Keystone logo
Estonian University of Life Sciences

Estonian University of Life Sciences

Estonian University of Life Sciences

Bevezetés

Estonian University of Life Sciences Észtország egyetlen egyeteme, amelynek tudományos és kutatási prioritásai az ember létéhez szükséges természeti erőforrások fenntartható fejlesztését, valamint az örökség és az élőhelyek megőrzését biztosítják. A QS World University Rankings by Subject (2019) szerint a(z Estonian University of Life Sciences a világ 50 legjobb egyeteme közé tartozik a mezőgazdaság és erdőgazdálkodás területén, a 48. helyen áll. Az egyetem a világ legtöbbet idézett kutatóintézetének 1%-a közé tartozik, Ülo Niinemets növényfiziológiai professzorunk pedig a legtöbbet idézett észt kutató.

 • Észtország 6 állami egyetemének egyike
 • Méretben a 4. az állami észt egyetemek között
 • 4. a külföldi hallgatók számában

Az akadémiai struktúra kutató-fejlesztő intézetekből vagy intézményekből, központokból és egyéb szerkezeti egységekből áll. Jelenleg öt intézetben folyik oktatás és kutatás​

Küldetés

Az Egyetem tudást hoz létre és oszt meg a biogazdaság támogatóival a természet és az ember legjobbja érdekében.

Látomás

Az Egyetem nemzetközileg elismert kutatóegyetem a biogazdaság területén.

Alapértékei

Megbízhatóság

Az Egyetem továbbra is objektív, etikus, becsületes, felelősségteljes, tisztességes és professzionális tevékenységet folytat. Az Egyetem törődik hallgatóival és oktatóival, biztosítja a tudományos következetesség és hagyományok folytonosságát. Az egyetem a fenntartható és környezetbarát gondolkodásmódot támogatja.

Akadémiai szabadság

Az egyetemi közösség tagjai szabadon, külső kötöttségek és előírások nélkül ismertethetik nézeteiket, kutatási eredményeiket, és lehetőségük szerint hozzájárulhatnak a tudásfejlesztéshez és a társadalom szolgálatába.

Nyitottság

Az egyetem nyitott az együttműködésre és a tudástranszferre. Az Egyetem megteremti és elősegíti a tolerancia és a szinergia légkörét, betartja az esélyegyenlőség elvét.

Kreativitás

Az egyetem innovatív és nyitott az új ötletekre. Az egyetem olyan kreatív környezetet alakít ki, amely támogatja az oktatók és a hallgatók tudományos kíváncsiságát.

észt nyelv és kultúra

Az Egyetem fontosnak tartja a nemzeti kultúra megőrzését és fejlesztését, az észt nyelvű kutatási terminológia kreatív fejlesztését, valamint az anyanyelvű egyetemi oktatást. Az egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy biztosítsa Észtország fenntartható fejlődését magas színvonalú kutatás és oktatás biztosítása, valamint a társadalom szolgálata révén.

<img class=" inserted-image image-element img-responsive " title=" <span translate= főépülete "no">Észt Élettudományi Egyetem " src="https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743 ,c_limit/element/16/162839_UniMainbuilding.png" data-json=" {"author":"","author_url":"","source":""} " alt="162839_UniMainbuilding.png" />

Statisztika

Diáklétszám 2512 fő

Bachelor tanulmányok 1080
Integrált tanulmányok 478
Szakmai felsőoktatási tanulmányok 92
Mesterképzés 654
Doktori tanulmányok 208
beleértve a külföldi hallgatókat is

201

Létszám: 968 fő (beleértve az oktatókat is 433 fő)

Az adatok 2018.06.18-án frissültek

  Campus jellemzői

  Speciális igényű tanulók támogatása

  Az Estonian University of Life Sciences (EMU) azon dolgozik, hogy a fogyatékossággal élő hallgatók számára olyan tanulási és közösségi környezetet biztosítson, amely teljes részvételt, egyenlő hozzáférést és ésszerű alkalmazkodást biztosít számukra.

  Megközelíthetőség

  A GMU valamennyi épülete kerekesszékkel megközelíthető.

  Szállás

  A Hostel TORN szobákat kínál kerekesszékes diákok számára. Az akadálymentesített lakhatási lehetőségeket a lehető leghamarabb – általában közvetlenül a felvétel elfogadását követően – kérni kell. A fogyatékkal élő hallgatók közül választhatnak először teljesen akadálymentesített lakások. Ha minden tavasszal a határidőig nem érkezik fogyatékos tanuló, akkor ezeket a szobákat más tanulóknak is ki lehet osztani.

  Parkolás

  Az egyetemi campus épületeinél és hosteleinél minden parkolóban van akadálymentesített parkolóhely. Ha Ön fogyatékos tanuló, akinek kérdése van az akadálymentes parkolással kapcsolatban, kérjük, vegye fel a kapcsolatot mozgássérült tanulóink kapcsolattartójával a [email protected] címen.

  Étkezés

  Minden étkezőrész megközelíthető utakon található.

   Vízumkövetelmények

   Felhívjuk figyelmét, hogy az EU-n kívüli hallgatók tartózkodási engedélyének kérelmezési eljárása akár 2 hónapot is igénybe vehet. Ügyeljen arra, hogy jelentkezését időben benyújtsa. Általános szabály, hogy a kérelmezőnek tartózkodási engedély iránti kérelmét Észtországba érkezéskor kell benyújtania D-vízum alapján.

   Hosszú távú (D) vízum igényléséhez kérjük, forduljon egy észt képviselethez, amely vízumkezelési eljárásokat intéz.

   A hosszú távú (D) vízum megszerzéséhez a következő dokumentumokat kell benyújtani:

   1. az előző 10 éven belül kiállított úti okmány, amely legalább két üres oldalt tartalmaz vízumokhoz, és a vízum lejárati dátuma után legalább 3 hónapig érvényes;
   2. teljesen kitöltött és aláírt jelentkezési lap;
   3. fénykép (méret 35x45 mm);
   4. biztosítás, amely fedezi a betegség vagy sérülés miatti költségeket a vízum érvényességi ideje alatt, többszöri beutazásra jogosító vízum esetén az első tervezett tartózkodási időszak végéig;
   5. az utazás célját megjelölő dokumentumok, pl. a fogadó visszaigazoló levele vagy olyan dokumentumok, amelyek bizonyítják, hogy a jelentkező Észtországba készül dolgozni (munkaadó visszaigazolása, rövid távú munkaviszony nyilvántartásba vétele), vagy dokumentumok, amelyek bizonyítják, hogy a kérelmező Észtországban fog tanulni. Észtország. A kérelem elbírálása során a konzuli tisztviselő további iratokat kérhet.
   6. a kérelem benyújtásakor biometrikus adatokat – a kérelmező 10 ujjlenyomatát gyűjtik; a 12 év alatti gyermekek és azok a személyek, akiknél az ujjlenyomat-vétel fizikailag lehetetlen, mentesülnek az ujjlenyomat-adási kötelezettség alól;
   7. vízumdíj 100 euró, 6-11 éves gyermekek 40 euró.

   Az észt oktatási intézményben való tanuláshoz ideiglenes tartózkodási engedély megszerzéséhez a hallgatónak be kell nyújtania a következő dokumentumokat:

   • szabványos jelentkezési űrlap;
   • A közeli hozzátartozókra, házastársra, családtagokra és eltartottakra vonatkozó adatlap;
   • Oktatási intézmény vagy hallgatói szervezet igazolása (legfeljebb két hónapig érvényes);
   • szabványos önéletrajz (kivéve, ha a jelentkező 15 év alatti);
   • A kérelmező legális jövedelmét igazoló dokumentum. Legális jövedelemnek minősül a munkavégzés jogszerűen megszerzett díjazása, a jogszerű vállalkozásból vagy vagyonból származó jövedelem, a nyugdíj, az ösztöndíj, a támogatás, a külföldi állam által fizetett ellátás, valamint a legális jövedelmet kereső családtagok által biztosított tartás.
   • A kérelmező személyazonosító okmánya;
   • 40x50 mm méretű színes fénykép;
   • biztosítási szerződés;
   • Az állami illeték megfizetését igazoló okirat;
   • Egy másik EU-tagállam huzamos tartózkodási engedéllyel rendelkező státuszát kérőnek a tartózkodási engedély kérelmezésekor igazolnia kell.

   A tartózkodási engedély legfeljebb 1 évre, de legfeljebb a tanulmányok becsült időtartamára adható ki. Ha a tanuló ugyanabban az oktatási intézményben folytatja tanulmányait, tartózkodási engedélye egy évvel, de összesen legfeljebb egy évre meghosszabbítható.

   A tanulmányi tartózkodási engedéllyel rendelkező hallgató munkavállalási engedély nélkül vehet részt a tanterv szerinti gyakorlati képzésben. Az egyéb munkavégzéshez a tanulónak munkavállalási engedéllyel kell rendelkeznie, és csak tanítási időn kívül dolgozhat, feltéve, hogy a munkavégzés nem akadályozza a tanulmányokat.

   Helyszínek

   • Tartu

    Friedrich Reinhold Kreutzwaldi,1a, 51014, Tartu

    Kérdések