Keystone logo
© TESS
ESCE

ESCE

ESCE

Bevezetés

Ma az iskola olyan multidiszciplináris kurzusokat kínál diákjainak, amelyek a nemzetközi funkciók szakértőivé teszik őket, akik a világra nyitott munkaerőpiacon és a folyamatosan változó környezetben páratlan foglalkoztathatósággal rendelkeznek. Az eredetileg párizsi székhelyű iskola 1999 óta Lyonban is rendelkezik kampusszal.

Az ESCE valódi közelséget alakított ki a vállalatok minden formájával (nagy nemzetközi csoportok, ETI-k, kkv-k, induló vállalkozások), és szoros kapcsolatokat alakított ki a nemzetközi hálózatokkal és intézményekkel.

Lehetővé teszi, hogy a jövőbeli diplomások ideális képzést kapjanak a nemzetközi karrierjük sikeréhez.

Leleményes pedagógia

A piacgazdaságra, de a szociális, környezetvédelmi és szolidaritási kérdésekre is összpontosít.

A technológia és az innováció élvonalába tartozó oktatási módszerek.

Multikulturális megközelítés

Közel 70 különböző nemzetiségű hallgató a campusunkon, intenzív idegennyelv-oktatás, nemzetközi szakmai gyakorlatok és csereprogramok.

A konkrét karrierutak sokfélesége

Minden diák meghatározhatja saját projektjét, és felkészülhet a nemzetközi karrierre.

Az egyéni fejlesztés az ESCE stratégiájának középpontjában

2019 óta az iskola bevezetett egy rendszert az összes készség (technikai, viselkedési és nyelvi) értékelésére, hogy segítsen a diákoknak integrálni azokat az erősségeket, amelyekre támaszkodhatnak, a fejlesztendő pontokat, és így kitűnjenek a munkaerőpiacra való átmenet során.

Ez a munka a tanulmányok végén egy "Készségútlevél" elkészítésével valósul meg, amely a hallgató által a tanfolyam során megszerzett összes készséget összegyűjti, és amelyet a vállalatok által több éve végzett készségfelmérések ihlettek. Ez a pragmatikus és innovatív támogatás valódi eszköz a készségek legitimálására mind a diplomások, mind a hitelesített dokumentummal toborzó vállalatok számára.

A digitális átalakulás figyelembevétele

Az innovatív pedagógia megvalósítása lehetővé teszi a diákokkal való minőségi párbeszéd gazdagítását, ami megfelel az autonómia, a rugalmasság és a tanítási módszerek sokszínűsége iránti vágynak.

A digitális megközelítést integráló kurzusokon túl az iskola online és hibrid programokat kínál, amelyek lehetővé teszik minden diák számára, hogy a kíváncsiságuk felébresztésével saját nézőpontot alakítsanak ki a világról, és továbblépjenek gondolkodásukban. Ezeket a kurzusokat a többi kurzushoz hasonlóan ECTS-sel érvényesítik.

A "Geopolitikai találkozók", a "Humanities Forum" és a "Doing Business In" után az ESCE most indította el a "Free Trade" podcastot a nemzetközi üzleti élet szereplői számára.

Szilárd intézményi partnerségek

Az ESCE mint Grande École de Commerce International hírneve a nemzetközi menedzsment területén szerzett elismert szakértelmén alapul, amely az éles és elismert kutatásokból, a vállalatok minden formájához (nagy nemzetközi csoportok és induló vállalkozások) való tényleges közelségéből, valamint a nemzetközi referenciahálózatokkal kötött partnerségekből ered.

 • A FORMATEX társalapítója a BUSINESS FRANCE és a COFACE társaságokkal (állandó és folyamatos szakmai képzés a nemzetközi kereskedelem területén).
 • A CGPME Nemzetközi Bizottságának tagja
 • A párizsi MEDEF tagja
 • A francia külkereskedelmi tanácsadók nemzeti bizottságának (CNCCEF) partnere
 • A "Learning Montessori" szervezet partnere, hogy programjain belül más pedagógiát fejlesszen ki. Ez az első alkalom, hogy a Montessori-pedagógiát a felsőoktatásban alkalmazzák.

Az ESCE egyike a franciaországi "grandes Écoles" üzleti iskoláknak !

Számos akkreditáció és címke tanúsítja a képzésünk tudományos és szakmai minőségét. Az ESCE az EFMD (European Foundation for Management Development) által akkreditált:

Az ESCE 2021-ben 5 évre kapta meg az újbóli akkreditációt (ez a leghosszabb időtartam).

Az ESCE kiválósági címkét kapott:

 • BSIS (Business School Impact System),
 • Üdvözöljük Franciaországban, amelyet a Campus France adott ki, elismerve a külföldi hallgatók franciaországi fogadásának minőségét.

Az ESCE tagja:

 • A Conférence des Grandes Ecoles
 • Az UGEI (Union des Grandes Écoles Indépendantes)
 • AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Campus jellemzői

ESCE campus is located in the center of the Esplanade de La Défense, the largest business district in France and the 4th in the world.

 • A premium building entirely refurbished: 2700 m2 of collaborative and relaxation spaces, a rooftop with trees and panoramic terraces
 • An optimized student experience: connected and flexible workspaces to develop your talents individually and collectively, 400 m2 dedicated to associations, a 200 m2 incubator, relaxation areas, etc.
 • La Défense, a stimulating environment: ideally located 15 minutes from the center of Paris, you will benefit from the vitality and energy of this district, a source of multiple links with the 500 companies and large international groups present on site.

Discover Our Business School in Lyon

Lyon szívében, egy kőhajításnyira a történelmi városközponttól található a CITROËN épület, amely ESCE és az Omnes Education csoport más iskoláinak diákjainak ad otthont.

A historic building in Lyon architecture, the Citroën building was a huge garage for the brand, part of the national heritage of French architecture.

Our International Business School in Lyon welcomes its students in the atmosphere of an old garage turned into a place for living and sharing, in a renovated building that has retained its 1930s style.

  Belépők

  Bachelor Admissions

  The admission procedure for the ESCE International Bachelor (for French or foreign students) is done outside of ParcourSup and takes place throughout the year:

  • Evaluation of the application
  • Motivational interview
  • Feedback from the admissions committee

  After studying your file, you will be called for a face-to-face or remote interview for candidates living abroad. Your file will be submitted to a committee for deliberation.

  MSc Admissions

  The Master of Science corresponds to courses focused on international issues and taught in 100% English.MSc programs are built around the same active pedagogy which includes challenges, business cases, learning expeditions, etc.

  ESCE MSc programs are accredited by the Conference of Grandes Écoles

  Prerequisites

  Admission to a Master of Science is Conditional on the Validation of:

  • 180 ECTS for admission to MSC 1
  • 240 ECTS for admission to MSC 2

  Integrate ESCE via International Admissions

  International admissions only concern students who do not have French nationality and who live outside French territory.

  It is possible to integrate our programs:

  • ESCE Grande École program 1-4
  • International Bachelor Program in 1st, 2nd and 3rd year
  • Master of Science program 1. és 2. évben

  Students, via this procedure, follow the same curriculum as other students.

  Rangsorok

  A Challenges című gazdasági magazin nemrég nyilvánosságra hozta az érettségi utáni iskolák rangsorát 5 év alatt. A Grande Ecole Program 2 helyezést ért el a tavalyi évhez képest, így a 7. helyezést érte el.

  Ez az emelkedés megerősíti egy olyan program kivételes minőségét, amely sokkal többet kínál az akadémiai képzésnél.

  A hét döntő kritériumon alapuló rangsor megerősíti a kiválóság iránti elkötelezettségünket:

  • Az évfolyam hossza
  • Accreditations
  • A program vonzereje
  • A Parcoursup szerint a jó és nagyon jó említések aránya a 2022-ben integrált új érettségizettek körében
  • A tanulók felügyelete
  • Fizetés felvételkor
  • Az iskola éves költségvetése

  Helyszínek

  • Paris

   82 Espl. du Général de Gaulle, 92400 Courbevoie, 92400, Paris

  Kérdések