Keystone logo
© ©Faculty of Mechanical Engineering for University of West Bohemia
Faculty of Mechanical Engineering for University of West Bohemia

Faculty of Mechanical Engineering for University of West Bohemia

Faculty of Mechanical Engineering for University of West Bohemia

Bevezetés

Minőségi oktatást biztosítunk hallgatóinknak, fejlesztjük képességeiket és megmutatjuk a lehetséges továbblépési lehetőségeket, hogy meghódítsák a körülöttük lévő világot.

Több ezer sikeres hallgató Alma Materje

A Gépészmérnöki Kar Pilsen egyik legrégebbi kara, és több mint 70 éve bizonyítja nélkülözhetetlen pozícióját ebben az ipari városban. A Pilsenben található Škoda üzemek hosszú hagyománya kiváló alapot adott a műszaki oktatáshoz, amely a legújabb technológiákkal és ismeretekkel egyengette az utat egy modern, nyitott oktatási intézmény létrehozása előtt, amelyet a tudomány és a kutatás széles körben elismert és vezető vállalatok keresnek együttműködés.

A Gépészmérnöki Kar akkreditált tanulmányi programokban magasan képzett szakembereket képez, akikre nagy szükség van a munkaerőpiacon. Tanulmányterületeink tartalmához elsősorban az ipari gyakorlattal való együttműködés, valamint a bel- és külföldi egyetemekkel való együttműködés merít ihletet.

A Kar tucatnyi kapcsolatban áll a világ egyetemeivel. E kapcsolatok és projektek közül sok lehetővé teszi előadóink és hallgatóink számára, hogy külföldön dolgozzanak vagy tanulhassanak egyetemeken és vállalatoknál, új ismereteket és tapasztalatokat hozva magukkal tudományos környezetünkbe.

A Gépészmérnöki Kar akkreditált kutatási programokat és doktori tanulmányokat folytat. Habilitációs és professzori feladatokat is végez.

Miért érdemes nálunk tanulni?

Egyszerűen azért, mert a technológia tanulmányozása abszolút nagyszerű! Csodálatos kezdetet nyújt Önnek a sikeres karrier iránt, segít megtalálni az érdekes és ígéretes munkát, és talán a munkája is a hobbija lesz. A technológia tanulása nemcsak a tudását, hanem a készségeit is javítja. A számítógépes programozás egy lépéssel magasabbra viszi munkáját, és képes lesz arra, hogy tervezzen és megtanuljon mérnökként gondolkodni, amikor problémákat old meg. Hisszük, hogy vezetésünk mindent megad Önnek, amire szüksége van ahhoz, hogy Ön maga is kitaláljon és elképesztő dolgokat produkáljon.

És mi más?

Ha érdekel a számítógépes modellezés, a virtuális valóság, a számítógépes szimulációk, az ipari tervezés, az orvosi és az autóipari technológia, a vonatok és villamosok, a fejlett anyagok vagy az irányítási technikák, akkor megtalálta a megfelelő helyet! És azok számára, akik még nem biztosak abban, hogy mit szeretnének tanulni, tanácsot adhatunk Önnek, és megfelelő tanulmányi specializációkat kínálunk. Új barátokra tesz szert az egyetemen, és talán együtt is felépíti a formula versenyautó új modelljét, vagy gazdagíthatja tanulmányait egy gyakorlattal a világ egyik partneregyetemén.

És a karrierem?

Óriási igény mutatkozik a mérnökhallgatók iránt, és ha globális nyelvet ad hozzá képességeihez, világszerte jól fizetett állásajánlatok közül választhat.

Kari élet

A Kar éves rendezvényeket szervez hallgatói számára, akiket az egész Egyetem, mások pedig csak a hallgatók számára. A félév elején a Kar campusán bemutatkozó rendezvényeket tartanak a kezdők számára. A hallgatók barátságos, kötetlen környezetben találkozhatnak idősebb osztálytársaikkal, valamint a kar dékánjával a diákzenekarok koncertjén.

Tanulmányai során túrákat és versenyeket szervezünk a Testnevelési és Sport Minisztériummal. Az ünnepek alatt az egyetem nyári iskolákat, valamint Testnevelési és Sport Tanszékünket szervezi elővárosi táborokba, amelyeknek a lebonyolításában segíthet.

Statisztika

 • Több mint 70 éves hagyomány
 • 6 osztály
 • 950+ diák
 • 10 000+ diplomás
 • A munkáltatók által ajánlott iskola 2018, 2019 (3. hely)
 • Modern egyetemi campus
 • Regionális Technológiai Intézet (RTI)
 • Energiakutató Központ
 • Szoros kapcsolat az iparral

  Helyszínek

  • Pilsen

   Univerzitní,8, 301 00, Pilsen

  Programok

   Az intézmény a következőket is kínálja:

   Kérdések