Keystone logo
European Humanities University

European Humanities University

European Humanities University

Bevezetés

Az EHU az európai szellemi hagyományok keretein belül végzi tevékenységét, és a szabadelvű oktatás elvei vezérlik. Az EHU-n az oktatás bölcsészettudományi modell szerint folyik, amely lehetővé teszi a hallgató kreatív és tanulmányi potenciáljának maximális feltárását, valamint a kritikai gondolkodás és az aktív állampolgárság készségeinek kialakítását. Az EHU oktatási programjainak magas versenyképessége jelentősen növeli a hallgatók sikeres elhelyezkedési esélyeit a különböző tevékenységi területeken. Az EHU-ban végzettek Európa-szerte és Észak-Amerikában elismert okleveleket kapnak.

Az EHU egy hallgatóközpontú egyetem, amely a humán és szabad művészeteken keresztül támogatja a civil társadalom fejlődését a fehérorosz és a régióbeli hallgatók számára azáltal, hogy összehozza őket, és nemzetközi tapasztalatokat kínál a tanulmányi minőség terén. Az egyetem a kelet-európai civil gondolkodású hallgatókra irányul, akiket az európai értékek és a szabad művészetek iránti elkötelezettség, valamint gazdag egyetemi élet és öregdiák-hálózat jellemez.

Az EHU oktatása többet tesz annál, mint hogy a hallgatókat egy sor tantárgyba és tudományterületbe merítse. Támogatja a transzdiszciplináris megközelítést, a kritikus gondolkodási készségeket, valamint a civil szerepvállalást, amely képessé teszi őket innovatív megoldások, ötletek és vállalkozások kidolgozására.

Az értékeink

 • Európai értékek – a tanulók átfogó fejlődésének, valamint a személyes és civil fejlődéshez való demokratikus attitűdök ösztönzése a liberális tanítás és tanulás, valamint a kritikai gondolkodás segítségével.
 • Tanulmányi minőség – a kiváló tudományos és társtantervi tapasztalatok bemutatása.
 • Agilitás – a külső és belső környezet változásaira adott időben történő és megfelelő reagálás biztosítása.

Az EHU-nál

 • A tanulók szabadon kifejthetik véleményüket és megkérdőjelezhetik az osztályteremben bemutatott ötleteiket anélkül, hogy félnének a megtorlástól;
 • A hallgatók és a tudósok szabadon végezhetnek kutatást ideológiai korlátozások nélkül;
 • A diákok és tudósok szabadon kifejezhetik politikai nézeteiket, és arra ösztönzik őket, hogy legyenek aktív tagjai a civil társadalomnak;
 • A diákokat és tudósokat arra ösztönzik, hogy fejezzék ki magukat fehéroroszul, és fedezzék fel belorusz örökségüket;
 • Az irányítást és a pénzügyeket egy nemzetközi igazgatótanács felügyeli.

Küldetés és stratégia

Az European Humanities University 1992-es minszki megalapítása óta elkötelezett maradt a társadalmilag felelős és kritikus tudás előállítása és terjesztése mellett a társadalomtudományok és a bölcsészettudományok területén, minőségi oktatást biztosítva a tanulmányi programok kutatási, kreatív és alkalmazott projektekkel való integrálásával.

Az EHU 2021-2026-os stratégiája értelmében az Egyetem továbbra is javítja a tudományos és kutatási tapasztalatok minőségét, biztosítja az innovatív megközelítéseket az oktatásban és a tanulásban, elősegíti a kultúrák közötti párbeszédet, és be fogja vonni Fehéroroszországot az európai politikai és akadémiai közösségbe.

EHU Impact

Az EHU-nak erős közvetett hatása van Fehéroroszországra, ami ma inkább abban nyilvánul meg, hogy platformot biztosít a közeli (demokratikus) értékekkel rendelkező diplomások hálózatépítéséhez.

A potenciális hatás a civil szervezetekkel való kapcsolatok erősítésével, a belső problémák megoldásával, az oktatási tananyag fejlesztésével érvényesíthető.

Helyszínek

 • Vilnius

  Savičiaus gatvė, 17, 01126, Vilnius

Programok

Az intézmény a következőket is kínálja:

Kérdések