Keystone logo
© TESS
EC2U

EC2U

EC2U

Bevezetés

Mi az a EC2U ?

A European Campus of City-Universities ( EC2U ) egy multikulturális és többnyelvű szövetség , amely hét régóta fennálló, oktatás és kutatás által irányított, helyi és globálisan elkötelezett egyetemből áll az Európai Unió négy különböző régiójából: a Coimbrai Egyetem, a Iași Egyetem, a Jénai Egyetem, a Paviai Egyetem, a Poitiers Egyetem (koordinátor), a Salamancai Egyetem és a Turku Egyetem.

A Szövetség célja egy olyan innovatív tér kialakítása, amely lehetővé teszi a mobilitás szabad áramlását a hét egyetem és a kapcsolódó városok között.

EC2U számokban

 • 160 000 diák
 • 20 000 adminisztratív személyzet, tanár és kutató
 • 30 munkatárs
 • 1 600 000 polgár közvetlenül elérhető

tagok

Coimbrai Egyetem (Portugália)

A jövőre összpontosító és a változások fő előmozdítójaként elismert Coimbra Egyetem több mint 7 évszázados tapasztalattal rendelkezik a tudás, a kultúra, a tudomány és a technológia létrehozásában és terjesztésében tanulmányokon, oktatáson, élvonalbeli kutatáson és innováción keresztül. a tudás legkülönfélébb területein.

Az UC Portugália legrégebbi egyeteme és az egyik legrégebbi egyetem a világon, története egészen a Portugália megalakulását követő évszázadig nyúlik vissza, mivel 1290-ben alapították. Az egyetem elterjedt Coimbra városában, miközben megváltoztatta a tájat, és igazi városi egyetemmé tette, ahol egy kozmopolita akadémia található.

Iasi Egyetem (Románia)

A Iasi-i Alexandru Ioan Cuza Egyetem, az első modern egyetem, amelyet Romániában alapítottak (1860-ban), a kutatás, az oktatás és az intézményi átláthatóság tekintetében folyamatosan az 1-3. helyen áll a román egyetemek között. A mintegy 23 000 hallgatóval és 15 karán 2000 főállású alkalmazottal egyetemünk akadémiai kínálata 80 alapképzési fokozatot (4 angol, 1 francia nyelv), 116 mesterképzést (14 angol, 1 francia nyelv) tartalmaz, és 27 képzési terület doktori szinten (mind angol nyelven is elérhető).

Jenai Egyetem (Németország)

Az 1558-ban alapított jénai Friedrich Schiller Egyetem Németország egyik legrégebbi egyeteme. Az egykor a német filozófiai gondolkodás központjaként széles alapokon nyugvó, kutatásintenzív intézménnyé vált, globális hatókörrel és virágzó nemzetközi közösséggel, amely több mint 18 000 egyetemi és posztgraduális hallgatóból áll a világ több mint 110 országából.

Paviai Egyetem (Olaszország)

A Paviai Egyetem (UNIPV) a világ egyik legrégebbi akadémiai intézménye: 1361-ben alapították, és egészen a 20. századig ez volt az egyetlen egyetem Milánó és Lombardia régiójában.

Ma ez egy átfogó egyetem, amely lefedi az összes tantárgyi területet – tudomány és technológia, műszaki tudomány, élettudományok, bölcsészettudományok és társadalomtudományok –, és 18 tanszékből áll, amelyek minden szinten kínálnak tanulmányi programokat, az alapképzéstől a doktori képzésig. Az oktatói állomány több mint 900 professzort és kutatót foglalkoztat. A Pavia Egyetemen 21 000 diák tanul Olaszországból és a tengerentúlról egyaránt.

Poitiers-i Egyetem (Franciaország)

Az 1431-ben alapított University of Poitiers egy multidiszciplináris egyetem, amely 29 000 hallgatót vesz fel, ebből 4200 nemzetközi hallgató 120 különböző országból, és 2700 alkalmazott (adminisztratív, oktatói és kutatói) felügyeli. Poitiers a 2. helyen áll a 2018-2019-es franciaországi diákvárosok összesített rangsorában, és a külföldi hallgatók 16%-ával meghaladja az országos átlagot.

Salamancai Egyetem (Spanyolország)

A Salamancai Egyetemet 1218-ban alapították, és Európa három legrégebbi egyetemének egyike, számos tudományos és művészeti karral és kutatóintézettel büszkélkedhet. 2011-ben elnyerte a Campus of International Excellence státuszt. Ez a referenciaegyetem a régiójában és azon túl (Kasztília és León), valamint szinte az összes latin-amerikai történelmi egyetem „Alma Materje”.

Turkui Egyetem (Finnország)

A Turku Egyetem (UTU) egy nemzetközi kutatóegyetem, amely több mint 100 különböző országból 25 000 diákból és munkatársból álló aktív akadémiai közösség. Az egyetem fő campusa Turku történelmi városközpontjában található – közel az egyedülálló természethez és Délnyugat-Finnország szigetvilágához. Finnország egyik vezető egyetemeként a Turku Egyetem hét karon és hét speciális egységben kínál tanulmányi és kutatási lehetőségeket.

Helyszínek

 • Poitiers

  Université de Poitiers - 15, rue de l'Hôtel Dieu - TSA 71117 - 86073 POITIERS Cedex 9, 86000, Poitiers

 • Iași

  Bulevardul Carol I, Nr.11, 700506, Iași

  • Salamanca

   Patio de Escuelas Mayores, 1, , Salamanca

   • Coimbra

    Rua Larga 3000-370, , Coimbra

    • Jena

     Universitätshauptgebäude Fürstengraben 1, 07743, Jena

     • Pavia

      C.so Strada Nuova, 65, 27100, Pavia

      • Turku

       Turun yliopisto, 20500, Turku

       Kérdések