Keystone logo
© ©UCLouvain
Economics School of Louvain

Economics School of Louvain

Economics School of Louvain

Bevezetés

A Economics School of Louvain (ESL) az UCLouvain Belgiumban található, Louvain-la-Neuve-ben. Kiváló minőségű mesterképzési programokat kínál a közgazdaságtanból, amelyeket vezető akadémiai professzorok tanítanak, és széles körű haladó és interdiszciplináris kurzusokat kínál a makroökonómia / közgazdaságtan / munkagazdaságtan / ipari szervezet / nemzetközi gazdaság / családgazdaság / fejlesztési gazdaságtan / ökonometria / játékelmélet/ témakörben. Társadalmi választás elmélet / A szegénység gazdaságtana / A harmadik szektor gazdaságtana/ Viselkedésgazdaságtan. Az ESL az egyik legjobb felkészítés a Ph.D. programok és magas szintű szakmai karrier.

Az öregdiákok dicsérik az ESL-t a professzorok elérhetőségéért. Az ESL kulcsfontosságú eszközei a következők: i) az oktatási és kutatási kiválóság (az ESL az első 10-ben van Európában, az 1. belga közgazdasági tanszék a Tilburgi Egyetem 100 legjobb közgazdasági iskoláinak kutatási rangsorában) és ii) erős nemzetközi tapasztalat: az ESL hálózatot fejlesztett ki partneregyetemek a csereprogramok és a kettős/közös fokozatú mesterképzések céljából, és iii. a nemzetközileg elismert központokban végzett oktatást alátámasztó magas szintű kutatás.

A karon végzett tanulmányok és kutatások középpontjában az ember a társadalomban áll: az, ahogyan másokkal érintkezik és hogyan viszonyul másokhoz. Ezért ad otthont a gazdaságtudományi, menedzsment-, politológiai, antropológiai, kommunikációs, humán- és társadalomtudományi, munkatudományi, demográfiai és fejlesztési tanulmányi programoknak.

Az, hogy a kar programjai és kutatásai milyen célt szolgálnak, nehezen kezelhető kérdés, tekintettel arra, hogy egy ilyen célban rejlő tényezők annyira egymásra utalnak, mint ahogyan azt sem, hogy kísérletezésnek vethető alá. Az emberi viselkedés (mivel ebben az esetben az emberek a kutatás tárgyai) kiszámíthatatlan; Az emberi lények tanulmányozása ezért nem könnyű feladat, és szilárd képzést igényel.

Az e kutatási és tanulmányi programok által megcélzott területek szélessége magyarázatot adhat az irántuk tanúsított érdeklődésre. Ugyanakkor indokolja azt a figyelmet, hogy a diszciplináris nyitottság tág érzetének megvalósítására fordítsunk figyelmet, amely lehetővé teszi a hallgatók szakismeretek elsajátítását.

A mai Európa antropológiája

Campus jellemzői

A UCLouvain egy több telephelyes egyetem! Louvain-la-Neuve, Brussels Woluwe, Brussels Saint-Louis, Brussels Saint-Gilles, Mons, Tournai, Namur és Charleroi: nyolc egyetem, ahol az UCLouvain kínálja képzési kínálatát a diákok közelében. Ahol aktívan fejleszt fundamentális és alkalmazott kutatásokat. Ahol kapcsolatokat létesít a társadalmi-gazdasági világgal, az egyre nagyobb kiválóság érdekében. Ahol belga és külföldi diákokat, a holnap világának kézműveseit fogadja.

Louvain-la-Neuve

A Brüsszeltől 30 km-re, Vallon Brabant szívében található Louvain-la-Neuve telephely több mint 20 000 hallgatót fogad tizenegy karán.

Az egyetem által 1971-ben alapított város Európa egyik legfiatalabb városa. Egy vidéki város kivételes életkörnyezetet kínál diákoknak, kutatóknak, professzoroknak és lakosoknak. Múzeumok, mozik, színházak, koncert- és kiállítótermek, uszodák és sportközpontok, éttermek és kávézók, üzletek, zöldfelületek járulnak hozzá környezetének minőségéhez.

Teljesen gyalogos városközpontja megkönnyíti a hozzáférést az összes akadémiai épülethez, és olyan környezetet biztosít, ahol diákok, kutatók, professzorok és lakosok találkoznak, és egyedülálló társadalmi, kulturális és gazdasági szövetet alkotnak.

Az egyetemen élek

Diákszövetségek

A UCLouvain az az intézmény, amely a legtöbb diákot fogadja a francia nyelvű Belgiumban. Az egyetem megalakulása óta a hallgatók különböző csoportokba szerveződtek, hogy felfrissítsék a campusokat.

Ezek az egyesületek lehetővé teszik a hallgatók számára, hogy gazdag és élvezetes egyetemi kurzusokat szerezzenek, miközben fejlesztik a különféle extra-akadémiai készségeket (projektmenedzsment, csoportmunka, felelősségvállalás stb.).
Az Egyetem a hallgatói egyesületek támogatását és felügyeletét különféle szabályozással, helyiség- és eszközbiztosítással, illetve támogatások odaítélésével látja el.

könyvtárak

A Louvaini Katolikus Egyetem könyvtárai mindenki számára nyitva állnak, akár diák, akár nem. A Louvain Learning Centers hálózat olyan ösztönző helyeket kínál, amelyek elősegítik az aktív, együttműködésen alapuló és kísérleti tanulást.

Egyetemi éttermek

Egészséges, gyors és megfizethető étkezési helyet keres? Önkiszolgáló szolgáltatásaink az Ön rendelkezésére állnak! Találsz egy napi ajánlatot, egy ajánlatot, egy vegetáriánus és egy változatos menüt. Louvain-La-Neuve-ben még választhat: a Sablon a legszélesebb kínálatával és tágas tereivel várja, míg a Galilée vidámságával és hangulatos tereivel várja Önt! Rendszeresen kínálunk újdonságokat, mint például az Óriás hamburgert, a Csütörtökönkénti zöldségeket vagy a házi készítésű krokettet.

Több telephelyű egyetem

A UCLouvain egy több telephelyes egyetem!

Louvain-la-Neuve, Brussels Woluwe, Brussels Saint-Louis, Brussels Saint-Gilles, Mons, Tournai, Namur és Charleroi: nyolc egyetem, ahol az UCLouvain kínálja képzési kínálatát a diákok közelében. Ahol aktívan fejleszti az alap- és alkalmazott kutatást. Ahol kapcsolatokat létesít a társadalmi-gazdasági világgal, az egyre nagyobb kiválóság érdekében. Ahol fogadja a belga és külföldi diákokat, a holnap világának kézműveseit.

  Belépők

  FELVÉTELI FELTÉTELEINK KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI MESTEREKNEK (KUTATÁSI, SZAKMAI, 1 ÉV)

  Jelentkezés alapú hozzáférés: a hozzáférés közvetlenül vagy legfeljebb 60 ECTS kredites további kurzusok elvégzésének feltételével adható, vagy megtagadható.

  A fájlellenőrzés utáni hozzáférés azt jelenti, hogy a benyújtott teljes fájl alapján a programhoz való hozzáférés:
  - vagy legyen közvetlen
  - vagy további képzést igényelnek maximum 60 ECTS kreditig
  - vagy elutasításra kerül (ha a fájl nem felel meg az alább felsorolt kritériumoknak)

  • Azoknak a hallgatóknak, akik nem rendelkeznek a Vallónia-Brüsszeli Föderáció tudományos fokozatával (lásd fent), lehetőségük van felvételt kérni a közgazdasági mesterképzésre (60 vagy 120), feltéve, hogy megfelelnek a mellékelt feltételeknek:
  • Rendelkezik elismert oklevéllel (ENIC-NARIC központok), amely igazolja az első ciklusú közgazdasági vagy hasonló tudományos fokozat sikeres megszerzését, és legalább 60%-os (vagy 12/20-os) átlagos sikeres tanulmányi évet szerzett saját egyetemén
  • Érvényesítette - az elmúlt 7 évben - a közgazdasági mesterképzésre való belépés előfeltételének tekintett tantárgyak mindegyikét vagy nagy részét, nevezetesen
   o Mikroökonómia
   o Makroökonómia
   o Közgazdasági és gazdálkodási statisztika II
   o Matematika a közgazdaságtanban és a menedzsmentben II
   o Ökonometria
   o Az egyik: Közgazdaságtan, Ipargazdaságtan, Európai gazdaság, Játékelmélet és információgazdaságtan, egyéb
  • Bizonyítson jó angol nyelvtudást. Az angol nyelvű oktatási egységek követésére való alkalmasság igazolását a felvételi jelentkezési fájlhoz KELL csatolni:
  • vagy egy egyetemi átirat, amely igazolja, hogy előző egyetemi pályafutása során legalább 3 angol nyelvű közgazdasági kurzust sikeresen elvégzett;
  • vagy a CEFR: Common European Framework of Reference (Common European Framework) B2 szintű angol nyelvvizsga sikeres teljesítésének igazolása.
   Ez a szint legalább 79-es TOEFL (iBT) tesztet és 6,5-ös IELTS-tesztet eredményez (a többi tanúsított tesztet is figyelembe veszik).

  A felvételi döntésnél figyelembe kell venni a felvételi anyag általános minőségét, a közgazdasági előfeltételek megszerzésének időpontját, az önéletrajzot, a motivációt és a hallgató teljes hátterét. Ezek a jogosultsági feltételek szükségesek, de nem elegendőek.
  Ettől azonban jelentős és kellően igazolt minőségi szakmai tapasztalat birtokában (a zsűri döntése alapján) el lehet tekinteni.

  Ezen feltételek mellett adja hozzá:
  Az ECON2MD - Tanítási fókuszhoz :
  Azoknak a hallgatóknak, akik hozzá szeretnének férni a didaktikai célhoz, igazolniuk KELL a francia nyelv megfelelő elsajátítását (a CEFR C1 szintje: Közös Európai Referenciakeret)).

  ETRI2MA - Kutatási fókusz: :
  o A program akadémiai menedzsere az akta alapján határozza meg, hogy a hallgatónak milyen további képzéseket KELL hozzátennie a mesterképzéshez.
  o Azoknak a hallgatóknak, akik részt kívánnak venni az Erasmus Mundus Joint Master Degree QEM (a „Master in Models and Methods of Quantitative Economics”) nemzetközi képzési programban, meg kell felelniük a programra vonatkozó feltételeknek is.

  Vízumkövetelmények

  Bevándorlás / vízum

  Három hónapnál tovább tartózkodó hallgatók, kutatók és oktatók számára:

  • Az Európai Unió, Izland, Liechtenstein, Monaco, Norvégia vagy Svájc állampolgárainak nincs szükségük vízumra.
  • Bármely más ország állampolgárainak a lehető leghamarabb vízumot kell kérniük saját országuk belga nagykövetségén vagy konzulátusán.

  Az állampolgárságtól függetlenül a három hónapnál hosszabb ideig tartózkodó személyeknek a Belgiumba érkezést követő nyolc napon belül be kell jelentkezniük a lakóhelyük szerinti önkormányzatnál („Administration communale”, amelyet gyakran egyszerűen „községnek” neveznek). Ez a regisztráció egy évig (EU állampolgárok esetében öt évig) érvényes, és egy hónappal a lejárat előtt újra be kell nyújtani megújításra.

  Az UCLouvain által alkalmazott kutatók és oktatók szintén kérhetnek belga munkavállalási engedélyt.

  Öregdiák statisztika

  Rangsorok

  A UCLouvain 15 helyet lépett előre a 180. helyre a világon a QS World University Rankings 2024-ben. Továbbra is a legjobb francia nyelvű belga egyetem. Az erősségei? A kutatás és a végzett hallgatók foglalkoztathatósága.

  Az UCLouvain 15 helyet ugrott fel a 180. helyre a QS World University Rankings 2024-ben, miközben továbbra is Belgium vezető francia nyelvű egyeteme maradt. A QS rangsorolási kritériumai szerint világszerte az egyetemek legjobb 12%-ában van, amely a Times Higher Education (THE) és a sanghaji rangsor mellett az egyik legelismertebb. Ebbe a felső csoportba kerülni nagy teljesítmény, tekintettel az egyre növekvő számú értékelt intézményre.

  A QS-rangsorba való felvétele óta az UCLouvain az erős nemzetközi verseny ellenére mindig az első 200 között volt, a sokkal nagyobb oktatási és kutatási erőforrásokkal rendelkező egyetemek között.

  A QS rangsor szerint két elem különbözteti meg az UCLouvaint. Először is, a végzett hallgatók 89%-os foglalkoztatási rátája bizonyítja, hogy az UCLouvain képzései megfelelnek a szakmai világ igényeinek. Belgiumban az UCLouvain-diploma továbbra is a kiválóság mutatója, és az UCLouvain az első három belga egyetem között szerepel, amelyek a legjobb hírnévvel rendelkeznek a munkaadók körében.

  Másodszor, kutatásának kiválósága meghaladja a világátlagot. A QS-rangsor kiemeli az UCLouvain nemzetközi kutatási hálózatokban való aktív részvételét és kutatói idézettségeinek számát, ahol a belga első háromban is szerepel.

  A 2024-es kiadáshoz a QS rangsor 104 ország 2963 felsőoktatási intézményét értékelte, amelyek közül 1499 került be a rangsorba. Kilenc belga egyetem szerepel benne. Az értékelési szempontok a következők:

  • Kutatás és fejlesztés (50% értékben). Ide tartozik a nemzetközi felméréssel mért tudományos hírnév (30%) és a tudományos hivatkozások száma (20%), amely az egyetemeken belüli kutatások hatását hivatott felmérni.
  • Foglalkoztathatóság (20%). Ezt a munkaadók hírnevének felmérése (15%) és a diplomások foglalkoztatotti aránya (5%) méri.
  • Tanulmányi felügyelet (10%). Az oktatók száma a beiratkozott hallgatók számáról. Ez a kritérium nem kedvez a belga egyetemeknek, amelyek célja, hogy mindenki számára hozzáférhetőek legyenek, és amelyek pénzügyi forrásai nem növelhetők.
  • Nemzetközi elkötelezettség (15%). Méri az egyetemek nemzetközi kilátásait a nemzetközi hallgatók és oktatók számára való vonzerejükön (10%) és a nemzetközi kutatási hálózatokban való részvételükön (5%).
  • Fenntartható fejlődés (5%). Felméri az egyetemek társadalmi és környezeti hatásait.

  Helyszínek

  • Ottignies-Louvain-la-Neuve

   Place Montesquieu, 3, 1348, Ottignies-Louvain-la-Neuve

  Kérdések