Keystone logo
© GBS Malta
Global Banking School, Malta

Global Banking School, Malta

Global Banking School, Malta

Bevezetés

GBS Malta a mesterképzésre és a bachelor szintű képző oktatásra specializálódott – a szakmai karrierfejlesztésre összpontosítva. Mint olyan intézmény, ahol sok posztgraduális hallgató vesz részt a világ minden tájáról, büszkék vagyunk arra, hogy sokszínű hallgatói populációval rendelkezünk, amely karrierpályájuk felgyorsítására törekszik.

A máltai diákok Európa egyik legbiztonságosabb országában vannak. A nemzetközi repülőtér összeköti Máltát a kontinens összes nagyobb városával és az Öböl-régióval. Amint megérkeznek a diákok, értékelni fogják vendégszerető mediterrán szigetünk sokszínűségét, ahol a tapasztalnivalók nagy választéka és a gyönyörű időjárás egész évben.

Diákjaink célzott tanulmányi, személyes és szakmai fejlődéssel ötvözve szereznek diplomát. Készek lesznek magabiztosan folytatni jövőbeli karrierjüket az MFHEA igazgatótanácsa által jóváhagyott, világszerte elismert brit képesítésekkel.

Campus jellemzői

Tanulmány a GBS-szel

GBS Malta St. Julians szívében található, mindennel, amire szüksége van. Minden tanterem a legújabb tanítási és tanulási technológiával van felszerelve, és vannak külön terek a tanulásra, a kutatásra és a társasági életre. Tetőtéri teraszunkról kilátás nyílik a környező területre, és remek hely a diáktársaival való találkozásra.

Tapasztalt előadók, szakterületük szakértői, gondoskodnak arról, hogy órái lebilincselőek és inspirálóak legyenek.

A hallgatókat segítő csapat készen áll, hogy segítsen Önnek bármilyen tanulmányi vagy jóléti támogatásban, amelyre szüksége lehet. A csapat jól felszerelt, hogy segítsen Önnek a vízumalakiságokkal kapcsolatban, a beutazástól a csatlakozást követőig.

GBS Malta Campus

Az egyetemen kávézók, kávézók és helyi üzletek találhatók a küszöbön, és központi helyen található Málta minden kínálatához – mindössze 10 percre Sliemától, 30 percre Vallettától és 5 perc sétára egy kis homokos strandtól.

 • a legmodernebb technikával felszerelt tantermek
 • számítógépes labor tanuláshoz és online kutatáshoz
 • diákkönyvtár és dedikált csendes tanulótér
 • ingyenes Wi-Fi minden diák számára
 • tetőterasz a társasági élethez

  Vízumkövetelmények

  Ha Máltán tervez tanulni, nagy a valószínűsége annak, hogy diákvízumra lesz szüksége.
  A Máltán eltöltött 4-5 hét után e-tartózkodási engedélyt kell kérnie, amely lehetővé teszi, hogy Máltán maradjon tanulmányai idejére. Az e-tartózkodási engedély megszerzése lehetővé teszi, hogy részmunkaidőben éljen, tanuljon és dolgozzon GBS Malta tanfolyama alatt.

  Máltai diákvízum

  Elkötelezett vízumtámogatási csapatunk szakértői segítséget nyújt a vízumfolyamat minden szakaszában.
  Segítünk kideríteni az esetleges vízumkötelezettségeket, így jobban megértheti a folyamatot. Előfordulhat, hogy bizonyos eredeti dokumentumokat is magával kell vinnie Máltára a vízumkiadási eljárás befejezéséhez.
  Számos fontos tényezőt kell figyelembe venni a diákvízum igénylésekor, és a következő információk rávilágítanak néhány kulcsfontosságú pontra, amelyet tudnia kell.

  Kinek kell vízum Máltán tanulni?

  Ha Ön nem Svájcból vagy EU/EGT-országból származik, diákvízumra lesz szüksége a Máltán való tanuláshoz. Ha azt tervezi, hogy GBS Malta tanul, akkor nappali tagozatos alapképzésben vagy mesterképzésben fog tanulni. Ezek a nappali tagozatos kurzusok több mint három hónapig tartanak, ezért e-tartózkodási engedélyre lesz szüksége, ha Ön nem EU/EGT/Svájc állampolgár.

  Hogyan kell vízumot igényelni?

  GBS Malta azt szeretnénk biztosítani, hogy minden diákunk pozitív vízumkérelmezési tapasztalattal rendelkezzen.
  Ez az oldal megadja azokat az információkat, amelyekre a vízumkérelmezési folyamat könnyebb megértéséhez szüksége van – így jobb képet kaphat a vízumkérelemre vonatkozó követelményekről.
  Az itt meghatározott követelmények a máltai kormány belpolitikai változásai, külpolitikai változások és egyéb tényezők miatt változhatnak. Javasoljuk, hogy tájékozódjon a legfrissebb vízuminformációkkal kapcsolatban, és vegye fel a kapcsolatot a legközelebbi máltai nagykövetséggel vagy a főbizottsággal az Ön országában. Ezen tanácsok követése biztosítja, hogy naprakész legyen a vízumkérelmét alátámasztó legfrissebb információkkal.

  Diákvízum és e-tartózkodási engedély

  A vízum a hivatalos engedély, amely ideiglenesen felhatalmazza az egyéneket, hogy külföldi országba utazzanak, így ellenőriznie kell, hogy Máltára történő utazáshoz szükséges-e vízumkérelmezés.
  Másrészt az e-Residence Permit az a dokumentum, amelyre szüksége lesz ahhoz, hogy tanulmányai idejére Máltán maradhasson. Az érkezést és a regisztrációt követően a hallgatóknak e-tartózkodási engedélyt kell kérniük. Ez az engedély személyi igazolványként is használható, és érvényes útlevéllel együtt lehetővé teszi a schengeni övezeten belüli utazást.
  Bár lehet, hogy nincs szüksége vízumra a Máltára való beutazáshoz, a legtöbb diáknak továbbra is tartózkodási engedélyt kell kérnie, így a legjobb, ha Máltára érkezése előtt megismeri az információkat.

  Milyen dokumentumok szükségesek a máltai diákvízumkérelemhez?

  Az alábbiakban felsoroljuk azokat a gyakori dokumentumokat, amelyeket felkérhetnek:

  • Vízum igénylőlap
  • Friss útlevélfotó
  • Érvényes útlevél/útlevél
  • Utazási egészségügyi biztosítás
  • Megerősített utazási útvonal
  • A tanuláshoz és a megélhetési költségek fedezéséhez elegendő pénzeszköz igazolása
  • Eredeti elfogadó levél a GBS HE Maltától
  • Banki kivonatok (a vízumkérelemtől számított utolsó 3 hónapban)
  • Nemzetközileg használható bankkártya másolata
  • Lakóhely igazolása
  • A befizetett tanfolyami díj igazolása (50% előleg vagy teljes összeg)
  • A jelenlegi útlevél eredeti fénymásolata
  • A megfelelő nyelvtudás igazolása
  • A tanfolyam menetrendje (a GBS Malta csapata által biztosított)
  • GDPR űrlap (a GBS Malta csapata által biztosított)

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Tanulmányai eredményében nagy szerepet játszik az, hogy diákként tisztán látja pénzügyeit. Meg kell értenie, hogyan kezelheti tanulmányi és megélhetési költségeit, hogy szükségtelen stresszekkel járó hallgatói tapasztalatokat szerezzen – lehetővé téve, hogy a tanulmányaira összpontosítson. Az alábbiakban felsorolt információk segítenek megérteni, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre hallgatói pénzügyi igényeinek és személyes körülményeinek kielégítésére.

  ösztöndíjak

  A máltai kormány ösztöndíjakat biztosít helyi és nemzetközi hallgatóknak. Ezeket az ösztöndíjakat az Oktatási és Foglalkoztatási Minisztériumon keresztül folyósítják, fedezve a tandíjat és a hallgatói finanszírozással kapcsolatos egyéb költségeket. Az elérhető ösztöndíjak közé tartozik a Máltai Kormányzati Ösztöndíjrendszer, a Commonwealth Scholarship és az Erasmus+ program.

  Diákhitel

  A Máltai Fejlesztési Bank diákfinanszírozási támogatást nyújt a jogosult hallgatók számára, hogy Máltán felsőoktatási tanulmányokat folytassanak. A kölcsönök tandíjat, megélhetési költségeket és egyéb kapcsolódó kiadásokat fedeznek. A hallgatók tanulmányaik befejezése után kötelesek a hitelt visszafizetni.

  Munka és tanulás

  GBS Malta segíthet olyan munkalehetőségek megtalálásában, amelyek elősegítik szakmai tapasztalatának növelését, és hozzáadott értéket adnak önéletrajzához a jövőben. A nemzetközi hallgatók részmunkaidőben dolgozhatnak legfeljebb heti 20 órát a tanulmányi időszak alatt és teljes munkaidőben a szünetekben. Munkavállalás előtt tájékozódjon a munkavállalási engedélyekre vonatkozó előírásokról.

  Munkáltatói szponzoráció

  Vannak olyan esetek, amikor a munkáltatók továbbképzéssel támogatják alkalmazottaikat. Ez azt jelenti, hogy a munkáltató fedezi a hallgatói finanszírozási díjak egy részét vagy egészét, valamint a mesterképzési tanulmányokhoz kapcsolódó költségeket.

  The Get Qualified Scheme (GQS)

  A GQS program diákfinanszírozási ösztönzőket kínál a mesterfokozat megszerzéséhez. Ez a rendszer a tanfolyamok díjának 70%-át fedezi, legfeljebb 10 000 euróig hallgatónként, jóváhagyott intézményekkel akkreditált kurzusokon. A jogosultsághoz legalább 16 évesnek kell lennie, érvényes személyi igazolvánnyal és legalább 2 éves Máltai lakosnak kell lennie.

  Önfinanszírozó

  Ha önfinanszírozást fontolgat diákfinanszírozási igényeinek privát fedezésére, valószínűleg szüksége lesz megtakarításaira. Ez még a posztgraduális szinten sem gyakori lehetőség a hallgatók számára, de GBS Malta személyes útmutatást és támogatást nyújt Önnek a tanulmányok önfinanszírozással történő kezelésében.

  Szülői támogatás

  Sok nemzetközi hallgatónk szülei, baráti vagy más rokonai anyagi támogatásával segíti tanulmányait. Ez a támogatás jelentheti a különbséget aközött, hogy képesek vagyunk-e kezelni a hallgatói pénzügyi kötelezettségvállalásokat, valamint az osztálytermen kívüli életben nyújtott felbecsülhetetlen értékű támogatást.

  Helyszínek

  • Saint Julian's

   GBS Malta, M. Mangion, West Block Level 5/6 San Ġiljan, STJ 3180, Maltac, STJ 3180, Saint Julian's

  • Saint Julian's

   GBS Malta, M. Mangion, West Block Level 5/6 San Ġiljan, STJ 3180, Maltac, STJ 3180, Saint Julian's

   Kérdések