Keystone logo
Estonian Academy of Music and Theatre

Estonian Academy of Music and Theatre

Estonian Academy of Music and Theatre

Bevezetés

A Estonian Academy of Music and Theatre (EMT) egy egyedülálló állami egyetem, amely felsőoktatást kínál a zene és a színház valamennyi főbb területén alap-, mester- és doktori képzéseken keresztül. Az Európa egyik legfunkcionálisabb zenei oktatási intézményeként számon tartott EMTA 13 500 m2 alapterületű létesítménysel büszkélkedhet Tallinn, Észtország fővárosának központjában. 2022-ben a Estonian Academy of Music and Theatre harmadik éve szerepelt a QS World University Rankingben, amely az egyik legjobb nemzetközi rangsor, amely a világ minden tájáról származó egyetemek népszerűségét és teljesítményét méri. 1918. november 17-én az Észtországi Társaság megszavazta egy felsőfokú zeneiskola létrehozását. 1919. május 9-én az oktatási miniszter jóváhagyta az iskola alapító okiratát. Az iskolát eredetileg Tallinn Higher Music School-nak nevezték el, mivel a zenei konzervatórium létrehozása nem tartozott az Észtországi Társaság hatáskörébe. 1923-ban azonban átnevezték Tallinn Conservatoire-ra, amely a mai Estonian Academy of Music and Theatre előfutára. Az akadémia ma a zeneoktatás és -kutatás nemzetközileg elismert intézménye. Az észt zenészek és színházi emberek túlnyomó többsége vagy tanult vagy tanított ebben az intézményben, így az észt kulturális élet pillére. A Estonian Academy of Music and Theatre küldetése az észt kultúra legmagasabb szintű fenntartása, fejlesztése és népszerűsítése zene- és színháztudományon, valamint kreatív tevékenységeken és kutatásokon keresztül.

Az EMTA jövőképe és küldetése

 • Látomás. A Estonian Academy of Music and Theatre tekintélyes és vonzó oktatási, tudományos és kulturális intézmény, magas szintű professzionalizmussal, elkötelezett a nemzeti kulturális hagyományok megőrzése és a nemzetközi együttműködés aktív fejlesztése mellett, ugyanakkor nyitott a kreatív ötletekre, a sokszínű tudományos kutatásra és az innovatív interdiszciplináris projektekre.
 • Küldetés. A Estonian Academy of Music and Theatre küldetése az észt kultúra legmagasabb szintű fenntartása, fejlesztése és népszerűsítése zenei és színházi tanulmányok, valamint kreatív tevékenységek és kutatások révén.

Az EMTA alapértékei

 • Kreativitás: lehetőséget biztosítunk a kreativitás értelmes, magas szintű megnyilvánulására.
 • Játékosság: megértjük, hogy a játékosság minden kreatív tevékenység alapja, amely lehetővé teszi új megközelítések felfedezését és virágzását.
 • Jártasság: kompetenciára, ötletek és ismeretek megosztására, valamint következetes tanulásra és fejlődésre törekszünk, ezzel is példát mutatva a zene és a színház jelenlegi és leendő alkotóinak.
 • Elkötelezettség: elismerjük, hogy az elhivatottság iránti elkötelezettség a kreativitás magas szintjének eléréséhez szükséges. Olyan környezetet kínálunk az elköteleződésnek, amely lehetővé teszi az uralkodó igazságok felfedezését, valamint friss értelmezések megalkotását.
 • Nemzeti kultúránk megőrzése: megértjük egyedülálló felelősségünket a zene és a drámaművészet alkotói generációinak fenntartásában és gondozásában, akik a jövőben biztosítják az észt zene és színház szerepét nemzeti identitásunkban. Tisztában vagyunk azzal, hogy munkánk jelentős hatással van az észt kultúra fenntartására és fejlesztésére.
 • Nyitottság: nyitottak vagyunk a különböző művészeti, oktatási és kutatási megközelítésekre, a zenei és színházi stílusok és módszerek sokoldalúságára. Ötleteket és ismereteket osztunk meg, és elismerjük hibáinkat. Egységesek és egyenesek vagyunk a legjobb megoldások keresésében.
 • Egyenlő és tiszteletteljes bánásmód: minden hallgatót, kollégát és partnert egyformán és tisztelettel kezelünk, és elismerést adunk sikereiknek és eredményeiknek.

Campus jellemzői

  Helyszínek

  • Tallinn

   Tatari,13, 10116, Tallinn

  Kérdések