Keystone logo
© © University of Lille
Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Ghent University - Faculty of Pharmaceutical Sciences

Bevezetés

A Genti Egyetem a 100 legjobb egyetem és Belgium egyik legnagyobb egyeteme. 11 karunk több mint 200 kurzust kínál, és mélyreható kutatásokat végez a tudományos területek széles körében. A Gent University Global Campus egyben az első európai egyetem a dél-koreai Songdóban.

Mit jelent a Genti Egyetem?

A Genti Egyetem egy pluralista egyetem, amely mindenki számára nyitott, ideológiai, politikai, kulturális vagy társadalmi háttértől függetlenül. Hitvallásunk a „Merjünk gondolkodni”.

A Genti Egyetemet 1817-ben alapították. 2017-ben ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját a Genti Egyetem.

A 100 legjobb egyetemként több mint 49 000 diákkal és 15 000 alkalmazottal a holland nyelvterület egyik legnagyobb egyeteme vagyunk, amely Flandriában, Belgiumban található. A Gent University Global Campus egyben az első európai egyetem a dél-koreai Songdóban.

11 karunk több mint 200 kurzust kínál, és mélyreható kutatásokat végez a tudományos területek széles körében. Számos kutatócsoportunk, központunk és intézetünk világszerte elismert, olyan tudományágakban, mint a biotechnológia, akvakultúra, mikroelektronika, történelem, ...

A Genti Egyetem 2017-ben ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. Az elmúlt 200 év során egyetemünk számos kiváló tudóst, minisztert, sőt Nobel-díjast is látott munkatársai és öregdiákjai között.

Statisztika

Nemzetközi tények és adatok

Nemzetközi diákok

Évről évre egyre több nemzetközi diák választja a Genti Egyetemet tanulmányaihoz. A 2019-2020-as tanévben több mint 6800 külföldi diák (a teljes hallgatói létszám 14%-a), beleértve a cserediákokat is, tanult a Genti Egyetemen.

Az európai származási országok közül az első 5 helyen Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Németország és Franciaország található. Az EU-n kívüli országokat erős kontingencia képviseli Ázsiából: Kína, India, Törökország és Irán.

A külföldi hallgatók nagy részét a Műszaki és Építészeti, a Természettudományi és a Biotudományi Mérnöki karok fogadják.

Erasmus cserediákok

Az Erasmus+ program a legszélesebb körben ismert hallgatói és munkatársi mobilitási program Európában, és a Genti Egyetem fő csereprogram-finanszírozási programja.

A 2019-2020-as tanévben több mint 1850 Genti Egyetem hallgatója töltötte tanulmányai egy részét külföldön (ebből 1037-en az Erasmus+ keretében). A legjelentősebb célpontok Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Németország és Olaszország.

A Genti Egyetem minden évben fogad cserediákokat is. 2019-2020-ban több mint 1450 cserediák 61 országból választja tanulmányaihoz a Genti Egyetemet. A legjobb származási országok Olaszország, Spanyolország, Németország, Franciaország és Kína.

PhD

2019–2020 között a Genti Egyetem 5183 PhD hallgatót fogadott, akiknek 46%-a nem belga állampolgárságú volt.

Nemzetközi PhD hallgatóink főként az egzakt tudományok területén tevékenykednek: Bioscience Engineering, Engineering and Architecture and Sciences a meghatározó karok. Általában Kínából, Hollandiából, Olaszországból, Iránból és Indiából származnak.

Nemzetközi alkalmazottak

A Genti Egyetem körülbelül 9000 alkalmazottat foglalkoztat, az Egyetemi Kórházban pedig 6000 alkalmazottat foglalkoztatnak. Ennek a számnak legfeljebb 12%-a nem belga állampolgár.

    Helyszínek

    • Ghent

      Ottergemsesteenweg,460, 9000, Ghent

      Kérdések