Keystone logo
EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

EIT RawMaterials Academy - SUMA

Bevezetés

Modern életmódunk a nyersanyagokra épül. Vasúti infrastruktúránk vasától és acéljától az okostelefonok áramkörének aranyáig és ezüstjéig: a nyersanyagok mindenhol megtalálhatók. Még a klímasemleges jövőre való átállás is kobaltot igényel az elektromos járművekhez, lítiumot az újratölthető akkumulátorokhoz, szilíciumot a fotovoltaikához és napelemekhez, és ritkaföldfém elemeket a megújuló energiát termelő szélturbinákhoz

Ahogy a világ egyre kisebb lesz, és egyre jobban összekapcsolódik, a társadalom hatása a Földre soha nem volt láthatóbb. Ma már világos, hogy a Föld véges erőforrásainak felelősségteljes felhasználása érdekében át kell állnunk a körkörös gazdaságra. De miben segíthet egyetlen személy? Több mint gondolnád! Az igazi változáshoz bátorság, innovatív gondolkodás és kollektív cselekvés szükséges – ugyanaz a készség, amelyet EIT RawMaterials Academy - SUMA keres a leendő hallgatókban. Készen áll arra, hogy kiaknázza nyers tehetségét, segítsen egy körkörösebb, zöld gazdaság kialakításában, és fenntartható megoldásokat hozzon létre a holnap számára?

Mit kínálunk a hallgatóknak?

EIT RawMaterials Academy - SUMA egyedülálló lehetőséget kínál a tanulóknak, hogy dinamikus környezetben tanuljanak, a valós élet kihívásaira összpontosítva. Az EIT (Európai Innovációs és Technológiai Intézet), az Európai Unió testülete által odaítélt EIT Label minőségi tanúsítvány, amelyet csak kiváló mester- és doktori szintű oktatási programok kapnak.

A EIT RawMaterials Academy - SUMAEIT-címkézett programjának hallgatójaként részese lesz a legnagyobb európai nyersanyag-hálózatnak, több mint 120 fő és társult partnerrel és 180 projektpartnerrel, köztük felsőoktatási szakemberekkel, kutatókkal és iparági szakértőkkel. több mint 20 európai országban. Az EIT Label hallgatójaként szívesen látunk ebben a hálózatban, és támogatni fogja és hozzájárulni fog az EIT RawMaterials azon céljaihoz, hogy új, innovatív megoldásokat találjanak a nyersanyag fenntartható ellátásának biztosítására a teljes értékláncban: a feltárástól, bányászattól és kitermeléstől kezdve, az ásványfeldolgozáshoz, az újrahasznosításhoz és a körforgásos gazdaság felé való elmozduláshoz. Az EIT RawMaterials célja, hogy az európai innovátorok új generációját ruházza fel az anyagmegoldások tervezéséhez és szállításához szükséges vállalkozói gondolkodásmóddal. Lehetőséget kap arra is, hogy nemzetközileg együttműködjön, és fenntartható megoldásokat dolgozzon ki a sürgető gazdasági, környezeti és társadalmi kihívásokra. És még jóval a diploma megszerzése után is kapcsolatban maradhat az EIT RawMaterials Alumni segítségével.

Mi várható?

 • Szakdolgozat gyakorlati helyek vezető európai cégeknél
 • Tagság az EIT RawMaterials Alumni közösségében
 • „Cselekedni való tanulás” kihívásalapú kurzusokkal, amelyek a valós élet problémáira összpontosítanak
 • Tanulmányutak, innovatív cégek és ipari telephelyek látogatása
 • Izgalmas új tanulási módok: online tanfolyamok, virtuális és kiterjesztett valóság, valamint MOOC-ok
 • Kurzusok az induló ötletek táplálására gyorsítókkal és inkubátorokkal
 • Vállalkozási és innovációs készségekkel foglalkozó kurzusmodulok
 • EIT RawMaterials Innovációs támogatás: üzleti terv versenyek, innovációs boot campek, magvető finanszírozás
 • Nyersanyag-tudományi szakértelem – a teljes nyersanyag-értéklánc átfogó ismerete
 • EIT RawMaterials nyári iskolák és interdiszciplináris tanfolyamok
 • Európai mobilitás – legalább két európai országban végzett tanulmány

Exkluzív tevékenységek és támogatás az EIT-címkével rendelkező hallgatók számára

Az EIT-címkével ellátott mesterképzésben részt vevő hallgatók a EIT RawMaterials Academy - SUMA területén számos további lehetőséget kapnak innovációs és vállalkozói készségeik fejlesztésére, hálózatuk bővítésére a nyersanyagágazatban, és a boldogulásukhoz szükséges tapasztalatok megszerzésére.

Ezek az exkluzív események összehozzák a Mesteriskola EIT-címkével rendelkező hallgatóit, és közös tanulási tapasztalataid alapját képezik, így az EIT nyersanyag-közösség teljes jogú tagjává válhatsz.

Campus jellemzői

Van nyersanyag üzleti ötlete?

Az EIT RawMaterials számos támogatást kínál innovatív üzleti ötletekkel rendelkező magánszemélyek és cégek számára, beleértve:

 • Pre-Jumpstarter Workshop
  Ez az exkluzív esemény az EIT RawMaterials Academy Labeled mesterképzési programjaiban részt vevő hallgatók számára támogatást nyújt az induló ötletekkel kapcsolatos gondolkodás fejlesztéséhez, és különösen az EIT Jumpstarterre való jelentkezésre való felkészüléshez.
 • EIT Jumpstarter
  Európa egyik legjobb előgyorsító programja, amely segít Önnek üzleti ötletének kidolgozásában, és annak megértésében, hogy mire van szükség egy sikeres startup létrehozásához.
 • Booster hívás
  Pénzügyi és hálózati hozzáférési támogatás a nyersanyagágazatban működő induló vállalkozások és kkv-k számára.
 • EIT RawMaterials Accelerator
  Háromlépcsős gyorsító program, amely egy kifejlesztett termékkel segíti az induló vállalkozásokat, hogy megoldásukat piacra vigyék

  Helyszínek

  • Grenoble

   Grenoble, Franciaország

   • Leuven

    Leuven, Belgium

    • Leoben

     Leoben, Ausztria

     • Trento

      Trento, Olaszország

      • Milan

       Milan, Olaszország

       Kérdések