Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Bevezetés

Fresenius University of Applied Sciences

A Wiesbaden melletti Idsteinben található fő campusáról a Fresenius University of Applied Sciences több mint 167 éves hagyományra tekinthet vissza a tudományok oktatásában. 1848-ban Carl Remigius Fresenius megalapította a Fresenius Kémiai Laboratóriumot, amely a kezdetektől fogva a gyakorlati laboratóriumi munkának és az oktatásnak szentelte magát. 1971-ben a magánszponzorált, államilag jóváhagyott alkalmazott tudományegyetem minősítést kapott.

Ma az egyetem nappali és részmunkaidős alap- és mesterképzést, valamint szakképzést és továbbképzést kínál idsteini központjában, valamint kölni, hamburgi, müncheni, düsseldorfi, frankfurti, berlini és New York-i kampuszaiban. A kurzusok különböző karokra vannak osztva: kémia és biológia, egészség és társadalom, közgazdaságtan és média, valamint design.

Ez a tisztán piacorientált kommunikációs intézkedés azonban egyáltalán nem befolyásolja a Fresenius University of Applied Sciences jogi kereteit. Az iskolák nem helyettesítik a karokat, hanem lehetővé teszik az egyetem marketing osztálya számára, hogy az elmúlt években erősen megnövekedett képzési kurzusokat átláthatóbban és célzottabban tudja bemutatni a piacon, hanem jobban megfeleljen leendő és meglévő hallgatók igényeit. E tekintetben az egyetem valamennyi törvényileg meghatározott bizottsága és azok különböző karokon történő felépítése a jövőben is megőrzi relevanciáját és érvényességét.

Campus jellemzői

A Fresenius University of Applied Sciences egész Németországban képviselteti magát – így teljes rugalmasságot élvezhet a tanulmányi hely kiválasztásakor. Tanulmányai alatt más telephelyünkre is költözhet, bővítheti baráti, ismeretségi körét, új városokat ismerhet meg.

A rugalmas helyváltoztatásnak köszönhetően nem veszít időt vagy kreditet, ha másik Hochschule Fresenius helyszínre költözik. A költözés ellenére kényelmesen és következmények nélkül folytathatja a tanulást.

  Campus élet és felszereltség

  • StudyPlus: A StudyPlus-on személyes profilod alapján egyedi ajánlásokat kapsz rendezvény- és továbbképzési ajánlatokra a következő területeken: karrier, továbbképzés, nemzetköziség, nyelvek, gyakorlati tapasztalat és hálózat, amellyel optimálisan gazdagíthatod tanulmányaidat és fejlődhetsz. személyes képességeidet.
  • Mentorprogram: Egyéves mentorprogramunk részeként, amelyet minden helyszínen kínálunk, öregdiákjaink mentorként tevékenykednek, hogy jelenleg segítsék a hallgatókat tanulmányaikkal és pályaorientációjukkal kapcsolatos kérdésekben.
  • Vendégelőadások: Tudományos vendégelőadások és félévenkénti oktatási feladatok lehetősége az egyetemen.

  A Hochschule Fresenius célja, hogy változatos módon izgalmassá tegye az egyetemi hallgatói életet, és ezáltal a hallgatók számára felejthetetlen élményeket biztosítson tanulmányaikról. A rendezvények mellett oktatóanyagokat is szervezünk, illetve diák kezdeményezéseket is támogatunk.

  Helyszínek

  • Idstein

   Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

  • Berlin

   Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

   • Munich

    Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

    • Wiesbaden

     Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

     • Hamburg

      Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

      • Düsseldorf

       Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

       • Heidelberg

        Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

        • Idstein

         Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

         Kérdések