Keystone logo
© CODE
Hochschule Worms University of Applied Sciences

Hochschule Worms University of Applied Sciences

Hochschule Worms University of Applied Sciences

Bevezetés

A karriered jó kezekben van!

3500 hallgató, három vonzó kar és magas nemzetköziség – ez a Worms-i Alkalmazott Tudományok Egyeteme.

A Gazdálkodási és Informatikai orientációjú Állami Egyetem az ország egyik kisebb oktatási intézménye. Pontosan ez a mi erősségünk! Az emberek ismerik egymást az egyetemen, és az áttekinthető szerkezet megkönnyíti az indulást.

A képzési programok három átfogó tárgyterületre oszlanak: számítástechnika, turizmus/közlekedés és közgazdaságtan. Mivel szinte minden szak duális rendszerben tanulható, így már korai szakaszban lehetőséget biztosítunk hallgatóinknak a szakmai tapasztalatszerzésre.

Nemzetközi

A Worms Egyetem különlegessége a nemzetközi irányultsága, több mint 180 partneregyetemével a világ több mint 50 országából. Emellett a hallgatóknak lehetőségük van nemzetközi dupla Bachelor, vagy akár kettős mesterképzés megszerzésére is. Az interkulturalitás és a kozmopolitizmus egyetemi életünk fémjelzi.

interdiszciplináris

Egyetemünkön pontosan azokat a kompetenciákat éljük meg, amelyekre a jövőbeni munka világában szükség lesz. Ez különösen magában foglalja az interdiszciplináris cserét tárcaközi projekteken keresztül. Itt a különböző képzési területekről és tanszékekről érkező hallgatók megismerik a más tudományágakhoz való kapcsolódási pontokat, és az együttműködés révén már korán megtapasztalják, hogyan lehet a különböző nézőpontokat és érdeklődési köröket később ötvözni és nyereségesen összehozni. Az innovatív projektmunka nemcsak szórakoztató, hanem a csapatmunkát és a találékonyságot is elősegíti. A tanulmányok optimális és korszerű körülmények között zajlanak.

Jó kezekben

Az oktatási szempont mellett a képzés új kihívásokat is jelent. Itt egyetemünk a tanácsadási szolgáltatások széles skáláját kínálja, és segítséget nyújt a szakképzés kezdetén vagy során felmerülő sarkalatos kérdésekben. Az illetékes tanulmányi tanácsadók kapcsolattartóként online vagy személyesen bármikor elérhetőek. Emellett széleskörű műhelymunkákat és előadásokat szerveznek az egyéni tanulmányi sikermenedzsmentről, és a kezdetektől eligazítást nyújtanak a hallgatóknak.

Belvárosi campusunk rövid távolságokkal várja Önt, hogy otthon érezze magát. A Nibelung- és Luther-város, Worms számos kulturális, sport- és turisztikai lehetőséget is kínál, azaz ideális egyensúlyt a tanulás mellett.

Helyszínek

  • Worms

    Erenburgerstraße,19, 67549, Worms

Kérdések