásoknak, akik az élelmiszerek és nem élelmiszerek széles ágazatában keresnek munkalehetőséget; ezek a területek magukban foglalják a piackutatást, a fogyasztói kutatást, az élelmiszeripari vállalkozások menedzsmentjét, a termékmarketinget és a márkamenedzsmentet, az új termékek fejlesztését, az élelmiszer-kiskereskedelmi szervezeteket, a pénzügyi szektort mint élelmiszer-elemzőket, a kutatóintézeteket és politikai szervezeteket, valamint az élelmiszeripari cégeket nemzeti és nemzetközi szinten támogató szervezeteket. .
Mit csinálnak a végzőseink?
A testvérprogramokon végzettek nemzetközi élelmiszeripari és nem élelmiszeripari cégeknél (Glanbia, Ornua, Kerrygold Ireland, Britvic, Danone, Aldi, Dawn, AIB, LinkedIn), bankoknál, élelmiszerügynökségeknél (Bord Bia, UK Home-Grown Cereals Authority) szereztek munkát. , Teagasc), márkamenedzsment és marketing osztályok (Kerry Foods, Musgrave Group, Nestle), nem élelmiszer-ügynökségek (Enterprise Ireland, IBEC, Bord Bia), piackutató cégek (AC Nielsen, Spark Market Research, Dunhumby) és a felsőoktatásban (Munster Technological University, Waterford Institute of Technology, University of Lancaster).