MSc a fenntartható mezőgazdaságban és az élelmezésbiztonságban
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources
Kulcs információ
Campus helye
Prague, Csehország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
2 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CZK 114 000 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
A mezőgazdaság és az egészséges élelmiszerek, tiszteletben tartva a környezetet
A mesterképzés olyan hallgatók számára készült, akik érdeklődnek a környezetvédelem, a mezőgazdaság, az élelmiszer-termelés és az élelmiszer-minőség iránt, és kíváncsiak arra, hogyan lehet fenntartható módon irányítani az élelmiszer-termelési tevékenységeket.
Az élelmiszer-termelés új kihívásokkal néz szembe a nagyobb fenntarthatóság felé. Óriási a fogyasztói nyomás az élelmiszerek minősége és biztonsága, a közegészség javítása és a környezeti hatások csökkentése felé. Az EU szén-dioxid-mentes közgazdaságtan iránti elkötelezettségei és az új Farm to Fork stratégia azt sugallja, hogy az élelmiszerpiacokon és a növényi eredetű élelmiszerek felé irányuló étrendi szokásainkban változás következik be. Az élelmiszer-ágazat jövőbeli vezetőinek meg kell küzdeniük ezekkel a kihívásokkal, hozzájárulva a fenntartható élelmiszer-folyamatok és a kapcsolódó tevékenységek kidolgozásához és megvalósításához, valamint a környezettel és társadalmilag felelős szervezetek fejlődéséhez. Te lehetsz.
A programot angol nyelven tanítják, és teljes egészében Prágában vagy kettős diplomaként tanulmányozható a Pisai Egyetemen. A választás az első félév során történhet. A dupla fokozatú hallgatók egy szemesztert töltenek Pisában, és két oklevelet és tudományos fokozatot kapnak.
Megismeri a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat, ismereteket szerez a kémia területén, hogy megértsék az élelmiszerek minőségét, megismerjék az új biotechnológiai megközelítéseket, az élelmiszer-előállítási technikákat, a fenntarthatóságot és a fenntarthatóság mérését. Lehetősége lesz választani az MSc-t. az Ön laboratóriumi preferenciáin alapuló projekt az LC-MS vagy NMR csúcstechnikákat alkalmazó élelmiszerminőség-felmérésben, a gématechnikákban a Pisa Egyetem kutatóintézeteiben, valamint az élelmiszer-technológiai gyártás területén is.
Megfelelő ez a program?
A fenntartható mezőgazdaság és élelmiszer alkalmas Önnek, ha ...
A Szenvedélye a környezet, a biológia, a kémia,
➔Tudni szeretné, hogyan készül az ételünk a „Farmtól Forkig”,
➔ törődik az élelmiszerek minőségével és biztonságával, és szeretné tudni, hogy valójában hogyan állítják elő és dolgozzák fel ételeinket,
➔Szeret nemzetközi multikulturális környezetben tanulni,
➔Szeret utazni és szeretnél egy szemesztert külföldön tölteni,
➔Beszélgetéseket akar folytatni a jövő emberi táplálkozásáról és fenntarthatóságáról.
Milyen lesz a karrierlehetőségem?
Nagyon rugalmas karrierlehetőségei lesznek az élelmiszer-ágazatban, országos és nemzetközi szinten egyaránt. Erős jelölt lesz a következőkre:
➔ kormányzati szervezetek vezetői pozíciói,
➔ élelmiszeripar,
➔ kkv-k vagy más, az élelmiszer- és mezőgazdasági szektorban részt vevő szervezetek.
Képtár
A program eredménye
A programot angolul tanítják, és teljesen Prágában vagy kettős diplomaként a Pisai Egyetemen tanulható. A választás az első félévben történhet. A kettős diplomát szerzett hallgatók egy szemesztert Pisában töltenek, és két oklevelet és tudományos fokozatot kapnak.
Megismerheti a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatokat, kémiai ismereteket szerezhet az élelmiszerek minőségének megértéséhez, megismerheti az új biotechnológiai megközelítéseket, az élelmiszer-előállítási technikákat, a fenntarthatóságot és a fenntarthatóság mérését. Lehetőséged lesz kiválasztani az MSc-t. projekt az Ön preferenciái alapján az egyik laboratóriumban, akár az élelmiszer-minőség-értékelésben a legjobb LC-MS vagy NMR technikákkal, a géntechnikákkal a Pisai Egyetem kutatóintézeteiben, valamint az élelmiszer-technológiai gyártás területén.
Ösztöndíjak és finanszírozás
Ideális Diákok
Ez a program megfelelő Önnek, ha:
- szenvedélyed van a környezet, a biológia, a kémia iránt,
- szeretné tudni, hogyan készül az ételünk „Farm to Fork”
- törődik az élelmiszerek minőségével és biztonságával, és szeretné tudni, hogyan állítják elő és dolgozzák fel az élelmiszereinket,
- szeretnek nemzetközi multikulturális környezetben tanulni,
- szeret utazni, és szívesen tölt egy szemesztert külföldön,
- szeretne vitákat folytatni a jövőbeni emberi táplálkozásról és a fenntarthatóságról.
Karrierlehetőségek
Milyen karrierlehetőségeim lesznek?
Nagyon rugalmas karrierlehetőségei lesznek az élelmiszerszektorban, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Erős jelölt leszel
- vezetői pozíciók kormányzati szervezetekben,
- élelmiszeripar,
- KKV-k vagy más, az élelmiszer- és mezőgazdasági ágazatban érintett szervezetek.
Tanulói beszámolók
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Biotechnológia: Élelmiszer és egészség
- Gothenburg, Svédország
MSc Élelmiszerbiztonság
- Dublin, Írország
Nemzetközi Mester Élelmiszertudományi Innováció és Hitelesség
- Bolzano, Olaszország