Keystone logo
Department of Neuroscience, City University of Hong Kong

Department of Neuroscience, City University of Hong Kong

Department of Neuroscience, City University of Hong Kong

Bevezetés

A Department of Neuroscience, City University of Hong Kong 2019. július 1-jén jött létre. Célunk, hogy úttörő kutatásokat végezzünk az idegrendszerrel kapcsolatban, és egy olyan kiemelkedő oktatási platformot hozzunk létre az idegtudományi képzés számára, amely felkészíti a végzősöket a jövő izgalmas és változatos pályafutására.

Programok

Az Idegtudományi Tanszék olyan programokat kínál, amelyek felkészítik a diplomásokat rendkívüli karrierlehetőségekre olyan bővülő területeken, mint az egészségügy, az alapkutatás, a gyógyszeripar és az oktatás, többek között. Jelenleg MPhil és PhD kutatási programokat kínálnak. Az idegtudomány alapképzési tanterve fejlesztés alatt áll.

Kutatás

A Department of Neuroscience kiemelkedő idegtudományi kutatási környezetet kínál, amelyben innovatív tudósok dolgoznak a témakörök széles skáláján. Az interdiszciplináris kutatás a City University alapvető erősségeire támaszkodik a biológia, az állatgyógyászat, a mérnöki, a kémia és a számítástechnika területén. A City University dinamikus intellektuális környezete bátorítja a fontos idegtudományi kérdések félelem nélküli keresését, és olyan transzlációs lehetőségeket keres, amelyek a társadalom számára előnyösek.

Az idegtudomány egy olyan rendkívüli lehetőség időszakába lép, amikor az alapvető eredményeket orvosi szempontból fontos újításokká alakítják át. Például a pusztító betegségek, például a szélütés, a demencia és a Parkinson-kór patofiziológiájának megértésében elért közelmúltbeli előrelépések megnyitják az ajtót az idegtudományi kutatások előtt, hogy új terápiákat fedezzenek fel. Ezek a lehetőségek magukban foglalják a génrendellenességek által okozott számos neurológiai állapot tudományos betekintését.

Helyszínek

  • Kowloon Tong

    Tat Chee Avenue,83, , Kowloon Tong

    Kérdések