Keystone logo
Cyprus University of Technology

Cyprus University of Technology

Cyprus University of Technology

Bevezetés

A Cyprus University of Technology

A Cyprus University of Technology (CUT) 2004-ben hozták létre nyilvános egyetemként, Limassol tengerparti városában. Első hallgatói 2007-ben kerültek felvételre, azóta sikeresen kínálja mind a 3 fokozatot, azaz BSc, MSc, PhD. Viszonylag rövid története során a CUT nemzetközi elismerést vívott ki Cipruson és Görögországban a legmagasabb rangú egyetemként, és a Times Higher Education folyamatosan a legjobb 60 fiatal egyetem közé sorolta, valamint a világ vezető 301-350 egyeteme közé. World University Rankings (THE) az elmúlt években.

A CUT elkötelezett a kutatási kiválóság mellett, és regionális vezetőként nemzetközileg is elismert, több mint 250 sikeres szponzorált kutatási projekt finanszírozásával, meghaladja a 44 millió eurót. Az egyetem és az ipar közötti szoros együttműködések és partnerségek révén új kutatási ötletek és növekedési lehetőségek ösztönöznek. A sikeres együttműködés erős mutatója a diplomások több mint 80%-os sikeres elhelyezkedési aránya a saját tanulmányi területükön a diploma megszerzését követő egy éven belül.

Jelenleg körülbelül 3000 hallgató vesz részt alap- és posztgraduális képzésben az egyetem 6 karán, 1 nyelvi központjában és 13 tanszékén.

A társadalom szolgálatában

Az egyetem társadalmi hozzájárulása az egyik legerősebben birtokolt értéke, amely formálja identitását, stratégiáját és napi működését. Ezen érték elfogadásának két egymást kiegészítő és egymást erősítő célja van. A CUT célja felelős, tudományosan hozzáértő kutatók, szakemberek és állampolgárok nevelése és fejlesztése, akik a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás elvei szerint cselekszenek és vezetnek. Ezzel párhuzamosan az Egyetem célja, hogy a gazdaság, a környezet és általában a társadalom számára hozzáadott értéket biztosító kutató-oktatási intézményként működjön. Mint ilyen, az egyetem öt pillérébe integrálja a fenntarthatóságot (azaz oktatás, kutatás, műveletek, kultúra és a társadalom megismertetése), és elfogadta az Egyesült Nemzetek Szervezetének 17 Fenntartható Fejlődési Célját (SDG), miközben arra törekszik, hogy felkészítse a jövő generációinak vezetőit, jobb jövőt fog elérni minden ember számára.


Posztgraduális programok és létesítmények

Az egyetem 18 posztgraduális programot kínál, amelyek közül 4-et angolul és 14-et görögül tanítanak. Ezen kívül 2 program is elérhető távolsági távon, az alábbi táblázat szerint.

Doktori állások is rendelkezésre állnak, amelyeket a Tanulmányi és Hallgatói Jóléti Szolgálat tanévenként egy alkalommal tesz közzé, regisztráció és részvétel céljából a következő félévtől.

Helyszínek

  • Limassol

    30 Archbishop Street, 3036, Limassol

    Kérdések