Keystone logo
FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

FGV EBAPE - Brazilian School of Public and Business Administration

Bevezetés

Az iskola

Latin-Amerika első közigazgatási iskolája, a Getulio Vargas Alapítvány Brazil Közigazgatási Iskolája (FGV EBAP) 1952. április 15-én jött létre Rio de Janeiróban, az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) és az FGV partnersége révén. a szakképzett szakemberek iránti igények kielégítése érdekében.

2002-ben átnevezték a Brazilian School of Public and Business Administration Iskolájává (EBAPE), tükrözve a magánszektorban folytatott tevékenységeit, amelyek az alapítás óta ténylegesen voltak érvényben. Ezekben az évtizedekben megerősítette hitelességét és legitimitását azzal a meghökkentő képességgel, hogy csúcsminőségű tudást nyújt a hallgatóknak, és bevezette őket kiváló minőségű gyártási folyamatba.

Úttörő szellem

 • Az első iskola Latin-Amerikában, ahol adminisztrációs mesterképzést kínál;
 • Brazília első adminisztrációs munkáról szóló könyveit ez az iskola adta ki;
 • Az első intézmény Brazíliában, amely a kurzusfelvételi és kreditrendszert használja;
 • Az adminisztrációs diplomások és kutatások nemzeti szövetségének (ANPAD) első elnöksége és központja
 • 1961-ben Alberto Guerreiro Ramos volt szövetségi kongresszusi képviselő és az EBAPE professzora elkészítette az ügyintézői szakma szabályzattervezetét, amelyet az 1965. szeptember 9-én kihirdetett 4.769. sz. törvény is megerősített.
 • Az első iskola Brazíliában, amelyet a négy vezető nemzetközi akkreditációs intézmény elismert kiemelkedő programjaiért, oktatói és tanterveiért: AACSB, EQUIS-EFMD, ICAPA és NASPAA.

Küldetés

A menedzsment ismereteinek felépítése és terjesztése, miközben erősíti a köz- és a magánszektor közötti szinergiát, szakemberek képzésével, hogy fogalmi és módszertani szigorral, ötletekkel és intézkedésekkel befolyásolják Brazília fejlődését.

Campus jellemzői

Az FGV EBAPE által a hallgatóknak kínált technológiai struktúra összeegyeztethető tudományos kiválóságával. Informatikai laboratóriumai tudományos szoftverekkel felszereltek, LCD-kijelzőkkel, DVD-olvasóval/felvevővel, nyomtatott medencével, mind a helyiségek nyitvatartási idejében használhatóak, kivéve, ha a laboratóriumok gyakorlati kurzusokat tartanak.

Ez az üzleti iskola Wi-Fi internet-hozzáférést és jól képzett ügyfélszolgálatot kínál, amely támogatást nyújt és felszámolja a számítógépes problémákat a hallgatók és az oktatók számára.

Légkondicionált tantermei egyenként körülbelül ötven diák befogadására alkalmasak, míg a Getulio Vargas Alapítvány öt előadótermet kínál rendezvényeknek, szemináriumoknak, workshopoknak és óráknak.

Elhelyezkedés

Város: Rio de Janeiro

Brazília leghíresebb városa, Rio de Janeiro világszerte híres erős és ígéretes gazdaságáról. Több mint tizenöt millió lakosával Brazília második legnagyobb piacát képezi, kedvező feltételeket kínál az újoncok számára, és értékeli a friss befektetéseket. De ezen előnyök egyike sem tudja felülmúlni turisztikai potenciálját: minden évben látogatók ezreit fogadja a világ minden tájáról, akiket gyönyörű strandjai és más természeti látványosságai vonzanak, köztük a karnevál, és mindenekelőtt az emberek élénk vendégszeretete.

FGV EBAPE

A modern épület három emeletből és egy pincéből áll, összesen ötezer-négyszáz négyzetméter (ez közel hatvanezer négyzetláb) területtel. A tér 616 hallgató befogadására alkalmas, és 120 tanulási területet kínál. Az épület belépőszintjén egy modern, nagy diáktársalgó található; két Harvard-stílusú előadóterem 70 fő befogadására alkalmas, és öt nagy – egyenként 48 diák befogadására alkalmas – tanterem fix ülőhellyel és íróasztalokkal, amelyek hagyományos sorelrendezésben vannak elhelyezve.

FGV főépülete

A Rio de Janeiro déli zónájában található FGV a világ egyik leghíresebb és leglélegzetelállítóbb kilátására néz: a Sugarloaf-ra. 1968. december 20-án avatták fel, székhelyét a modern nemzetközi építészet egyik legbefolyásosabb neve: a brazil Oscar Niemeyer tervezte.

Az FGV főépülete az Enseada de Botafogo öbölre néz, ahol egy tengerparti kerékpárút és zöldterületek ideálisak sétákhoz és egyéb szabadtéri tevékenységekhez.

A régóta fennálló negyedek, mint a Copacabana, Flamengo, Humaitá, Jardim Botânico, Urca, Catete és Gloria, valamint a belvárosi CBD közelében találhatók, hostelek és szállodák, bárok, bevásárlóközpontok és üzletek, metróállomások és buszjáratok veszik körül. valamint a nagy brazil és multinacionális vállalatok központi irodáinak otthont adó irodaházak.

Kutatóközpontok

CBR

A Center for Behavioral Research (CBR) interdiszciplináris viselkedéskutatásra támaszkodik, hogy jobban megértse, hogyan befolyásolják a gazdasági, környezeti és társadalmi erők a döntéshozatalt a vállalkozások, a kormányzati és nem kormányzati szervek, valamint a döntéshozók számára érdekes területeken.

A CBR küldetése a társadalmi jólét növelése viselkedéskutatáson keresztül.

A viselkedéstudományok meglátásait felhasználva azonosítjuk, megtervezzük és teszteljük a jelentős társadalmi probléma megoldását célzó beavatkozások hatékonyságát.

CBFR

A Riói Bank- és Pénzügyi Kutatási Központ (CBFR) az élvonalbeli nemzetközi kutatást támogatja a banki és pénzügyi területeken, és fórumként szolgál a tudásátadáshoz és az akadémikusok és gyakorlati szakemberek közötti együttműködéshez. A CBFR e célok elérését az ázsiai, európai, latin-amerikai és egyesült államokbeli iskolák nemzetközileg vezető bank- és pénzügykutatóival való együttműködésével kívánja elérni.

A CBFR kutatói által vizsgált kutatási kérdések a banki és pénzügyek széles területeire terjednek ki, mint például a hitelpiacok működésére, a bankszektor gazdasági fejlődésre vagy a pénzügyi és banki szabályozás kölcsönhatására, valamint a pénzügyi és banki minőségre. szolgáltatások. E kutatási kérdések megvitatására és a kutatási projektek eredményeinek terjesztésére a CBFR hírlevelet és munkaanyag-sorozatot ad ki, ösztöndíjakat és látogatói programot kínál, valamint kutatási szemináriumokat, workshopokat, nemzetközi konferenciákat és politikai eseményeket szervez.

ARC A&A

Az ARC-A&A – Számviteli és Analytics Alkalmazott Kutatóközpont küldetése a számviteli és adatelemzési ismeretek fejlesztése és terjesztése.

Ennek értelmében alkalmazott kutatásokat fejlesztünk valós problémák megoldására a tervezés, a költségvetés, a számvitel, a könyvvizsgálat és az adatelemzés területén; hasonló, nemzetközileg elismert kutatóközpontokkal együttműködve dolgozunk; kutatási jelentéseket készítünk, amelyeket a terület főbb tudományos folyóirataiban publikálunk; és fehér könyveket készítünk a döntéshozók, a szabványalkotók és a szabályozók befolyásolására.

CECIN

A Versenyképességi és Innovációs Tanulmányok Központja (CECIN) a Fundação Getulio Vargas (FGV EBAPE) Brazilian School of Public and Business Administration kezdeményezése. Alkalmazott versenyképességi és innovációs kutatásokat fejleszt, elősegítve a projektek együttműködését kutatókkal, állami és magánszervezetekkel hazai és nemzetközi szinten.

A Versenyképességi és Innovációs Tanulmányok Központjának általános célja, hogy brazil és latin-amerikai referenciává váljon az alkalmazott kutatások terén a versenyképesség, a hatékony közigazgatás, a közgazdaságtan, az állami és üzleti innováció, a kreatív iparágak és az élménygazdaság területén.

  Rangsorok

  Országos konszolidáció

  CAPES – Brazil szövetségi ügynökség a diplomás oktatás támogatásával és értékelésével
  Koordináció a felsőoktatási személyzet fejlesztésére

  • Az akadémiai programok maximális osztályzata.
   • MSc és PhD;
   • Maximális osztályzat a professzionális mesterképzéseknél.
   • Executive Master in Business Administration (MEX);
   • Master in Business Management – Intensive (MEXi);
   • Menedzsment mester (MIM).

  4. évfolyam
  A CAPES által 2011-ben javasolt Államigazgatási Szakmai Mesterképzés 4-es eredménnyel kezdte meg tevékenységét.

  • Közigazgatási szakmai mester - MAP.

  Forrás: Koordináció a felsőoktatási személyzet fejlesztéséért (CAPES), 2017. A CAPES felelős az összes brazíliai posztgraduális program értékeléséért.


  ENADE - Országos tanulói teljesítményvizsga

  • A legjobb egyetemi program

  Az FGV EBAPE Gazdálkodástudományi Alapképzése a legmagasabb pontszámot érte el az Oktatási Minisztérium által 2019-ben közzétett minőségi mutatókban. A kurzus 5-ös pontszámot ért el az Országos Hallgatói Teljesítményvizsgán (ENADE) és az Előkészítő Kurzuskoncepción (CPC) .

  Forrás: Országos Neveléstudományi és Kutatóintézet Anisio Teixeira (INEP), 2019.


  IGC - Intézett tanfolyamok általános mutatója

  • Maximum 5. évfolyam

  Az FGV EBAPE Brazília egyik legjobb felsőoktatási intézménye az Índice Geral de Cursos (IGC) szerint, amelyet 2019. december 12-én tett közzé az Oktatási Minisztérium (MEC). Az IGC szerint az Iskola azon kevés legjobb felsőoktatási intézmények közé tartozik. A felsőoktatási intézmények mindössze 2,03%-a kapott 5-ös minősítést ebben az indexben.

  Forrás: Nemzeti Neveléstudományi és Kutatóintézet Anisio Teixeira (INEP), 2019


  Guia Abril

  Diákkalauz

  • Az alapképzési program maximális fokozata - adminisztrációs BSc

  A 8. egymást követő évben 5 csillagos diploma üzleti adminisztrációból. A Guia do Estudante egy diákkalauz az alapképzési programok kiválasztásához.

  Forrás: a Guia do Estudante szerint, Abril Publishing – 2018.


  Nemzetközi konszolidáció

  Az iskola a világ egyik legjobb üzleti iskolája. Az FGV EBAPE 2014-ben elnyerte az EQUIS nemzetközi akkreditációt az Európai Minőségfejlesztési Rendszer keretében, amely az akadémiai világ egyik legfontosabb tanúsítványa. 2018-ban az FGV EBAPE elnyerte az AACSB pecsétet az Egyesült Államok legfontosabb üzleti iskoláit akkreditáló testületétől. 2015 márciusában az FGV EBAPE által kínált Közigazgatási Szakmai Master's (MAP) akkreditációt kapott a Közigazgatási Oktatási és Képzési Akkreditációs Nemzetközi Bizottságtól (ICAPA), amely a közigazgatási oktatási és képzési programok akkreditálásáért felelős intézmény. . A közelmúltban az FGV EBAPE az első iskola Brazíliában, amelyet a Közpolitikai, Ügyek és Közigazgatási Iskolák hálózata (NASPAA) akkreditált.

  Akkreditációk

  EFMD Equis AkkreditáltAACSB akkreditált

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Rio de Janeiro

   Edifício Roberto Campos - R. Jorn. Orlando Dantas, 30 - Botafogo, Rio de Janeiro - RJ, 22231-010, , Rio de Janeiro

  • Bailrigg

   Lancaster University, LA1 4YW, Bailrigg

   • Montreal

    McGill University Rue Sherbrooke Ouest,845, H3A 0G4, Montreal

    • Yokohama

     Yokohama National University, 240-8501, Yokohama

     • Bengaluru

      Indian Institute of Management Bangalore, 560051, Bengaluru

      Kérdések