Keystone logo
Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Institut supérieur du commerce de Paris

Bevezetés

Az 1963-ban alapított ISC Paris Group egyike Franciaország kevés magán, független felsőoktatási csoportjának, amelyet Paul Icard üzleti és oktatási látnok alapított. Az ISC Paris Csoport két „oktatási márkára” összpontosít: az ISC Paris Grande École a 20 legjobb francia Grandes Écoles egyike, amely a Conférence des grandes écoles-hoz tartozik. Az ISC Paris három nemzetközi akkreditációval rendelkezik: AACSB, AMBA és EPAS. Az ISC Paris Global Programs vezető szerepet tölt be olyan speciális képzési programok kidolgozásában, amelyek a középiskola után három-öt év egyetemi tanulmányokat igényelnek (a francia rendszerben Bac+3-tól Bac+5-ig), valamint vezetői oktatási programok fejlesztésében.

Paul Icard sokrétű és dinamikus személyiség volt – emberi erőforrás igazgató, művész, az absztrakt művészet úttörője, Francis Picabia tanítványa, pszichológushallgató és egy munkahelyi pszichológiáról szóló könyv szerzője.

Az Icard célja a vállalati vezetők következő generációjának kiválasztása és képzése volt. A vállalatot élő szervezetnek tekintette, nyitott a külvilágra, és képes alkalmazkodni minden helyzethez. Annak érdekében, hogy a tanulókból agilis, reflexióra, cselekvésre és nyitottságra képes szakemberekké váljanak, az Icard olyan tantervet képzelt el, amelyben a tanulók a legfontosabbak vállalkozók minden helyzetben, amivel találkoztak: az osztályteremben, az egyesületekben, a diákvállalkozásokban, a saját életükben. vállalkozásokat, és minden elképzelhető helyzetben.

Icard látomása

Az ISC Paris Csoportban elkötelezettek vagyunk Paul Icard úttörő inspirációjának életben tartása mellett. Arra törekszünk, hogy az Action Learning és a menedzsment oktatás legjobb oktatási csoportja legyünk, hangsúlyt fektetve az aktív oktatásra, a hallgatói tapasztalatokra, az innovációra és a multikulturalizmusra – mindezt diákjaink személyes és szakmai fejlődése érdekében.

Küldetésünk

A folyamatosan változó vállalati világban küldetésünket így foglalhatjuk össze:

Lehetővé tenni tanulóinknak, hogy felfedhessék tehetségeiket, amelyek a társadalmat és a vállalkozásokat a fenntartható jövőért szolgálják nemzetközi kontextusban.

Ezzel összefüggésben küldetésünk célja:

 • Bátorítsa a tanulókat, hogy felelősek legyenek oktatásukért, fejlesszék vezetői készségeiket, és készítsék fel őket a világméretű kihívásokra.
 • Tanítványaink kritikai gondolkodási készségeinek fejlesztése, hogy felelős és etikus vezetőkké váljanak; sokrétű környezetben gyakorlati és szakmai tapasztalatok révén fejlesszék döntéshozatali képességeiket.
 • Hozzájárulni az új tudáshoz és innovációhoz a menedzsment, a menedzsment gyakorlatok és a menedzsmentképzés területén, a tudományos és üzleti világ javára.
 • A vállalatok képzési és munkaerő-felvételi igényeinek támogatása.
 • Aktívan részt venni a francia felsőoktatási rendszer fenntartását, népszerűsítését és fejlesztését segítő vitákban.

Belépők

Az ISC Paris Grande École által kínált programok széles körben nyitottak a nemzetközi jelöltek előtt. A felvételi eljárás távverseny útján történik. Ez az eljárás lehetővé teszi a nemzetközi pályázók számára, hogy származási országuktól függetlenül részt vegyenek a versenyen. Évente több száz jelölt jelentkezik a Master Grande École és a Bachelor in Management képzésre.

Feltételek és felvételi feltételek

Számos hozzáférési útvonal lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a Master Grande École és a Bachelor in Management az ISC Paris Grande École képzési szintjétől függően az érettségi szinttől a Bac+3 szintig vagy azzal egyenértékűig.

Jelentkezését online pályázati platformunkon kell benyújtania, és csatolnia kell a kért igazoló dokumentumokat. A verseny regisztrációs díja elvileg 50 euró az alapképzésben és 85 euró a Grande École programban.

A verseny a pályázati anyag elemzésén és egy 30 perces Skype-on keresztüli motivációs interjún alapul

Az Ön tudományos képességei, személyisége és motivációja a meghatározó kritériumok a kiválasztási folyamatban. Az Ön értékei, elkötelezettsége, nyelvtudása és szakmai projektje olyan szempontok, amelyeket megbeszélünk Önnel ezeken a megbeszéléseken, hogy igazoljuk, profilja alkalmas-e az ISC Paris Grande Ecole oktatási ajánlatára. Ez arra is lehetőséget ad, hogy feltedd a programmal és az iskolával kapcsolatos összes kérdésedet, hogy megerősítsd irányválasztásod. Szívesen odafigyelünk rá.

Rangsorok

Az ISC Paris azon üzleti és menedzsment Grandes Écoles közé tartozik, amely 2020-ban különböző független rangsorban emelkedett.
Helyezésünk öt francia és nemzetközi rangsorban javult a 2019/2020-as évre.

Az 50 éves múlttal rendelkező ISC Paris, amely képes alkalmazkodni az üzleti világ munkavállalói elvárásaihoz, Franciaország legjobb 20 legjobb üzleti és menedzsment iskolája közé tartozik.

Mit jelentenek ezek a rangsorok? Hasznos módszert jelentenek az iskolák közötti különbségtételre

Az iskolaválasztás során a tanulók kiválasztási kritériumai között kétségtelenül szerepelnie kell az ilyen típusú rangsoroknak. De fontos figyelembe venni saját – erősen személyes – elvárásait is az iskola oktatási megközelítésével, támogatásával, a vállalkozásokhoz való közelségével, a szakterületekkel, a tanulási környezettel és az ár-érték arányával kapcsolatban. Az ISC Paris hírneve az utóbbi két területen különösen erős.

Emberi léptékű iskola vagyunk, ahol megismerkedhet más hallgatókkal, kapcsolatokat alakíthat ki professzorokkal, és ahol valóban támogatjuk diákjainkat karriercéljaik meghatározásában.

Az ISC Paris az egyik legjobb ár-érték arányú, mert eszközöket adunk a hallgatóknak a szakmai fejlődéshez és a magas rangú cégeknél történő álláskereséshez. A Financial Times ár-érték arányú listáján a 13. helyen állunk az oktatás költségei és a hallgatók fizetése közötti kapcsolat alapján három évvel a diploma megszerzése után.

Programjainkhoz való nagyobb hozzáférés érdekében elkötelezettek vagyunk amellett is, hogy minden programunkban munka/tanulási lehetőségeket kínáljunk a hagyományos pályákhoz.

Helyezésünk emelkedik, mert programjaink szilárdak és fenntarthatóak

Az ISC Paris javuló rangsorolása számos egyedi tényező eredménye: Grande École programunk nemzetközi szervezetek által akkreditált (AACSB, AMBA és EPAS), nemzetközi hírnevünk, a vállalkozásokkal fennálló kapcsolataink erőssége, valamint a végzett hallgatóink karrierje és oktatási befektetésük megtérülését.

Tanulói beszámolók

Helyszínek

 • Île-de-France

  Bd du Fort de Vaux, 22, 75017, Île-de-France

 • Orléans

  24 Rue Jeanne d'Arc, 45000, Orléans

Kérdések