Keystone logo
Federal University Of Sergipe

Federal University Of Sergipe

Federal University Of Sergipe

Bevezetés

A Federal University Of Sergipe (UFS) a felsőoktatás állami intézménye, amelyet 1968. május 15-én alapítottak. Az UFS olyan intézményként jelent meg, amely elkötelezett az oktatási és kutatási kiválóság, valamint a helyi közösségek sokféle kiterjesztésével kapcsolatos tevékenység iránt. Az egyetem fő küldetése, hogy hozzájáruljon az állam fejlődéséhez a tudás létrehozása és a kritikus, polgári gondolkodású polgárok kialakításán keresztül, akik elkötelezettek a régió fenntartható fejlődésének előmozdítása mellett.

Jelenleg az UFS campusokkal rendelkezik São Cristóvão, Aracaju, Laranjeiras, Itabaiana és Lagarto településeken, és éves beiratkozást kínál 5.500 beérkező elsőéves számára, 106 tanfolyamos opcióval.

A többi tanfolyamot távoktatással kínálják Sergipe állam 15 különböző központjában: Arauá, Areia Branca, Brejo Grande, Estância, Japaratuba, Laranjeiras, Lagarto, Poço Verde, Porto da Folha, São Domingos, Carira, Nossa Senhora das Dores, Nossa Senhora da Glória, Propriá és São Cristóvão.

Ami a posztgraduális tanulmányokat illeti, az UFS 46 tanfolyamot kínál, köztük 9 Ph.D. program, 37 mesterképzés és 3 professzionalizáló mesterképzés.

Hasonlóan a többi brazíliai állami felsőoktatási intézményhez, az UFS földrajzilag is bővült az elmúlt nyolc évben, amelyet a szövetségi oktatási közpolitikák indítottak, azzal a céllal, hogy az egész államban bővítsék az oktatáshoz való hozzáférést. A közelmúltban megkezdődött a szövetségi politika a brazil egyetemek nemzetközivé tétele céljából, amely olyan programokat és projekteket tartalmaz, amelyek célja a brazil hallgatók és a külföldi egyetemek közötti nagyobb kapcsolattartás, valamint a külföldi hallgatók befogadása az egyetemeinken. Úgy gondoljuk, hogy a hallgatók cseréje nemcsak az ismeretek terjesztésében játszik fontos szerepet, hanem a megértés és megértés szélesítése szempontjából is a különböző kultúrák között. Ez a két mozgalom, a földrajzi terjeszkedés és a nemzetközivé válás alapvető cselekvésnek tekinthető az UFS alapvető céljainak megvalósításában, amely szakemberek képzése, az állampolgárok oktatása, valamint az ismeretek létrehozásának, terjesztésének és megőrzésének elősegítése interaktív módon a helyi közösségeket, ezáltal erősítve a demokráciát és javítva a lakosság életminőségét.

Helyszínek

  • s/n

    Avenida Marechal Rondon,s/n, 49100-000, s/n

    Kérdések