Keystone logo
ESIEA Graduate Engineering School

ESIEA Graduate Engineering School

ESIEA Graduate Engineering School

Bevezetés

ESIEA, egy diplomás mérnöki iskola és kutatóközpont, a campusok Párizsban és Laval (Franciaország), szakterülete a digitális és technológiákra.

Gyere és csatlakozz az új arcok a digitális világ ESIEA: a férfiak és a nők, akik holnap, képes lesz megérteni a komplex rendszerek tervezése és újakat építenek, és úgy vélik, az új alkalmazások és hogyan kell a piaci őket ... 1958-ban alapított, a campusok Párizsban és Laval (Franciaország), ESIEA vonatok informatikai mérnökök szakosodott információs rendszerek és beágyazott rendszerek, hogy megfeleljen az egyre növekvő igény a fejlett szakértelmet a digitális gazdaságban. Tól gyógyszert szállítani, nem beszélve a média, a pénzvilág, az energia, a szabadidő és az oktatás ... a digitális világban mindenütt jelen van.

ESIEA meghívja Önt, hogy vizsgálja meg a sok lehetőséget kínál, hogy tervezze meg a pályaválasztás, és ez valóra. Kapcsolódás bármely szektor IT!

 • Csatlakozz a mérnöki iskola, ahol a diákok tartják az egyének, ahol a személyes kapcsolatok és a vállalkozói számít; ahol akkor adja meg a törekvések, a tehetség és a lehetséges szabad kezet, míg a fejlődő egy alkalmazkodó, több képzett és kreatív szakemberek.
 • Alkalmazza a tudást évről 1, részt vesznek a tudományos és team-építési projektek.
 • Súgó újra feltalálni a társadalmat a részvétel a laboratóriumok kutatási projektek.
 • Gyere, csatlakozz a közösség a csapat szellemű kíváncsi rajongók ", akik szeretnek" cselekvés által tanuljanak ", és akiknek hasonló az álom vezető innovációs, ahol a leginkább számít.

IT biztonság, a virtuális valóság, a beágyazott rendszerek, az egészségügy, az információs rendszerek, a virtualizáció és a cloud computing, banki információs rendszerek, a nagy adatok, kapcsolódó tárgyak, mobil alkalmazások, és még sokan mások.

Key szakértelem területek: IT alkalmazott biztonsági, egészségügyi és virtuális valóság

ESIEA szakértelmét az informatikai biztonság területén szerzett elismerést köszönhetően "Operatív Cryptology és Virológiai" (CVO) kutatási labor és szakosított képzések: Specialized Mester (Mastère) "Information and Systems Security" (angol és francia nyelven).

A "Digitális kölcsönhatások - Egészség és hendikep" labor végez úttörő kutatás területén a fogyatékosság rehabilitáció és az autonómia helyreállítási segítséget a kölcsönhatások egy sor technológiai kompetencia területek: a virtuális és a kibővített valóság, robotika, kommunikáló tárgyak, beágyazott rendszerek, stb.

Hogyan fejti ki hatását a kutatás javára diákok?

Arra ösztönzi az innovatív és up-to-date tanítás és tanulás.

A diákok dolgoznak a kutatók, a tudományos és technológiai projektek vagy a "kutatási és innovációs" program évről 1 az iskolában.

Amikor alkalmazott gyakorlati problémamegoldás, a kutatás részvétel képvisel valódi hozzáadott értéket a jövőbeli munkáltatók egy újra.

ESIEA kapcsolatban áll két doktori iskolák és az egyetemek közötti partnerségeket lehetővé ESIEA diplomások tanulni PhD Franciaországban vagy külföldön.

Egy iskola középpontjában a digitális ökoszisztéma

ESIEA aktív szereplője a gazdasági hálózatok és partnerek vezető vállalkozások informatikai területen (CGI, Atos, Sopra Steria, Capgemini ...) - tagja a francia Tech és a Cap Digital és a Képek és Réseaux versenyképesség körökben.

 • A partner a különböző vállalkozói fejlesztési kezdeményezések: Laval Mayenne Technopole, Ivry Urban Campus és Numa, a fókuszpont a párizsi start-up.
 • Alapító tagja Laval virtuális és Silver Valley, innovatív üzletfejlesztési hálózat Párizs térségében.

Tanul ESIEA kezdve két év után a középiskolát

 1. év: Elhelyezés "Practice" First - Digital Science and Technology tanfolyamok a mester az alapjait. Hangsúly a gyakorlati és laboratóriumi munka, kevés formális előadások.
  • Végrehajtása 4 projekt elvégzésére (tudományos, technikai és személyi fejlesztés) és fejlesztése a karrier terv. Nemzetközi projekt.
  • Tól 1 év, a diákok választhatják a kutatás-alapú, illetve a vállalkozói alapú megközelítés köszönhetően speciális kutatási és innovációs vállalkozási Indítási kezdeményezéseket.
 2. év: szakosodott egy mező - Az első nagyobb specializáció választás: Information Systems vagy beágyazott rendszerek.
  • Végrehajtása a Team-alapú, innovatív tudományos és technológiai projekt által felügyelt társaság vagy kutatási labor - 4-5 hónap iparág szakmai ÉV 5: Karrier kilátások - A jövő mérnökeinek válasszon egy fő és két kiskorú (egy műszaki és egy vezetői) a növeljék a szakértelem területén, ahol kívánnak indulni.
  • Vállalkozói projekt.
  • Mérnöki gyakorlat, kettős oklevelek Franciaországban és külföldi partnerintézményekkel.
  • Alumni "buddy" rendszert az összes új diplomások.

szakirányok: 4 teljes posztgraduális specializáció utak (1. és 2. évben mester szinten): IT és az egészség, biztonság, vállalkozások, a kutatás és az innováció.

Alumni és szakemberek dolgoznak kéz a kézben az iskola minden szakaszában a hallgató tapasztalata Az öregdiákok aktívan vegyenek részt az élet az iskola coaching egyes tanulók, szponzorálás szakmai, pályázók kiválasztásának, felügyelő projektek, vagy a tanítás ... Egyre több szakember csatlakozik a nevelőtestület és sok különböző lehetőségeket, hogy megfeleljen a diákok: Ipari fórum, Job társkereső, 1. és 2. év mérnöki projekt által javasolt ügyfél vállalatok ...

Helyszínek

 • Paris

  Paris/Ivry Campus 74 bis, avenue Maurice Thorez Ivry-sur-Seine, , Paris

 • Laval

  38 rue des Docteurs Calmette et Guérin 53000 Laval, 53000, Laval

Kérdések