Keystone logo
Charles University Faculty of Education Mester zenetanárképzés alsó és felső középiskolák számára kettős tantervű képzéssel Hangszertanárképzés
Charles University Faculty of Education

Mester zenetanárképzés alsó és felső középiskolák számára kettős tantervű képzéssel Hangszertanárképzés

Prague, Csehország

2 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2334 / per year *

Az egyetemen

* online jelentkezési díj: 820 CZK

Bevezetés

Zenei tanárképzés alsó és felső tagozatos iskolák számára

A tanulmányi program a Zeneoktatás alapképzési program folytatása, az oktatásra összpontosítva.

A tanulmányi program célja, hogy végzettjeit átfogó mesterképzésben részesítse, amely felkészíti őket az általános és középiskola 2. szintjén a zenetanári szakra. A tanulmányi program figyelembe veszi a képzés kognitív, didaktikai, pedagógiai-pszichológiai összetevőinek arányosságát, míg az alapképzésben megszerzett területi ismereteket tovább rendszerezi és alkalmazza a didaktika és az ahhoz szorosan kapcsolódó szakmai tárgyak területén. A tanulmányi program végzett hallgatói jogosultak önálló iskolai oktatási programok létrehozására a művészet és kultúra oktatási területén. Készek a zenei oktatás oktatására annak minden aspektusával a tudás és készségek területén. A tanulmányi program a zenei nevelés és annak didaktikája területén végzett kreatív tevékenységekre épít. A terepi komponens a zeneoktatási kérdések mélyebb megértésére összpontosít, ami az általános és középiskolai zeneoktatás oktatásában is megmutatkozik. A zenei jelenségek és fogalmak tágabb kontextusban és a tudomány és a művészet különböző típusai közötti kapcsolatokban kerülnek bemutatásra. A zenedidaktikai komponens a zenepedagógiai kutatások során szerzett ismereteken és a gyakorlatban igazolt legjobb gyakorlatokon alapul. A zeneelméleti és pedagógiai komponens ezután elmélyülhet egy doktori képzésben, pl. Zeneelmélet és pedagógia szakon. A főtervben szereplő tanulmányi program tiszteletben tartja a képzés tantárgyi, didaktikai és pedagógiai-pszichológiai összetevőinek egyensúlyát az Oktatási Minisztérium tanárképzési szabványai szerint. A pedagógiai-pszichológiai képzés a pedagógia, a pszichológia és a gyógypedagógia tantárgyakat foglalja magában, ezen belül a pedagógiai-pszichológiai gyakorlatot. Ennek része egy diplomamunka kidolgozása.

Hangszeres tanárképzés

A cél egy olyan érettségiző nevelése, aki képes hangszerjáték (zongora vagy hegedű) tanítására különböző zeneiskolákban. A tanulmány az előző alapképzéshez kapcsolódik, speciális zenei ismeretek és képességek megszerzésére koncentrálva. A mesterképzés a pedagógiai és pszichológiai tárgyakkal, valamint az alap- és középiskolai gyakorlattal való együttműködésre fókuszál a zenepedagógiai képességek fejlesztésére. A tantárgyak figyelembe veszik a mesterképzés pedagógiai irányultságát.

Belépők

Az Iskoláról

Kérdések