Keystone logo
German University of Technology in Oman

German University of Technology in Oman

German University of Technology in Oman

Bevezetés

A Német Műszaki Egyetem (GUtech) története 2003-ig nyúlik vissza, amikor Omanis látnok egy jó minőségű egyetem létrehozását Omanban. Ezt a víziót inspirálta Őfelsége szultán Qaboosok iránymutatásai a magánbefektetők Omani minőségi felsőoktatásának biztosítására.

A németországi RWTH Aachen Egyetemet azzal a szándékkal közelítették meg, hogy német kiválóságot nyújtson Ománban. Néhány évnyi vita és tárgyalás után az alapítók készek voltak az egyetem létrehozására irányuló cselekvési terv megkezdésére. 2006 augusztusában az Oman Oktatási Szolgáltatások Kft. (OES), az Omani szultánság törvényei szerint működő, korlátolt felelősségű társaság lett, hogy formálisan alapítson egyetemet. Az OES a jövőbeli projektekkel kapcsolatos oktatás kezdeményezéséért felelős jogi személy.

A RWTH Aachen Egyetem és az OES közötti együttműködési megállapodást 2006 decemberében írták alá, amely az Omán szultánságán egy magán egyetem létrehozására szolgál. Ez megalapozta az alapot mindazok számára, amelyeket az alapító tervezett: jó minőségű Omani Egyetem. Pontosabban, a megállapodás az OES és a RWTH Aachen Egyetem közötti együttműködés kereteit határozta meg az akadémiai tantervek, a minőségbiztosítás és a szakértelem szempontjából, valamint egy technológiai egyetem létrehozását. Minden GUtech programot a GUtech együttműködésével fejlesztettek ki a németországi RWTH Aachen Egyetemmel.

Látomás

Az Omani German University of Technology in Oman (GUtech) törekszik arra, hogy vezető technikai egyetem legyen Ománban és a tágabb régióban, így meghatározza az oktatás, a kutatás és az innováció legmagasabb színvonalát.

Küldetés

A GUtech biztosítja a hallgatóknak a magasan képzett és társadalmilag felelős diplomások megszerzéséhez szükséges oktatást, amelyet a német tudomány és technológia kiválósága vezet, és határozottan megalapozza Omán kultúráját és örökségét. Az egyetem kreatív és kritikai gondolkodást támogat a kutatás és fejlesztés előmozdításában, és ebből a célból a társadalom egészének kiszolgálására törekszik.

értékek

A GUtech minden kötelezettségvállalásában elkötelezett az etikai elvekkel szemben. Különösen az egyetem üdvözli mindkét nemből származó diákokat és munkavállalókat, minden etnikai, földrajzi, kulturális és vallási hátteret. Az Egyetem békében és toleranciában ösztönzi a társulást, és üdvözli Oman és Németország közötti további interkulturális cseréket.

Helyszínek

  • Muscat

    German University of Technology in Oman, , Muscat

Kérdések