Keystone logo
EIT RawMaterials Academy - RaVeN

EIT RawMaterials Academy - RaVeN

EIT RawMaterials Academy - RaVeN

Bevezetés

Modern életmódunk a nyersanyagokra épül. Vasúti infrastruktúránk vasától és acéljától az okostelefonok áramkörének aranyáig és ezüstjéig: a nyersanyagok mindenhol megtalálhatók. Még a klímasemleges jövőre való átállás is kobaltot igényel az elektromos járművekhez, lítiumot az újratölthető akkumulátorokhoz, szilíciumot a fotovoltaikához és napelemekhez, és ritkaföldfém elemeket a megújuló energiát termelő szélturbinákhoz

Ahogy a világ egyre kisebb lesz, és egyre jobban összekapcsolódik, a társadalom hatása a Földre soha nem volt láthatóbb. Ma már világos, hogy a Föld véges erőforrásainak felelősségteljes felhasználása érdekében át kell állnunk a körkörös gazdaságra. De miben segíthet egyetlen személy? Több mint gondolnád! A valódi változáshoz bátorság, innovatív gondolkodás és kollektív cselekvés szükséges – ugyanaz a készségkészlet, amelyet EIT RawMaterials Academy - RaVeN keres a leendő hallgatóknál. Készen áll arra, hogy kiaknázza nyers tehetségét, segítsen egy körkörösebb, zöld gazdaság kialakításában, és fenntartható megoldásokat hozzon létre a holnap számára?

Mit kínálunk a hallgatóknak?

EIT RawMaterials Academy - RaVeN egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy dinamikus környezetben tanuljanak, a valós élet kihívásaira összpontosítva. Az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet), az Európai Unió testülete által odaítélt EIT Label minőségi tanúsítvány, amelyet csak kiváló mester- és doktori szintű oktatási programok kapnak.

EIT RawMaterials Academy - RaVeN EIT-címkézett programjának hallgatójaként részese lesz a legnagyobb európai nyersanyag-hálózatnak, több mint 120 fő és társult partnerrel, valamint 180 projektpartnerrel, köztük felsőoktatási szakemberekkel, kutatókkal és iparral. szakértők több mint 20 európai országból. Az EIT Label hallgatójaként szívesen látunk ebben a hálózatban, és támogatni fogja és hozzájárulni fog az EIT RawMaterials azon céljaihoz, hogy új, innovatív megoldásokat találjanak a nyersanyag fenntartható ellátásának biztosítására a teljes értékláncban: a feltárástól, bányászattól és kitermeléstől kezdve, az ásványfeldolgozáshoz, az újrahasznosításhoz és a körforgásos gazdaság felé való elmozduláshoz. Az EIT RawMaterials célja, hogy az európai innovátorok új generációját ruházza fel az anyagmegoldások tervezéséhez és szállításához szükséges vállalkozói gondolkodásmóddal. Lehetőséget kap arra is, hogy nemzetközileg együttműködjön, és fenntartható megoldásokat dolgozzon ki a sürgető gazdasági, környezeti és társadalmi kihívásokra. És még jóval a diploma megszerzése után is kapcsolatban maradhat az EIT RawMaterials Alumni segítségével.

Mi várható?

 • Témavezetői gyakornoki helyek vezető európai vállalatoknál
 • Tagság az EIT RawMaterials Alumni közösségben
 • A „tanulás csinálva” kihívás-alapú tanfolyamokkal, amelyek a valós problémákra összpontosítanak
 • Tanulmányutak és látogatások innovatív vállalatoknál és ipari telephelyeken
 • Izgalmas új tanulási módok: online tanfolyamok, virtuális és kiterjesztett valóság, valamint MOOC-ok
 • Tanfolyamok, amelyek célja az induló ötletek gyorsítása gyorsítókkal és inkubátorokkal
 • Tanfolyam modulok vállalkozói és innovációs készségek
 • EIT RawMaterials Innovációs támogatás: üzleti tervpályázatok, innovációs indítótáborok, magvető finanszírozás
 • Szakértelem az alapanyagok fegyelmében - a teljes alapanyag értéklánc átfogó megértése
 • EIT RawMaterials nyári iskolák és interdiszciplináris tanfolyamok
 • Európai mobilitás – legalább két európai országban végzett tanulmány

Exkluzív tevékenységek és támogatás az EIT-címkével ellátott hallgatók számára

Az EIT RawMaterials Academy - RaVeN EIT-címkézett mesterképzésben részt vevő hallgatók számos további lehetőséget kapnak innovációs és vállalkozói készségeik fejlesztésére, hálózatuk bővítésére a nyersanyagágazatban, és a boldogulásukhoz szükséges tapasztalatok megszerzésére.

Ezek az exkluzív események összehozzák az EIT-címkével ellátott hallgatókat a Master School-ból, és megalapozzák a közös tanulási tapasztalatokat, így az EIT RawMaterials közösség teljes jogú tagjává válhat.

Résztvevő egyetemek

 • AGH UST, Krakkó, Lengyelország
 • TU Freiberg, Németország

Helyszínek

 • Kraków

  aleja Adama Mickiewicza,30, 30-059, Kraków

  • Freiberg

   Akademiestraße,6, 09599, Freiberg

   Kérdések