Keystone logo
EIT RawMaterials Academy - MEITIM MEITIM – MSc vállalkozási, innovációs és technológiai integráció a bányászatban
EIT RawMaterials Academy - MEITIM

MEITIM – MSc vállalkozási, innovációs és technológiai integráció a bányászatban

24 Months

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Az egyetemen

* a tandíjak a választott tanulmányi pálya függvényében változhatnak

Bevezetés

A nyersanyagszektor egy új korszakba lép, amely megköveteli a vállalatoktól, hogy átalakítsák működésüket, új üzleti modelleket hozzanak létre, és előmozdítsák a digitális kultúrát. Ebben az összefüggésben az ásványi ipar változó tehetségekkel néz szembe, ami új készségeket tesz szükségessé a munkaerőben. A vállalatoknak gondoskodniuk kell arról, hogy személyzetük megfelelő legyen az átalakítási folyamat támogatásához.

A nyersanyagágazatban a technológia nem öncél. A legnagyobb hatást a különböző új technológiák integrált egészként való beágyazása jelenti majd a bányászati értéklánc egészére. Minden lehetőség önmagában is jelentős, de az összes lehetőségben rejlő lehetőségek teljes kihasználása csak integrált módon lehetséges. Ennek kulcsa, hogy olyan többfunkciós csapatok legyenek, amelyek megértik a bányászati műveleteket és a technológiákat, és képesek az új technológiákat a műveletekbe integrálni. A vállalatoknak képesnek kell lenniük arra, hogy a megfelelő embereket szerezzék meg a szükséges készségekkel, hogy maximalizálják az értékteremtést. A bányászoknak még ma fel kell készíteniük a munkaerőt, hogy megfeleljenek a holnap digitális korszakának követelményeinek, különben kockáztatják a jövőbeli növekedést és innovációt.

Idővel a bányászati munka olyan tudásalapú munkakörökké fejlődik, amelyek ugyanazokat a kihívásokat oldják meg, mint manapság, de más eszközökkel teszik ezt, és ugyanakkor új kihívásokkal néznek szembe. Azok a bányászati vállalatok, amelyek ma felismerik ezt a változást, és a legjobban eligazodnak az előttünk álló változásokban, a holnap nyertesei lesznek.

Kettős diploma: A MEITIM program végzősei kettős Master of Science fokozatot kapnak a választott Pathwayfüggvényében. A végzettek az EIT Label Certificate-t is megkapják.

Résztvevő egyetemek

  • Universidad Politécnica de Madrid (Madridi Műszaki Egyetem, Spanyolország
  • Lappeenranta-Lahti Műszaki Egyetem, Finnország
  • Wrocławi Tudományos és Műszaki Egyetem, Lengyelország

Belépők

Program tandíj

Ösztöndíjak és finanszírozás

Az Iskoláról

Kérdések