Keystone logo
Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Free International University of Moldova

Bevezetés

Free International University of Moldova"}" />

Why ULIM
/ ©Free International University of Moldova

© Free International University of Moldova

Free International University of Moldova (ULIM) 1992-ben alapították a kormányhatározattal, és a Moldovai Köztársaság Tudományos Tanulmányozási és Akkreditációs Nemzeti Tanácsa akkreditálta. A „nonprofit” elv alapján az ULIM az alkotmány és a Moldovai Köztársaság felsőoktatási rendszerét szabályozó törvények szerint működik.

A közösség mintegy 6000 hallgatóból és több mint 300 akadémiai személyzetből áll. Ez egy átfogó egyetem, amely 7 karot foglal magában tanszékeivel.

Az ULIM keretében működő karok (jogtudomány; közgazdaságtudomány; társadalom- és nevelési tudományok; levelek; orvosbiológia és ökológia; nemzetközi kapcsolatok, közgazdaságtudomány és újságírás; informatika, mérnöki tervezés és tervezés) nemzeti szinten akkreditált képzési programokat kínálnak a Bachelor, Master programban. és doktori szint.

A Free International University of Moldova lehetőséget ad a hallgatóknak az elméleti és gyakorlati ismeretek kombinálására multidiszciplináris és interdiszciplináris környezetben, felkészítve őket a globalizált munkaerőpiacra való belépésre. Mivel a hallgatói testület több mint 30% -a nemzetközi, az egyetem intenzíven részt vesz a nemzetközivé válás folyamatában, és a karunkkal négy nyelv (román, orosz, angol és francia) 76 tanulmányi programot kínálunk alapképzési, mester- és doktori szinten.

Az ULIM minden bizonnyal javítja oktatási színvonalát, kutatását és innovációs moduljait; különféle külföldi kulturális és nyelvi központokat üzemeltet (Konfuciusz Intézet, Koreai Se Jong, Francia Központ CRU, Brit Központ, Cervantes Spanyol Központ), így prioritásokat állít fel a nemzetközi látókörünk kibővítésére és a fő tudományágak kiválóságának biztosítására. Nagyon összpontosítva a tantervek nemzetközivé válására, a Free International University of Moldova egyre inkább arra törekszik, hogy a diplomások felvegyék magukat a globalizált munkaerőpiacon.

A Free International University of Moldova fontos szereplővé vált nemzetközi szinten, globális versenynek vetve alá, és szembe kell néznie ezzel a versennyel. Az ULIM figyelemre méltó kezdeményezése a nemzetközi rangsorban való aktív jelenléte révén szervezett módon próbálja megpróbálni a nemzetközi elit egyetemek csatlakozását. Ez megvalósítható cél, az egész tudományos közösség erőfeszítéseit magában foglalja, de összhangban áll az Egyetem méretével, törekvéseivel és minőségével. Azok a rangsorok, amelyekben a Free International University of Moldova nemzetközileg is látható, az U-Multirank, a Times Higher Education Rankings, a UI GreenMetric World University Ranking, az egyetemek webhelye (Webometrics), az uniRank University Ranking (uniRank).

Amint a World University Ranking legfrissebb kiadása (U-Multirank 2020) világossá teszi, a Free International University of Moldova legerősebb a nemzetközi orientációban. Átfogó profilja a legfontosabb teljesítményt mutatja különféle mutatók szerint, 5 „A” (nagyon jó) pontszámmal a következő dimenziókban: idegen nyelvű alapképzési és mesterképzési programok, mobilitások, gyakornoki gyakorlatok, nemzetközi partnerségek és nemzetközi akadémiai személyzet.

Az ULIM csatlakozott a legnagyobb egyetemi hálózatokhoz, például az Európai Egyetemek Szövetségéhez (EUA), az Egyetemek Nemzetközi Szövetségéhez (IAU), valamint számos más nemzetközi testülethez és társuláshoz (Agence Universitaire de la Francophonie, Európai Jogi Karok Szövetsége, Globális Innovációs Hálózat, Magna) Charta Universitatum, .etc).

Ezenkívül évente Free International University of Moldova több mint 30 projektet hajt végre, amelyek közül erős nemzetközi dimenzióval rendelkezik. A felsőoktatás és a kutatás multi- és interdiszciplináris megközelítésének elősegítése mellett, egyértelműen a nemzetközivé válás felé koncentrálva, az ULIM több mint 100 kétoldalú megállapodást kötött az Erasmus + program keretében folytatott csereprogramok és más felsőoktatási intézményekkel kötött kétoldalú megállapodások révén világszerte.

Végül, de nem utolsósorban, a hallgatói campus a város szívében található, és önmagában vonzerő, számos szabadidős és életviteli lehetőséggel.

Intézményünk magas színvonalú hallgatói szolgáltatásokat és létesítményeket nyújt (egyetemi szálloda, modern lakócsarnok, étkezdék, kávézók, klubok, szabadidő és sportlétesítmények, könyvtár, számítógépes / média laboratóriumok, igazságügyi klinika stb.).

Helyszínek

  • Chisinau

    Strada Vlaicu Pârcălab,52, , Chisinau

    Kérdések