Keystone logo
Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts

Estonian Academy of Arts

Bevezetés

Az 1914-ben alapított Észt Művészeti Akadémia Észtország egyetlen állami egyeteme, amely képzőművészet, formatervezés, építészet, média, vizuális tanulmányok, művészeti kultúra, kulturális örökség és megőrzés területén kínál felsőfokú képzést. A fővárosban, Tallinnban található, aktív tanulmányi és kutatási intézmény, valamint a vizuális kultúra vezető nemzeti innovációs központja. A tanulmányok a új épületünkben zajlanak, innovatív és inspiráló környezetben. Az EKA-t a QS World University Rankings (2023) a világ 200 legjobb építészeti és formatervezési egyeteme között tartja számon.

Közel 1,200 diák a világ minden részéből részt vesz a tantervben, hogy fejlessze analitikus képességeiket és kritikai gondolkodásukat azzal a céllal, hogy környezetileg és társadalmilag tudatos alkotókká váljanak. Több mint 300 professzor, docens, előadó és oktató tanítja és támogatja őket, akik a saját területük szakemberei - nemzetközileg elismert művészek, építészek, tervezők és tudósok, akik interdiszciplináris és szinergikus légkörben egyedülálló, személyre szabott tanulmányokat és személyes mentorálást biztosítanak. A gondosan kiválasztott hallgatók kis csoportjai lehetővé teszik az oktatás személyesebb, egy az egy elleni megközelítését és a családias, szoros légkört, és a EKA büszke az alacsony hallgató-oktató arányra.

Az Észt Művészeti Akadémia új épületét egy rekonstruált történelmi textilgyárban adták át 2018-ban, amelyet az akadémia öregdiákjai terveztek, és azóta számos díjat kapott építészeti és belsőépítészeti munkájáért. Az UNESCO világörökség részét képező festői középkori óváros és a nyüzsgő Kalamaja negyed között elhelyezkedő Akadémia a művészeti kultúra oázisaként áll a város közepén.

Az EKA hat angol nyelvű mesterképzést kínál: animáció, kortárs művészet, kézműves tanulmányok, grafikai tervezés, interakciótervezés és városi tanulmányok. Ezen kívül három közös mesterképzés is létezik: a Design & Technology Futures MSc a TalTech-el közösen , az irodalom, a vizuális kultúra és a filmtudomány MA a Tallinni Egyetemmel, valamint a Service Design Strategies and Innovations MA a Lett Művészeti Akadémiával és a Lappföldi Egyetemmel közösen. Minden mesterképzés kétéves (120 ECTS).

Négy nemzetközi nappali tagozatos doktori képzést is kínálunk – művészet és formatervezés doktori, építészeti és várostervezési doktori, kulturális örökség és megőrzés, valamint művészettörténet és vizuális kultúra.

Az EKA ösztönzi az innovációt és a kísérletezést, és a hallgatók képesek modulokat és workshopokat tartani szakterületükön kívül. Van ötlete? Próbáld ki! A bürokrácia üdítő hiánya tapasztalható itt. Az EKA-ban tanulók hamarosan a lehetőségek széles spektrumát fedezik fel.

Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon hozzánk!

NEMZETKÖZI KAPCSOLATOK

Az Akadémia célja, hogy az élet közepén legyen. Ezért figyelemre méltó a társadalom és a professzionális világ.

Az EKA-nak több mint 100 nemzetközi egyetemmel és számos nemzetközi hálózattal van szoros kapcsolata és együttműködési megállapodása, amelyeken keresztül hallgatói és oktatói cseretárgyalások egyeztethetők, illetve a tanulószerződéses gyakorlati képzési lehetőségek bővíthetők. Az EKA tagja a CUMULUS-nak (International Association of Universities and Colleges of Art, Design and Media); EAAE (European Association for Architectural Education); Az ELIA (The European League of the Institutes of the Arts), a NORDPLUS-on keresztül pedig számos szakmai hálózat tagja (pl. CIRRUS, KUNO). Az EKA is része a Transform4Europe szövetségnek.

Az EKA 1999 óta tagja az Európai Bizottság felsőoktatási Erasmus egész életen át tartó tanulási programjának, amelynek keretében több mint 100 kétoldalú csereegyezményt írtak alá. Az Erasmus-programon kívül az Észt Művészeti Akadémia tíz, az Európai Unión kívüli, nemzetközileg elismert művészeti egyetemmel kötött hallgatói és oktatói csere- és együttműködési szerződést.

Rendszeres és intenzív kapcsolatokat tart fenn a világon kívüli egyetemeken, kiállítások és kiadványok révén, számos esemény szervezésével, valamint a vállalkozásokkal és a közintézményekkel együttműködésben.

A külkapcsolatok, a kar és a diákcsere, a külföldi szakmai gyakorlatokkal kapcsolatos tanácsadás és a támogatási információk koordinálását a Nemzetközi Kapcsolatok Hivatala végzi.

EGYÜTTMŰKÖDÉS ÉS VÁLLALKOZÁS

Az EKA együttműködik Észtországban és külföldön működő egyetemekkel, kulturális intézményekkel, művészeti egyesületekkel, önkormányzati szervekkel és vállalkozásokkal.

Az Észt Művészeti Akadémia számos észt és nemzetközi vállalkozással működik együtt a tudomány és a fejlesztés területén. A partnerek szakterülettől függően változnak, és az Akadémia a kutatástól és elemzéstől a prototípusok létrehozásáig számos szolgáltatást tud nyújtani.

A Fejlesztési Minisztérium összekapcsolja az oktatást és az üzleti életet. Kidolgozták az EKA fő tevékenységeit támogató szolgáltatásokat és megoldásokat, amelyek jogi és vállalkozási tanácsokat adnak a személyzetnek és a vállalkozásoknak az Akadémia szervezeti egységeivel folytatott együttműködési projektek végrehajtásához. A Fejlesztési Minisztérium aktív kapcsolatban áll észt és külföldi vállalkozásokkal, és közös projekteket hajt végre. Sok hallgató teljesíti az észt vállalatok állami és magánszektorbeli tervezési feladatait, és tanulmányai során nemzetközi és helyi versenyeken vesz részt.

A Fejlesztési Minisztérium képzéseket szervez a vállalkozói szellem, a szellemi tulajdonjogok, a karriertervezés, a nemzetközi tanoncképzés és a projektmenedzsment területén. A hallgatóknak tanácsot kell adniuk az üzleti tervek elkészítésében, és számos erőforrás áll az EKA spin-off vállalkozásai (a hallgatók által tanulmányaik során alapított vállalatok) rendelkezésére. Az osztály koordinálja a tárcaközi fejlesztési projekteket, és szükség esetén tudományos és fejlesztési projekteket hajt végre. A Fejlesztési Minisztérium irányítja az EKA helyi és nemzetközi társszponzorált vagy közös projektjeit.

140679_eu_structural_and_investment_funds_horizontal.jpg
172198_studyinestonia_horisontal_RGB_positive.png

Statisztika

  • Nemzetközi diákok:

    10%

  • 0
  • Hallgató/oktató arány:

    3 1-hez

Helyszínek

  • Tallinn

    Estonian Academy of Arts, Põhja pst 7, Tallinn, 10412, Tallinn

Kérdések